1. 1

  Dank voor de felicitatie, Steeph. Ik ben heel benieuwd naar de discussie. Voorlopig reken ik er nog maar niet op dat mijn voorstel met veel gejuich ontvangen wordt in Den Haag….

 2. 2

  Overigens, ter relativering van mijn “succes”: het aantal mensen dat gestemd heeft valt me eigenlijk een beetje tegen. Even met een natte vinger ingeschat kom ik uit op zo’n 1200 stemmers (aantal uitgebrachte stemmen gedeeld door 3). En dat terwijl er de hele week bij de publieke omroep van alles te doen is over de week van de democratie. Vinden de Nederlanders dan toch dat het eigenlijk allemaal wel goed zit? Of is de desinteresse zo groot?

 3. 5

  Waarom had je meer stemmers verwacht? Berichten hier of op GC mogen blij zijn met meer dan 10 reacties…

  Dan kun je natuurlijk hopen dat de aandacht op tv en op geenstijl wat stemmers trekt (en dat is ook duidelijk gebeurt, anders waren het maar tientallen stemmen geweest) maar ik denk dat de gemiddelde burger niet de illusie heeft dat welk voorstel dan ook daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden, zeker niet in een periode waarin het volk een grondwetreferendum is ontzegt en het burgemeesterreferendum definitief door de plee is gespoeld.

  Verder zit er bij de ideeen niet zo heel veel revolutionairs… Elke volksvertegenwoordiger weet dat zulke ideeen bestaan en geimplementeerd kunnen worden, er is gewoon geen enthiousasme over…

  En dat gaat niet veranderen door 1200 stemmers op een links-intellectuele weblog.

 4. 7

  Een week lang liep men het vuur uit de sloffen en deed men de stinkende best allerlei verbeterpuntjes aan te dragen. Op TV thema- avonden, radio, websites, forums, een conventie…het was overweldigend. Het land gonsde een week lang van al die activiteit. Overal kropen de betrokken burgers die onze democratie een warm hart toedragen, maar eerst overwegend alleen maar klaagden, éindelijk uit hun schulp. Hoera, hulde!

  En: het eerste succes is al geboekt. Want gelukkig was er namelijk toevallig net déze week een referendum. Voor een gekozen burgemeester, want dat gesteggel moet maar eens afgelopen zijn. Wat een buitenkansje! Vooraf een prachtige promotiecampagne van 2 PVDA-ers. Dat mag best wel eens gezegd. Neenee, geen doorgestoken kaart. Uit een doos met nog maar twee gevulde koeken kan je er best één uitkiezen. En niet meteen overál spoken zien. Oké, d’r gingen wat dingetjes mis met de campagne ja. Maar kan toch gebeuren?, so what. En politici verhouden zich tot referenda als eeh…als eeh, afijn, daar zijn ze dol op, op referenda. Hoera!, roepen ze dan in koor. Want als je referenda zegt, dan zeg je politici en zeg je referenda en dan zeg je eeh…

  “Ja leuk allemaal, maarreh…kwam er nog iemand stemmen dan of hoe zit het? 9, 36%!? Nota bene net nu het WijZijnDeBaasweek was? Hallo!”

  Nou…en toen gingen we (Pans & Wolfsen) dus na afloop gebroederlijk als Peppi & Kokki voor een camera staan en deden alsof we doof waren. Op een haar na unaniem en legitiem signaal van de burgers…dus, we gaan het gelukkig zelf beslissen.

  ZIJ ZIJN TENSLOTTE DE BAAS.

  Moehahaha.

  *Het interesseert ze geen reet*

 5. 8

  ….maar goed, zand erover lieve brave democratische burgertjes. Niet getreurd. De volgende keer…de volgende keer gaan we weggevertjes in het vooruitzicht stellen. Om U te bewegen. Een balletje op een stokje, een duizend-dingen-doekje, een neustrimmer, een set gootsteentangen, een tube eikelglans…afijn, we verzinnen dan wel wat tegen die tijd. Dus als er gestemd moet worden voor b.v. de EU commissie (ja, je weet maar nooit), kandidaat post Meertaligheid zijnde b.v. ene Yannos Lulhannos, een Griek, dan zien wij u gaarne weer verschijnen…

  Democratos?

  Lamenielachos.

 6. 9

  Zo, en nu ga ik een volkslied zingen. Nee, niet van Frans Bauer. Dat hij à lá Zeegers per ongeluk moge stikken in een vergiftigd sateetje van bij de afhaalchinees. Dit terzijde. Komtie:

  Oóhóó say can you sééééééé…nee wacht, lekkere opzwepende marsmuziek met trommels: TaRompompompom Tarompompompom… Fratelli d’Italiaáá, l’Italiááá s’è destááá…parabom, parabom, parabombombom…stringiamci a coorte, siam pronti alla morte, l’ITALIA CHIAMOóóó…

  Haaa…daar word je tenminste weer mens van.

  Zo, en nu ga ik op de dijk patrouilleren. Met doorgeladen geweer losjes over de schouders. Spiedend naar vijanden. Want ze zitten overal. Jawel!, als je maar goed zoekt…en daarna een lap bloederige rosbief op een broodje…

  Want van democratie krijg je honger.

 7. 11

  Dan, beste YP, ben ik je man. Want hierrrrrrr kun je stemmen op je favoriete kroketje van de beste krokettenbakker van het land. Identiteitje hey.

  En over aantallen stemmen gesproken, let maar eens op wat daar aan de hand is….

 8. 12

  Ja…maken jullie d’r maar weer lolletjes over. Alsof er niks aan de hand is.

  Mooi toch wel…dat contrast. “De baas”…en dan thuisblijven..twee kandidaten uit 1 en hetzelfde blik…

  Komen jullie geen vingers tekort dan (vooral Steeph)…qua frustratie…

 9. 15

  Dan was ik ook tijdelijk door, Steeph. Jammer, want ik had de mening van de aanwezige gasten over mijn ideetje natuurlijk wel willen horen. En ook nogal frustrerend voor degenen die aan die Verbeter de Democratie verkiezing meegewerkt hebben, lijkt me. Want ik denk dat er heel wat uren van jullie inzitten. Lopen jullie wekenlang reclame te maken voor die themaweek van de publieke omroep en wat krijg je als dank?

 10. 17

  En uiteraard welkom gefeliciteerd nog met de 2e plaats Oplawaai. Oké, deze keer nog zilver…en niks Eeuwige Tweede Zoetemelk: wieltjeszuiger, de volgende keer gaan we voor goud. De Dood of de Gladiolen. En er wordt ooit nog eens een straat naar je vernoemd en en wat waren ze (P & W) op dreef hè…om de winnende voorstellen in hun uitzending te behandelen…

  Wat een week wat een week…

 11. 18

  1300 is best aardig vind ik.
  Misschien was de opkomst hoger geweest als er minder stellingen waren geweest. Misschien hadden de ze gefilterd moeten worden.

  Anyways. 1300 is genoeg om een mooie correllatiematrix van 90 bij 90 stellingen uit te draaien, of nog mooier, om eens met een factoranalyse te kijken of de boel te clusteren is tot een paar voorstellen.