1. 1

  Leuke uitzending. Wel opvallend dat Clarkson het feit dat het hem (nog) gelukt is naar de Noordpool te rijden gelijk als bewijs ziet dat de hele opwarming van de aarde niet bestaat.

 2. 3

  Clarkson maak altijd grappen over het klimaar en CO2. Over supercars heeft ie ooit gezegd:

  “Supercars are designed to melt ice-caps, kill the poor, poison the water table, destroy the ozone layer, decimate indigenous wildlife, recapture the Falkland Islands, and turn the entire Third World into a huge uninhabitable desert… but only after they’ve nicked all the oil.”

  (NB die laatse bijzin dus op z’n Clarkson’s. Even die pauze laten. En ‘m dan inzetten en hoog laten eindigen. Lachuh)

  Dus ja hij zal elke reden quasi humoristisch aangrijpen om z’n gelijk te bewijzen. Maar dat doet ie tegen beter weten in bij heel veel dingen, zoals de wall of cool.

 3. 7

  Tja the Hamster is de enige die nog niet een “middle-aged bloke” is. Ik vroeg me wel de hele tijd af of het voor of na het ongeluk is opgenomen.

 4. 9

  Geweldige aflevering van een geweldig programma! Wel een beetje jammer dat er bij aankomst een blik op de GPS-installatie wordt geworpen en blijkt dat ze toch nog een stukje moeten. Mijn globus zegt dat ze aan de hand van de coördinaten 78°NB en 104°WL ergens in Noord-Canada terecht zijn gekomen (vanwaar dan die IJslanders eigenlijk?)