Uitslag poll

Gisteren kwam Maurice de hond met de conclusie dat Nederland weer banger wordt voor terroristische aanslagen. Kijkt hij op GC ofzo? De vorige keer had hij ook al exact hetzelfde gepeild als wij peilden.
Maar goed, hier dan de uitslag van onze poll:

Aanslag in Nederland?
Ik denk het niet: 43 (21%)
Misschien: 83 (41%)
Hoogstwaarschijnlijk 73 (36%)
Total votes: 199

Mooi, ook de gemiddelde GC bezoeker lijkt het niet onwaarschijnlijk dat er een aanslag gaat plaatsvinden. Maar om er nou bang voor te zijn? Hoe groot is de kans om in, ik noem maar een plaats, Appelscha om het leven te komen door een terorristenbom?

Hoe groot is de kans in Amsterdam? In Amsterdam zijn het afgelopen jaar evenveel terorristische doden gevallen als dat er mensen zijn vertrapt door koeien. Welgeteld één. De kans is onnoemelijk veel groter dat u van uw keukentrapje valt en uw nek breekt dan dat er een terorrist langs komt die halal slagertje gaat spelen.

Dus, waar maakt iedereen zich druk om?

Oh ja, en wie weet er een nieuwe poll?

  1. 3

    Het gaat er niet om waar de aanslag plaatsvindt (Appelscha), maar wanneer die daar plaatsvindt (een evenement).
    Biddinghuizen stelt bijvoorbeeld ook geen hoer voor, maar wat als iemand tijdens Lowlands een vrachtwagen vol Semtex de hekken door peert? Het feit dat het nog niet gebeurdt is betekent niet dat het niet kan of zal gebeuren. Zo leek London NA de eerste aanslag de meest veilige plek, want wat is de kans dat twee keer… groot dus bleek achteraf. Goed, 16 milj. mensen, de kans dat ze mij treffen is gering.

    Oh ja…idee voor een Poll: Wie denkt dat die NIPO en De Hond uitslagen voor geen meter kloppen.