1. 2

  Conductrice? Tegenwoordig allemaal van die harige kenau’s toch, snap niet wat je daar mee op een NS- toilet van doen wil hebben. Bah. Nee vroeger…vroeger liep d’r nog wel eens een tegen het lijf die flink door elkaar gerammeld wilde worden. Of voor gewoon om te beffen…voor een gratis ritje.

  Zag je als instappende passagier buiten niks van (soort van wit geschilderde ramen, vandaar)

 2. 6

  Tijdens Interrail ’91 zagen wij in de sneltrein van Lyon naar Toulouse (of whatever) dikke Afrikaanse vrouwen met kleine franse mannetjes het krappe toilet opgaan, voor keiharde francs vermoedden we. Het lampje bleef verdomd lang op occupé branden maar niemand die zich daar toen druk om maakte. We leven inmiddels écht in andere tijden, konden we maar terug naar de onze…

 3. 10

  Nou, ach. Wat betreft die andere tijden (@6), dit is in feite net zoiets als een berichtje dat ik er net voor las vanavond:

  http://www.nu.nl/binnenland/2415379/sneeuwbalgooier-neergestoken-in-enschede.html

  Gegeven het feit dat weinig 24-jarige jongens lollige sneeuwbal-gooi spelletjes houden en de meeste 63-jarige mannen niet heel erg chronisch opgefokt zijn laat zich wel raden dat dat een geval is van reguliere slepende pesterij en dat “de sneeuwbal” in feite relatief irrelevant is anders dan als laatste druppel. Hij zorgt alleen voor een leuke meehuil-kop: “Het moet toch niet gekker worden in dit land! Tegenwoordig wordt je al neergestoken voor het gooien van een sneeuwbal!”.

  In dit geval lezen we:

  Wegens het brutale gedrag besliste de conductrice het stel uit de trein te zetten. Daarvoor was tussenkomst van de politie vereist.

  waarbij met “het brutale gedrag” schijnbaar niet het bedrijven van de seks zelf wordt bedoeld. Dat wil dus zeggen — ook hier is het kop-feit eigenlijk in zekere mate secundair en is het enkel de aantrekkingskracht op lezers die die tekst zo heeft doen uitpakken.

  Ik zal in dit geval niet eens beweren dat het iets met moderne journalistiek te maken heeft. Denk dat het vanaf om en nabij 3 minuten na het ontstaan van het verschijnsel journalistiek zo heeft gewerkt. Want vroeger was het ook tegenwoordig…

 4. 13

  @10: Een kop als: “Aso´s uit trein gezet” had vast op meer instemming bij de gemiddelde Stentor-lezer kunnen rekenen.
  Of natuurlijk: “Dubbel gepakt”.

 5. 14

  Op heterdaad betrapt? Deur niet op slot gedaan? En toen kon die nog (naar binnen toe) geopend worden ook? Dat zijn me vorstelijke toiletruimtes daar op die Belgische treinen.

  Wat de titel betreft quote ik een luitenant onder wie ik eens diende: Dubbel genaaid houdt beter! [/vulgar mode]

 6. 15

  Overigens terechte teneur in column van Margot VdS vandaag in De Morgen : je moet maar willen, op die vieze treintoiletten + ook dit incident zorgde voor vertraging en er zijn zo al veel te veel problemen bij de NMBS zelf.