1. 6

  De verhaaltjes van de jury staan hier. Een bijzonder proficiat voor Anneke Harmsen en de Wiskundemeisjes. En de andere winnaars ook gefeliciteerd.

 2. 8

  Krijg nou de tering:

  Ik hoor zonet dat de voltallige redactie van Sargasso zich met een SUV deaud heeft gereden tegen een boom. Het schijnt dat Brechtje was vastgebonden aan de bullbar.

  TRS 20-03-07 @ 21:06

 3. 9

  wat een droeve grap, en niet omdat we niets blijken te winnen.

  ‘Nederlandse weblogs zijn niet goed vormgegeven dus geen prijs’.
  Weer een staaltje zuur calvinistisch ‘wat zijn wij leeg dus is iedereen leeg maar wat kunnen we hard roepen’ – leegheid.
  Geef dan geen prijs zeg.

  De gure wind waait weer over de kale polders.

 4. 15

  Tenslotte, als je sommige overwegingen van die jury doorleest, dan word je niet vrolijk.

  Een voorbeeldje van krom- en holpraat: “…valt er qualitatief nog een grote slag te maken…”. Zo jureert Nitwit de weblogs die hun best doen. Dag hoor.

  Portie Fikkie en zo doei.

 5. 21

  Beste Politieke Weblog, uitgereikt door Meüs van der Poel
  Winnaar: Geen winnaar!!! Is in handen gevallen van campagneteams en reclamebureaus volgens de jury. Volgens de jury zijn ze niet authentiek.

  Kan me vergissen, maar wanneer zijn jullie in de handen gevallen van een reclamebureau? Wat een onzin…

 6. 23

  Waar ligt je loyaliteit TRS? Bij je eigen principes zeker. Ik ben niet loyaal aan GeenStijl, ik ben niet loyaal aan Sargasso, ik ben loyaal aan mijzelf.

 7. 26

  Ach, dames heren ook..oscars, bloggies van die dingen zijn niets meer dan een zuchtje wind..maakt U niet druk svp..ouwelullenkoek..gewoon niet happen.

  Over tot de orde van de dag zou @Steeph zeggen, vermoed ik dan.

 8. 27

  Vorig jaar kreeg Sargasso deze felicitatie van (een) TRS: “Gefeliciteerd dames. Niet geheel onterecht.” En GS wordt door TRS dit jaar jubelend vergast op het doodsbericht van Sargasso.

  Ergens, TRS, ben je maar een paardelul. Niet ?

 9. 28

  @larie: dat gaan we zeker doen. Maar ik moet nog wel even ergens wat woede kwijt over het niet geven van een prijs voor de beste politieke weblog. Niet dat ik vind dat we daar recht op hadden, verre van dat. Maar om al het fraaie werk van geencommentaar.nl, burorenkema etc, te diskwalificeren onder “in handen van campagneteams” en “slechts de actualiteit volgend” is te genant voor woorden.
  http://www.dutchbloggies.nl/2007/de-juryrapporten/juryrapport-beste-politieke-weblog/

  Daarmee diskwalificeert de jury zichzelf.

  Morgen weer over tot de orde van de dag.

 10. 29

  @Crachat,

  Die begrijp inderdaad ook helemaal niet, waarom nomineren ze weblogs dan? Er zijn echt wel goed vormgegeven weblogs. Wat een raar clubje zeg (DB).

 11. 31

  In mijn optiek staan posters en reaguurders op Sargasso naast elkaar en leert men wat bij en bij GS is r een leemte. Geef mij maar ‘naast elkaar’.
  Waar dan ook vind je zoals afgelopen nacht ‘discussies’ zoals hier NERGENS (Schreeuwt ffies zonder Grouse/jenever ;) of dingen (schetsen van) nou ?

 12. 32

  @steeph,

  Ja wat bedoelen ze dan met niet actualiteit volgen? Je eigen politieke partij beginnen en daar over neuzelen, is dat de bedoeling? En dan ben je weer onderdeel van een campagne team. Ze zijn gek bij de DB’s, zitten teveel aan de drank volgens mij.

