Turkse studenten demonstreren

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Zielige turkse studenteAchgossie, een foto van Turkse studenten met afgeplakte monden in de Spits en Metro. Afgeplakt omdat ze volgens hen niet meer mogen zeggen wat ze willen. Onze Armand zal er vast ook bijgeweest zijn.

Maar wat een bullshit en hypocrisie. Bullshit omdat Turken uiteraard wél mogen zeggen wat ze willen. Het ontkennen van de Armeense Genocide is hier niet strafbaar. Dat je vervolgens niet op de kieslijst van het CDA of de PvdA komt te staan is begrijpelijk. Deze partijen hebben de genocide wel erkend en vinden dat een belangrijk punt. Dat is hun recht. Zoek dan een partij op die “genuanceerder” denkt over deze kwestie.
Als je als CDA-lid hardop zegt dat God niet bestaat, of bij de VVD vermeldt dat het communisme de beste staatsvorm is geef ik je ook weinig kans om op een verkiesbare plaats te komen, ondanks dat je uitspraak misschien feitelijk juist is.

De demonstratie is tevens grote hypocrisie omdat ik dezelfde Turkse studenten nog nooit gehoord heb over het belachelijke feit dat je in Turkije in de gevangenis kan belanden als je de genocide niet ontkent. Maak je daar eens druk om, om de echte inperkingen van de vrijheid van meningsuiting in plaats van het zogenaamde onrecht dat jullie nu aangedaan wordt.

Opmerking: Hieronder gaan we het niet hebben over het wel of niet plaatsvinden van de Armeense Genocide. Zoek daar maar één van de andere 15 topics die hierover gaan uit. (Hint: klik hier)

Reacties (8)

#1 Mark

Ik zou zeggen, richt je eigen politieke partij op die dat standpunt wel huldigt. Niemand houdt je tegen.

 • Volgende discussie
#2 Arnoud

Als er kiezers zijn die alleen op basis van het standpunt over de Armeense genocide hun partijkeuze bepalen, dan zullen deze kiezers inderdaad thuis moeten blijven. Ik denk dat er maar weinig partijen zijn die de genocide ontkennen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 knut

Hoe onverstandig. Bovenstaande redenering voelt iedereen wel aan (overkwam ook wilders ed).

Als je dan bedenkt dat de autochtone massa genocide linkt met holocaust. i.c.m. gangbare idee dat ontkenning daarvan is goed fout. Levert dat turken zijn goed fout. Dus slecht imago, kolen op het vuur dat polarisatie heet.

I.p.v. deze dramaopvoering was de insteek van Azdural (dialoog) dus beter. Maar nu hebben we tenminste weer iets om ons over op te winden dit weekend.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 TRS

1. Zij hebben niets begrepen van de Vrijheid van Meningsuiting. Maar dat zie je wel vaker.
2. Het is een bevestiging dat deze mensen, jongeren die meestal zelfs in Nederland geboren zijn (!) met hun hart en hoofd blijkbaar in een ander land leven. Wat zijn de gevolgen als dit soort jongeren, dat binnen niet al te lange tijd de meerderheid van de jongeren uitmaakt in de grote steden, loyaler is aan een ander dan het eigen land?!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 micha

Stelling van micha: als een log maar lang genoeg loopt zal terecht of onterecht de armeense genocide worden genoemd.

Was toch wel de eerste hopelijk?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 micha

@4: Deze jongeren leven niet in Turkije maar in een eigen droomwereld die ze voor turks aanhouden. Het is het algehele afzetten tegen je ouderlijke omgeving. Tijd om het nest te verlaten. Vervolgens krijgt je kinderen en komt je erachter dat je toch niet zo slim bezig was.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 ne mutlu turkum diyene

damn.. het enige wat spuyt kan doen is topics afsluiten.. lekker dapper.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Joost

Niks dapper, na ruim 1000 reacties hier hebben we het wel even gehad met de Armeense kwestie. En met de mensen die erop reageren…

 • Vorige discussie