Volgende week woensdag is het alweer drie jaar geleden dat Boudewijn Büch overleed. In eerste instantie wilde ik daarom de komende dagen alleen over de Caprivi-strook loggen, maar omdat die een beetje smal is pak ik er ook een paar eilandjes bij en zal ik uiteraard over de dodo berichten indien er zich nieuws aandient over deze vogel. Goethe, Roy Orbison en Mick Jagger mogen mijn collega-loggers doen, als ze daar überhaupt zin aan hebben?
..en dan nu over naar de Caprivi-strook:
In de Caprivi-strook is het droog, zo droog zelfs dat rivieren en meertjes zijn verdampt, op zoek naar de laatste druppels water komen wilde dieren vast te zitten in de modder. In de afgelopen maand zijn al meer dan dertig olifanten omgekomen van dorst en uitputting. The meat was given to the Muyako community, while the tusks are in the possession of the Ministry. (Namibian.com)
Uit de Oude Doos: De Caprivi-strook Linkdump (Sargasso 05-12-2002)
Reacties (11)
Carlos, is dat toevallig Duits, “Sinn an jemandem haben”?
Over Duits, Goethe, gesproken, een link tussen Johann Wolfgang von Goethe met Boudewijn Buech kan kort zijn. Ja hij bewonderde Goethe. De jonge en oude erotomaan, de speler met gevoelens, de heerser en beheerser, controleur van eigen leven, die Sehnsucht nach allem getötetem in eigener Brust, nota bene – kent u Eckermann ? – zijn biograaf – in zijn eigen huis – voedend met zijn jarenlang gebouwd levend spiegelbeeld.
Wat Boudewijn hiermee moest ? Naar nu langzamerhand blijkt, heel veel. Maar Boudewijn moest meer geld, meer geld lenen. En dat wreekt zich als je onverwachts sterft.
Historie is oneerlijk. Ja, Goethe is groot, groots. Nee, Buech is dat niet, maar – misschien – wel een kleine grote.
Boudewijn Büch is een van de grondleggers van Sargasso geweest, niet veel mensen weten dat, toch is het zo.
@carlos
Vertel! In geuren en kleuren a.u.b.
Pelayo, je moet het leven mooier maken dan het is, gewoon is maar zo saai. Maar er lopen hier meerdere loggers rond die in ieder geval nog weten wat loggen in de geest van Boudewijn Büch inhoudt. Of het ook voldoende gebeurt daar zal op de komende redactievergadering nog een hartig woordje (plankje kaas en worst) over worden gesproken.
@Carlos
De vraag is of Buch nou zo geweldig was? Hij had als ik het goed heb begrepen zijn hele bestaan bij elkaar gelogen. Is dat wat je bedoeld met loggen als Buch?
Het merkwaardige van de dood van Boudewijn Buch in vergelijking met die van Pim Fortuyn en Theo van Gogh is dat bij die laatste twee men achteraf vermeende talenten als respectievelijk politicus en cineast schromelijk ging overdrijven. Terwijl na de dood van Buch opeens allerlei critici opstonden om te wijzen op onvolkomendheden. Wat als Boudewijn Buch ook vermoord was geworden geweest vraag ik me dan af?
@Carlos 6 Goeie vraag. Ik moest al bij Elvis zelf hernadenken om het icoon van me af te schudden.
De strijd wie icoon mag worden.
@Carlos
Op zich een redelijke vraag en een interessant onderwerp (hoe benadert men de doden) maar evenzo onbeantwoordbaar en je ontwijkt mijn vraag of jou verwijzing naar Buch de essentie van webloggen (loggen als Buch == Liegen als Buch?) bevat.
Wat is liegen? Liegt Baron von Munchhausen of vertelt hij heel erg goed?
Me lijkt niet dat veel mensen zouden kunnen nadoen wat Buch gedaan heeft, wat mij betreft maakt dat hem een grote. Of op zijn minst interessant.
Auf wiedersehen Baudi.
HansR, Buch met liegen in verband brengen, tsja “het is ook een mening” zou de Kroonprins zeggen.
Ik breng Buch in verband met interessante televisie: fijn op een vrijdagavond een half uurtje over een onbekend eiland fladderen wat weetjes en anekdotes aanstippen. Humor om te lachen, mooie plaatjes, weltschmerz met een vleugje romantiek.
Er zijn dvd’s [vara] verkrijgbaar.