 13. 34

  En welke partij cq spindoctor cq politieke (kuch) stroming zit vuistdiep in sargasso dan? Ik vind sargasso trouwens te walgelijk veur weaurden. Ben er regelmatig geweest maar hield het nooit langer dan 5 minuutjes vol.

  bottehond 20-03-07 @ 22:07

 14. 40

  Vooral geencommentaar heeft heel erg hun best gedaan om politiek in beeld te brengen over een breed front. Mafkezen daar bij DB. Wat doet die jury, zo even op een namiddag de genomineerden bekijken en dan een oordeel vellen? Of volgen ze de weblogs over een langere periode?

 15. 41

  Waar ik mij zelf erg over verbaas is de keuze op wijblijvenhier…vreemd.
  Meerdere malen heb ik vrij uitvoerig, beschaafd en onderbouwd dingen ingevoerd daar..niets van te zien past niet in de strenge leer vermoed ik…en nu wordt allah et al weer geprezen op die site vanwege…we’re doomed i’m telling you;)

 16. 44

  @larie ben je te ver voor de troepen uit misschien ? wbh is ook niet echt mijn knuffelallochtoon. Maar ja, ook maar een privémening.

 17. 46

  De kritiek is in zekere zin terecht als hij slaat op sites als die van mij en, bijvoorbeeld, Opa Buiswater, Ipse Dixit en Verbal Jam. Op zich hebben kranten vaak meerdere goedbetaalde redacteuren in dienst om het nieuws te volgen en daar kader, duiding of ironie bij te geven. Bloggers die dit gratis, en in sommige gevallen beter doen, worden zo wel erg makkelijk in de hoek gezet. De manier waarop Buro Renkema de actualiteit volgde, verdiende bijvoorbeeld zeker prijzen.

  Voor een andere groep van genomineerden is de kritiek ronduit niet waar. GeenCommentaar wist met haar coalitiechecker en minister-memory de mogelijkheden van Internet goed op de politiek te betrekken. Sargasso zette dingen op de agenda waar de dodeboomkranten pas maanden later mee kwamen, zoals de crises in mariene biodiversiteit.

  Kortom: onterechte niet-uitreiking van een prijs. ìk had hem niet verdiend, maar anderen zeker wel. De wereldbeker voetbal wordt ook niet in de kast gehouden als Sepp Blatter vindt dat er te weinig doelpunten zijn gevallen.

 18. 47

  Oeps: Mescaline had al naar mijn woorden gelinkt, zie ik. Boos! En Retecool had ook gewoon een prijs moeten krijgen voor beste vormgeving!

  Ongezien de tiefus met je gore-appelsmaakstof-sponsort!

 19. 49

  Nog één keer proberen dan: niet lang geleden, ergens in Amsterdam was het ver na tweeën geworden, de drank op en de jury eruit.

  GS en Wijblijvenhier als grote winnaar, en geen winnaar van politiek blog.

  GodsDutchBloggiesOordeel 2007 zou een g e n i a l e vette klapper in weblogland worden.

 20. 53

  @Pritt: Graag, als het maar niet die Berentzen is. Heb ik meegenomen. Volgens mij is dat een slimme manier om van chemisch afval af te komen.
  Doe mij maar whisky. En neem er een van mij. Gefeliciteerd!

 21. 57

  Sargasso geen prijzen ?

  verbaast me niks, ik heb het sinds de vorige award-dinges gevolgd hier, in Carlos heeft een blog de slechtste redacteur denkbaar: enthousiast, maar inhoudelijk clueless.

 22. 58

  @Carlos,

  Je moet nog meer gemotiveerd zijn nu! Ga voor die hoofdprijs! De bezem door je redactie en het wordt ook eens tijd een aantal salonfähige reaguurders een ban voor het leven te geven!

  Je wilt toch niet dat deze panzerfaust quote op jou van toepassing gaat worden? :

  Bos draait, Bos is een huilebalk, Bos heeft geen visie, Bos is geen leider, daar komt het in het kort op neer.

