1. 1

  Namelijk : men verwijt hem ’n solo slim, zonder zelfs maar enig overleg met z’n eigen regering. En vooral : zonder dat hij de Scheldeverdieping of de Ijzeren Rijn al heeft binnegehaald als pasmunt. Al blijft minister Van Brempt uiteraard beleefd (als ze is) tegenover haar min-prez, al was het maar omdat sp.a ook helemaal wild was van het vignet als best mogelijke oplossing voor de verslijter betaalt / polluter pays problematiek.

  Wellicht was Yves wat te extatisch van het gristelijke CDA meets CD&V onderonsje met J-P ?

 2. 4

  Zonder dollen gewaardeerde, er is één munt de Euro.
  Ik spendeer hem liever in België hoor, mijn lijf is hier maar de rest is aldaar (plus een beetje in der Schweiz ok dan).

 3. 5

  Vrijdagvraag : lijstje grootste ergernissen, alvast bij deze…
  1 – warme wc-bril
  2 – zweterige massa’s waar je niet doorheen kunt
  3 – mensen die zonder nadenken precies in de deuropening moeten stilstaan en iets banaals doen
  4 – stress
  5 – mensen die na al die jaren immer “Euro” spellen ipv “euro” als het over onze munt gaat ;-) (Zie ook “franstalig” ipv “Franstalig”.)

 4. 7

  Jaren en immer *denkt na* Zo zo dus U heult met Nederlandse Taalunie..nou ik niet. Taal is bottom up..van u en van mij.

  De warme wc bril is een kwestie van anticiperen op naderend herstellen van biologisch evenwicht, uw tekortkoming zodoende.

  Wat 3 aangaat…niets is spannender dan te kijken, van enige distantie, hoe een persoon een deuropening van bijvoorbeeld een dixonaar de ‘zaal’ passeeert..frommelt wat aan kleding, schraapt de keel, maakt een heupwiegende beweging, gaat wijdbeens lopen, borst vooruit…ze denken wellicht niet na @snap maar leuk om te zien man!

 5. 9

  Darlinglarie,

  Taal is een levend iets, jawel. Maar spelling is een gemeenschappelijke conventie, an sich weinig belangrijk. Goede teksten zijn belangrijker dan foutloze dictees. En toch hebben spellingconventies hun nut. Uitijndeleik. Al was het maar om verwarring te verwijden in verbuigingen en vervoegingen, Lariee.

  Ceterum, taal is van iedereen, en dus heeft iedereen er een mening over. Maar dat wil niet zeggen dat alle meningen even zinnig zijn, ook niet die van diehard doctorandussen bij de Taalunie. En evenmin die van ongeïnformeerden-met-goestingskes ;-)

  Mezelf, ik had effe een held aan wijlen Kas Deprez, een zeer verstandige en ook sociaal bewogen sociolinguïst. Hij was co-auteur van “Onze veranderende taal”, en het zou me verbazen als dat boek uit 1985 vandaag niet even interessant is.

  Ajuus, tabee, bonnes vacances !

 6. 10

  @#8: en dan dat muziekje bij zijn weerberichten ! (Kan iemand zeggen welke tune dat was ? Eventueel uit een nummer of een album geplukt, of een speciaal gecomponeerde thematune ?) Allez, sloppel maintenant.