1. 1

  Trix zou zich beter met haar eigen zaken bemoeien, als dat niet teveel gevraagd is. Was de toespraak van vorig jaar trouwens ook al niet zo’n bezorgd stuk? Wordt haar dat ingefluisterd door Balkenende of wordt ze gewoon oud?

  Sorry, maar ik word gewoon een beetje moe van ons koningshuis. Ik ben het een beetje zat. Wat mij betreft wordt Prins Pils halverwege 2010 ergens in het buitenland betrapt op corruptie, hoeven we ons daar ook geen illusies meer over te maken.

  Oeps, nu maak ik me natuurlijk schuldig aan waar Trix zo bezorgd over is. Lekker anoniem van leer trekken ;-)

 2. 5

  Eigenlijk is deze toespraak gewoon een herhaling van vorig jaar, maar nu wordt Web 2.0 er met de haren bijgesleept. Trix heeft wel degelijk een punt dat individualisering Nederland asocialer maakt, maar die trend was al sinds de jaren zeventig aan de gang. Nederland wordt één grote volgebouwde stad waarin we geen oog meer hebben voor elkaar, maar wel een mening over elkaar. En het internet doet enkel mee aan die trend. Kijk voor de grap maar eens hoe de oude, volgens Beatrix ongetwijfeld ‘socialere’ groepen als Limburgse of Brabantse dorpen of bepaalde groepen gelovigen met internet omgaan. Daar bekijkt men vooral mekaars Hyves of een lokaal forum. Internet is enkel een middel, maar mijns inziens niet de bron van individualisering.

  Ik wil in dit licht verder nog even opmerken dat ik een bijzonder vieze smaak kreeg van de manier waarop Joop.nl vandaag meende het onderwerp te moeten behandelen. Zo van ‘Kijk Trix! Wij zijn wél sociaal, want we heten geen Geenstijl!’ Kom nou toch zeg.

 3. 8

  Bij een kampvuur op een schermpje op een ikea-stoel op verzoek van bezoekers ..jazeker…gezien maar niet gehoord, te druk met wouwelen…die verheven kop, luister je toch niet naar.

 4. 13

  Trix leest voor wat de MP wil. JP doet wat Verhagen en Rouvoet willen, moreel gezien. En ‘moreel gezien’ is het enige wat een plek krijgt in de kerst toespraak. Want JP heeft geen eigen mening. JP is een soort verder-niet-bestaand concentratiepunt van de macht van het CDA. Die mensen hebben ieder jaar een nieuw ‘dingetje’ nodig om erin te stoppen, anders wordt het te veel net als een jaar geleden. Zeus de werkelijkheid is fokking cynisch als je te veel gezopen heb !

 5. 17

  Bea wordt oud en Alex kan het niet. Als we de komende tien jaar geen republiek krijgen dan gaat het nooit meer lukken. En als het niet lukt zegt het ook weer wat over het ouwe schooljongens netwerk dat NL in stand houdt. En ook over al die zakkenwassers die daartegen niets klaarmaken en vertrekken uit NL. NL is star, stram en oud en de dagen zat. Een beetje zoals Bea.

  Prettige dagen meissie, ik tel af.

 6. 20

  Over internet kun je elkaar ook helpen, bijvoorbeeld aan iemand mailen hoe eea werkt met die nieuwe printer die die had aangeschaft ofzo. En over de nets samenwerken kan ook, gebroederlijk tegenstanders virtueel afknallen in een willekeurige oorlog-game. Of iemand die op twitter wilt weten hoe iets moet, nou men valt over elkaar heen om ‘m te vertellen hoe ’t zit. Dus mevrouw de Koniging uwe hartige hoogheid: gaat eens met uw tijd mee.