  En ik heb pas 1 slokje wijn op ;)

 23. 59

  Beslissing over het politieke blog is te bizar voor woorden. Onzin natuurlijk dat sargasso/geen commentaar/ ‘volgen op de actualiteit’, en logisch dat buro renkema als producenten van satire dat wel doet. Verloren hadden we graag van deze blogs

  Overigens is het vreemd dat de jury die een hekel heeft aan campagneblogs zelf het verschrikkelijke blog van Arie Slob nomineerde. Op zoek naar een leuk politiek blog hadden ze ook bijvoorbeeld http://www.leugenfabriek.nl kunnen kiezen.

  Tot slot is de antipathie tegen campagneblogs vreemd. Inhoudelijk en qua stijl is er niets veranderd aan het blog van Jan Marijnissen sinds vorig jaar . Blijkbaar hadden de DB’ers vorig jaar niet door dat het een ordinair campagneblog betrof. Bovendien zou dat niet uit moeten maken: als campagneinstrument is het blog van Jan Marijnissen onovertroffen. Het is in feite de linkse tegenhanger van GeenStijl, gezien het aantal en karakter van de reaguurders. Dat doet geen politieke partij ze na. Oneerlijk campagneinstrument: jazeker. Maar op en top politiek. Idioot dat het met deze argumentatie hors concours wordt geplaatst.

 24. 62

  De bezem door de redactie? Wat een onzin. Er moet gewoon wat vaker geupdate worden en de redactie moet worden uitgebreid (natuurlijk liever met originele content dan met kopieen van columns uit de krant, zoals die van FR). En Carlos is geen Bos, daarvoor heeft hij teveel humor en te weinig draaikontmentaliteit.

 25. 63

  Was jij dat, die namens ons protest aantekende? Schande dat ze je niet uit lieten praten, na zulke harde kritiek te hebben gespuid…

  Kijk, ik snap prima dat je als DB-organisatie vindt dat blogs van vreemde smetten vrij moeten blijven. Als je geen partijblogs wil, mag dat. Maar roep dan ook niet een aparte categorie voor beste corporate blog in leven.

  Maar laat ons politieke bloggers niet uitsluitend boos naar de boodschapper kijken. Wat kunnen we beter doen? Hoe pakken we dat aan? Waarom zijn in de VS de politieke blogs een factor van betekenis, en is dat hier alleen Geenstijl? Denk na, verbeter, leer – niet omdat zo’n zure jury dat wil, maar omdat wij – en misschien zelfs heel Nederland, daar beter van worden.

 26. 64

  @ElEl,

  Sorry het was de wijn, sarcasme/ironie kwam niet over? ;)

  Ik wil niets veranderd hebben aan Sargasso. Ik vind de toon van DB misplaatst, stelletje onbenullige moralistische keurmeesters zijn het (ondertussen 2 slokjes op).

 27. 67

  @MP

  no worries. Heb net ook wat binnen, maar dan om beter te slapen. Niet relaxed om thuis te komen en er achter te komen dat er lekkage is boven je bed. En alles verbouwen om wel “normaal” te kunnen slapen op een zeer slecht matras zonder ondersteuning…

 28. 68

  @MP

  Sorry, MP. Het is vast de wijn. Heb al zeker 20 slokjes op… En had zowaar pas nog iets op mijn eigen onbelangrijke weblogje over ironie… Dat ga ik nu toch nog maar ff herlezen, want ik had toch een punt, dacht ik…

  (Inmiddels al 23 slokjes op…)

 29. 69

  @63:

  en is dat hier alleen Geenstijl?

  Een mening over meer dan Peak Oil, klimaatverandering, Bush en Chavez hebben, ik denk dat dat het is. Iedereen weet waar GS voor staat – betreffend alles van religie tot belastingen – de Telegraaf-achtige burgelijkheid met een quasi-anarchistische twist.

 30. 70

  @El El,

  De BBcode moet aangepast worden zodat je dat teken kan gebruiken ;) [ironic][/ironic]. Maar ja daar moet je een PHP hacker voor inhuren.

