Trinidad en Tobago heerschen in de Caribische Blogosfeer

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

de Onofficiele te korte Boudewijn Buch Week Dit is een post in het kader van:
de Onofficiële te korte Boudewijn Büch Week.

De voetbaloverwinning van Trinidad-Tobago op Bahrein waarmee de eilandstaat zich plaatste voor de het WK2006 in Duitsland galmt na in de Caribische Blogosfeer. Felicitaties voor de Soca Warriors stromen vanuit alle uithoeken van het Carabisch Gebied binnen op het caribbeancricket forum (?). Webloggers op de 2300 km verderop gelegen Kaaiman Eilanden feesten mee: “Soca Warriors have made the Caribbean proud fo real” (aldus de pikante RevolutionIsland).

Trinidad en Tobago liggen vlak voor de kust van Venezuela (kaartje) en werden in 1498 door Columbus ontdekt. Geologisch gezien horen ze niet bij de West-Indische Eilanden maar zijn het continentale eilanden. Trinidad is veruit het grootste eiland van de twee en hier woont ook het merendeel van de ruim 1 miljoen inwoners. Het Noordelijke deel is bergachtig en in het Zuiden zijn er moddervulkanen en een asfaltmeer: The Pitch Lake is een touristische trekpleister (foto’s van een rastaman in de weer met pek) waar zelfs de Chinese vice-president langskwam (om de olie?).

De Engelsen vestigden er in de negentiende eeuw een plantage-economie met slaven. Rond de eeuwwisseling werd er aardolie ontdekt. Expats werkzaam in de olieindustrie leerden de lokale bevolking voetbal en op 23 juli 1908 werd de Trinidad and Tobago Football Association opgericht. Zolang Trinidad en Tobago nog een kolonie waren kon er geen nationaal team worden gevormd en slechte wegen verhinderden lange tijd een serieuze competitie (History of the T&T Football Federation). Inmiddels is er zelfs damesvoetbal (foto’s).

Terug naar de Blogosfeer… Small Island Girl een lifelogster op Trinidad was uiteraard blij met de voetbalvictorie maar zit alweer met haar hoofd bij de Miss World verkiezingen, probeert online te stemmen op Miss Trinidad & Tobago maar ontdekt dat ze daarvoor 1 dollar moet lappen en vervolgens zweven haar gedachten weer ongehinderd verder als een zeebriesje door de kokospalmen (doing-right-thing, SmallIslandGirl).

De 25-jarige ICT-er Hassan uit Trinidad heeft een iets indringender webdesing dan Small Island Girl. Op zijn blogspot HAVEWORLD viert hij in vooral rode kleuren de komst van de Soca Warriors naar Duitsland, stipt hij het klagerige karakter van de Trini’s aan en ontdekt hij een opmerkelijke lading in een politiewagen.

Reacties (8)

#1 Degtyarev Pekhotny

Veels te kort deze week

 • Volgende discussie
#2 Q

Inderdaad : Cook ? Goethe ? Kiwi’s ? Dodo ? Rolling Stones ? Robert Louis Stevenson ?, Pitcairn ?, Antarctic ?, Galapagos Islands ?, Amarillo ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 CiNNeR

Het was me even ontgaan dat het hier Boudewijn Büch is. Hear hear, ontzettend leuke man met bizarre verzamelwoede en telkens weer interessante programma’s en onderwerpen. Sluit me dus verder aan bij Q, er is meer aan Boudewijn Büch dan de eilanden …

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Mark

Prachtige foto van die Rastaman.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Carlos

Voor de klagers, critici en andere verbijsterden verwijs ik door naar het regelement cq. opzet van de Onofficiële te korte Boudewijn Büch Week:

In eerste instantie wilde ik daarom de komende dagen alleen over de Caprivi-strook loggen, maar omdat die een beetje smal is pak ik er ook een paar eilandjes bij en zal ik uiteraard over de dodo berichten indien er zich nieuws aandient over deze vogel. Goethe, Roy Orbison en Mick Jagger mogen mijn collega-loggers doen, als ze daar überhaupt zin aan hebben?

Verder claim ik binnen de tekst van mijn posts het recht op Boudewijns Gedachtengoed, wat iedereen daarbuiten doet en beweert moet men zelf weten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Q

Ik vond nog wat nieuws uit [url=http://news.yahoo.com/s/ap/20051117/ap_on_fe_st/camping_for_turkeys]Pitcairn [news.yahoo.com], maar het betrof niet [url=http://pitcairn.pn/]de eilanden groep [pitcairn.pn] ;-)

Nu ik zelf zo eens heb zitten rondzoeken naar nieuws over eerder genoemde Büch-onderwerpen, besef ik dat het niet allemaal vanzelf gaat. Bij deze dank voor de gedane moeite.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 CiNNeR

@Carlos: het was niet bedoeld ter kritiek, slechts mijn eigen aanvullinkje.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Carlos

Hehe Q, enigszins beneveld was ik zaterdagavond al aan het tikken geslagen totdat ik een merkwaardige ongelijkheid aantrof tussen het aantal inwoners van de Pitcairn eilanden en het aantal ingezamelde kalkoenen… net op tijd… ;-)

Cinner, is al goed… het is een experiment… een test voor mijzelf en het publiek. Overigens uit tijdgebrek geboren, zoals de rest van Sargasso.

 • Vorige discussie