 7. 24

  Haar toespraak was gewoon denigrerend naar de Nederlanders toe. Het afstandelijk zijn en de buren niet kennen heeft niets te maken met internet. Dit heeft te maken met: noem het maar op, alles is goed in deze.
  Einde van het verhaal is dat JP en consorten deze speech hebben opgesteld.
  Bea het ermee eens is.
  Internet straks geprobeerd wordt aan banden te leggen. Hirsch Ballin is al aan het kijken hoe en of het kan gaan lukken.
  Mensen zien te veel wat ze eerder nooit konden zien(lees: ontdekken).
  Daarom gaat het. Inperken van ieders vrijheid van meningsuiting.

 8. 25

  MAREJANE “Einde van het verhaal is dat JP en consorten deze speech hebben opgesteld.
  Bea het ermee eens is.”

  YOUP “Wel leuk dat die hockeybal Boekestijn dat [uit de school klappen] wel gedaan heeft. Want dan hoor je wat de koningin zoal vertelt. Ze had het over de hypecultuur op het Binnenhof en dat de Kamerleden te snel een spoeddebat aanvragen. Ik zou daar als democratisch gekozen parlementslid onmiddellijk een spoeddebat over aanvragen. Ik zou de minister-president vragen of hij deze mevrouw onmiddellijk tot de orde wil roepen. Omdat zij zaagt aan de wortels van de democratie. Zij moet zich helemaal niet met het parlement bemoeien. Het is de bedoeling dat het parlement zich met de regering, dus met haar, bemoeit. Ze moet stilzwijgend afwachten wat wij van haar doen en laten vinden en niet zo’n grote mond hebben. Rustig afwachten wat de Kamer doet. Dat is een democratie. En spoeddebatten horen daar bij!

  Hoe langer ik die familie op onze kosten zie modderen, hoe vaker ik denk: waarom stoppen we er niet mee? Het is toch totaal achterhaalde poppenkast.”

  BIS. Ze is compleet de weg kwijt. Een leven lang geisoleerd achter de glazen ramen. Nooit mogen roepen, tieren, huilen.

  TRISTE.

 9. 28

  Wat zij ze nu nieuws? Individualisme, egocentrisme en assertiviteit zorgen voor minder sociale evenementen in Nederland? Ik snapte heel haar verhaal niet. Ik moet denk ik ook eens met mijn lakei praten, of vragen of ik een keer mee naar zijn kroeg mag. Of ik zeg eens gedag tegen de buren, mijn blonde buurvrouw komt telkens met een andere neger thuis. Mij ziet ze niet staan. Ben je dan racistisch? Ze is niet gelukkig, afgetaand, uitgescheten ziet ze eruit. Haar vriendinnen zijn gelukkig wat leuker. Van die kleine huppelkutjes. Heerlijk!

 10. 29

  ROTTERDAM – Een meerderheid van de lezers van AD.nl is het niet eens met de jaarlijkse kerstboodschap van koningin Beatrix.Daarin zei de vorstin dat technische vooruitgang de mensen afstandelijker maakt en dat ‘tastbare nabijheid’ nodig is om solidariteit en compassie op te roepen.

  Integendeel, afstanden worden juist vergroot”, aldus Beatrix
  Een meerderheid (55%) van de bijna 14.000 stemmers op de poll vindt dat Beatrix hierin geen punt heeft en dat er niks mis is met sms’en en chatten. Zo’37% meent zelfs dat Beatrix zich hier niet mee bemoeien. Een krappe minderheid (45%) staat achter de woorden van de koningin. (BVDL)

 11. 30

  Wat mij betreft had Bea een punt.
  De vereenzaamde loner Karst T. was een typische exponent van de via Internet groot geworden aluhoedjes-cultuur.

  Het feit dat spoeddebatjes als summum van democratie worden gezien is ook een uitwas van de informatiemaatschappij. Iedereen is geïnformeerd, maar niemand doet er wat aan, om Mark Twain maar eens te parafraseren.

  Zie over de spoeddebattenhype ook het stuk in Trouw van vandaag (analoge link: pagina 3).