 31. 77

  GeenStijl.nl heeft twee prijzen voor beste weblog gekregen, van een vakjury en het publiek. GeenStijl.nl omschrijft zichzelf als een site waar feiten, onthullingen en journalistiek onderzoek worden afgewisseld met onzin.

  Vakjury …. zelfbenoemd zeker ;)

 32. 78

  *Gaap* leuk als je in de prijzen valt.. misschien beter als je niet in de prijzen valt.. of je moet uit zijn op schouderklopjes van van een stel zelfbenoemde onbenullen..

 33. 81

  Gefeliciteerd met het niets winnen bij de populariteitscontest: de massa spreekt. Kunnen we ons nu eindelijk weer bezighouden met onze eigen visie en idealen, ipv de smaak van de middelmaat, mooi. Ooit was het mooie van het internet dat niches zich er ongestoord konden uiten, toen ontdekte het gepeupel en de oude media het internet en moest je een groot publiek bereiken en populair zijn. Enfin, gefeliciteerd nogmaals, het niets winnen is het mooiste compliment dat je had kunnen krijgen, en terecht trouwens.

 34. 82

  BartB. Nee, dat was een ander redactielid. Pikant detail is dat juryvoorzitter Meus van der Poel nadien nog even door onze redacteur werd aangesproken. Van der Poel zei “Zaragossa is wel een leuke site maar het gaat niet alleen over politiek. Reactie: oh, u bedoelt sargasso. “Ja dat bedoel ik”….. En boos? Gewonnen hadden we toch niet. Ik vind het vooral raar. Helaas is het moeilijk kritiek serieus te nemen van iemand die het weblog van Arie Slob als summum ziet van politiek bloggen.

 35. 88

  Politieke blogs in Amerika zijn zeer moeilijk met NL te vergelijken. De verdeling is daar veel duidelijker in twee kampen (met 5% die ergens anders zit).
  Daardoor krijg je veel meer focus.
  In NL is het politieke landschap, en dus ook de stemmer, zo ver verknipt dat het heel moeilijk is een groot weblog te hebben met een hele duidelijke kleur (zoals een DailyKos).

  Maar Maria heeft wel een punt dat in de VS de lezers nog actiever zijn in spitwerk. Maar dat kan ook door het volume komen. Stel dat 1 op de 1000 lezers echt een stap verder gaat. Dan heeft Sargasso misschien 5 mensen die wat meer bijdragen. Maar blogs in de VS hebben soms 500.000 lezers, en dus ook 500 extra “handjes”, dat helpt.

 36. 91

  Hé, de wiskundemeisjes staan niet bij de Nederlog links. Worden ze gediscrimineerd door Sargasso? Houden jullie meer van Wijnmeisjes?

  Slijterscomment: [quote=”Slijterscomment”]De wiskundemeisjes (meisjes die wiskunde snappen zijn sowieso verdacht) kunnen niet schrijven en toch winnen ze, dat hebben ze vast uitgerekend met een ingewikkelde formule.[/quote]

 37. 92

  De wiskundemeisjes zijn de shit – ik had op de redactie hier hun bloggies voorspeld, en die zijn ook terecht.
  De dames zijn enthousiast over hun vakgebied, weten bijna elke dag een stukje zo te schrijven dat het net lijkt alsof wiskunde lèuk is.
  Dat is de acht verschillende wiskundedocenten in mijn onderwijstijd nooit gelukt.

 38. 94

  volgens mij moet je je als zelfrespecterend weblog zeer ver houden van de naar inteelt riekende Bloggies. Prijzen voor weblogs die meestal van een zeer bedenkelijk niveau zijn is één, maar dat men ook nog erg hard hun best doet om een weblog als GS uit te sluiten van mededinging diskwalificeert dat de organisatie inclusief jury natuurlijk volledig.
  Serieuze weblogs zouden zich verre moeten houden van een dergelijke verkiezing.

 39. 95

  @Bram: Of helpen te zorgen dat het een steeds betere verkiezing wordt. Een alternatief is er nog niet.
  Een verkiezing kan zeker als stimulans dienen.
  En dan is er nog de publiciteit die je ten deel kan vallen.

  Maar liever niet nog een keertje zoals dit jaar.

 40. 97

  Tijd dat Sargasso zelf een Verkiezing begint.
  Met echte webloggers, en zuivere criteria.
  Alvast één categorie wil ik hierbij aandragen:
  die van Meeste Degoutante Bloggie Jury.

 41. 101

  +98, terwijl de ironie wil dat GeenStijl wellicht het de enige was die de toegekende prijs verdiende. Minus het puntje dat ze een afdeling van de Telegraaf zijn, met plug in een perslijn EN een salaris EN een advertentiepool.

 42. 102

  Ik zag bij DWDD twee jonge bloggers…maken een soort MTV- achtige webtv. Gewoon met een handcameraatje. Stekkertje en klaar. Geen gezeik (nog) met netmanagers en/ of adverteerders. Hopen dat zich dááruit dan maar een van Dis, Haenen, van Gogh, Ischa Meijer, Büch, Sonja Barend, BvD (zonder J. Mulder) en ga zo nog maar even door ontwikkelt. Want..buiten een paar programma’s bij de publieken? Vooral 1 op 1 gesprekken…de tijd nemen…doorzagen…tis te droef voor woorden.

  O…de bloggies. Had het niet zo gevolgd. De bloggies. Klinkt als een volgescheten meisjesonderbroek. Bloggie.

 43. 104

  uiteraard caprio, naar de molensteen des tijds zullen enkel neestemmen geteld worden, grandioos!
  5 genomineerden, 1 stem mogelijk, telkens de slechtste.
  De prijs gaat naar de minst slecht bevonden kandidaat.

  de Dialectik Diabolic Bloggies!
  ©Zarragasseau.

 44. 106

  LOL LARIE!!!
  (mag ik opmerken dat het niet echt aan mister Mac ligt, het gebrek aan à, maar aan het verschil: qwerty / azerty ?
  Bij ons, enige Germaanstaligen met een azertyklavier, ligt al dat gehaak en gekap en geäccenteer maar voor het tikken.]

 45. 107

  Wat kun je nog zeggen. Er is wat geschud in één dimensie en er is ophef, met verbeterplannen. Jury krijgt een 4,5 voor de moeite.

  Het is een spel met veel ik, jij, wij. Een extra dimensie voor de liefhebber: dit stuk in Discovery en het gaat over YOU, volgens Time de WINNER (=de sucker) in het medialandschap (= de echte wereld overigens).
  .

 46. 109

  Schudden in één dimensie ? of nog eentje erbij, stappen uit een spiegel of wellicht beter nog stapje terug uit de derde.. wat zou dat fraai zijn zeg al m’n rimpels weg (grousemelig, sorry)

 47. 113

  Ben vanavond wel met rimpel geweest over wat Jan van der Craats uitkraatst (terecht) over de rekenmethodes voor de koters volgens jaar. Kolomrekenen van links naar rechts. Brengt iedereen in de war en is totaal nutteloze tussenstap, omweg zelfs. Bah.

 48. 115

  Heb vanmiddag en vanavond een paar pogingen gedaan om de site van de glorieuze winnaar nog eens te bezoeken, maar hij ligt er al de hele avond uit, geloof ik. De val kwam nu dus wel héél snel na de hoogmoed.

 49. 117

  Ik heb, zoals jullie weten, max. 5 minuutjes. grappig: GS is telegraaf niveau met een anarchistische twitch… mag ik dan inderdaad concluderen dat het sargassovolkje zich verheven waant boven het al dan niet geletterd gepeupel? Dat was precies wat ik bedoelde.

 50. 118

  @ bottehond: Ik kan natuurlijk alleen voor mezelf spreken. Maar als ik af en toe eens op GS kom, dan lees ik vaak stukken en reacties waarvan ik denk: ik ben blij dat ik dat niet geschreven heb. Want ik zou me doodschamen. Dus ja, eigenlijk voel ik me daar wel boven verheven.