Top 3 uit de weg te ruimen moslims

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

ramandant1Nu Tariq Ramadan uit de weg is geruimd, kan de zoektocht beginnen naar de volgende islamitische Kop van Jut. De moslimvreters hebben bloed geproefd en hun honger is onstilbaar. Een top drie van de meest waarschijnlijke islamitische slachtoffers:

3 Fatima Elatik: stadsdeelvoorzitter Amsterdam – Zeeburg

Eerlijk is eerlijk, mevrouw Elatik blinkt niet altijd uit in het doen van verstandige uitspraken. Dat komt naar eigen zeggen omdat ze een echte Amsterdamse is met het hart op de tong. Dat kan kloppen, maar dat maakt de vergelijking die ze trok tussen Geert Wilders en Adolf Hitler er niet waarachtiger op. Iedereen weet dat Geert Wilders niet de nieuwe Adolf Hitler is. Hitler was een volbloed antisemiet, terwijl Wilders zijn haat en minachting reserveert voor slechts een deel van het semitische volk.

Hoe komt Elatik ten val? Mevrouw Elatik zal als de flapuit die ze is twitteren dat dierenliefhebber en PVV-kamerlid Dion Graus hetzelfde lot verdient als Hitlers lievelingshond Blondi. Dat betreft uiteraard Blondi de herdershond, niet de grote leider uit Venlo.

2 Ali Edaouddi: islamitische geestelijke bij het Nederlandse leger

Toen hij naar voren werd geschoven als de nieuwe aalmoezenier bij het Nederlandse leger, brak heel voorspelbaar de pleuris uit. Even voorspelbaar was hoe een week of twee later diezelfde pleuris van de aardbodem verdween. Maar betekent dat ook dat Edaouddi nu in alle rust zijn werk kan uitvoeren? Kan hij islamitische soldaten van spiritueel advies voorzien zonder over zijn schouder te hoeven te kijken?

Hoe komt Edaouddi ten val? Meneer Edaouddi’s werkgever, het ministerie van Defensie, heeft shockblog Geenstijl een tijd lang gebruikt om nieuw personeel te werven. Men mag dus aannemen dat onder de nieuwe lichting rekruten een hoop Geenstijl reaguurders zitten. Nog voordat ze leren om met een automatische wapen overweg te gaan, zullen ze hun mobieltjes en laptops gebruiken om gaten te schieten in de toch al broze reputatie van Edaouddi.

Leidt Edaouddi een gebed in het Arabisch? De eerste beelden hiervan zult u op Geenstijl terugzien. Heeft Edaouddi het in een preek over de noodzaak tot innerlijke jihad? Wees er zeker van dat Geenstijl zal bloggen dat Edaouddi samen met zijn kornuiten het Binnenhof wil opblazen. Slacht Edaouddi op Offerfeest een schaap? Geenstijl zal de eerste zijn om te schreeuwen dat het leger een islamitische barbaar heeft aangetrokken, en in een beweging door instrueren ze dierenliefhebber Dion Graus om Edaouddi’s hoofd te eisen.

Enzovoorts en zo verder. Net zolang totdat hij genoeg besmeurd is en zijn biezen kan pakken.

1 Ahmed Marcouch: stadsdeelvoorzitter Amsterdam – Slotervaart

Geen enkele moslim in Nederland doet meer zijn best om de sympathie van de autochtone Nederlander te winnen. Hij organiseert Gay Prides. Hij wil een homobar in zijn overwegend islamitisch stadsdeel. Hij neemt het publiekelijk op tegen imam Fawaz Jneid. Hij stelt voor om Marokkaanse lastpakken te dumpen in de Saharaanse zandbak. Hij krenkt een deel van zijn islamitische achterban door zoiets te initiëren als de Poldermoskee waar vrouwen en mannen in een ruimte samen kunnen komen.

En nog is het niet genoeg. Een moslim is hij, en een moslim zal hij blijven, en daarom niet te vertrouwen. Hij pleit voor een islamitisch stadsdeel waarin moslims het compleet voor het zeggen hebben. Hij wil orthodoxe moslims subsidiëren, orthodoxe moslims die staan te popelen om lijfstraffen uit te voeren op het August Allebeplein. Hij is er een voorstander van als mannen geen handjes schudden met vrouwen, dus moet hij wel een onverbeterlijke vrouwenhater zijn, precies zoals zijn islamitisch geloof hem dat ingeeft. Hij wil koranlessen invoeren op openbare scholen. Niet om koranlessen uit de schimmige achterkamertjessfeer te halen maar om onze ehm, islamitische kinderen te indoctrineren.

Hoe komt Marcouch ten val? Inmiddels is hij te controversieel om in aanmerking te komen voor een ministerpost. Hij zal dus zijn tomeloze ambitie moeten bijstellen. Hooguit schopt hij het tot wethouder van het een of ander. En dat terwijl zijn maatje Ahmed Aboutaleb een van de beste burgemeesters wordt die Rotterdam ooit gekend heeft en over de hele wereld gelauwerd wordt met prijzen en eredoctoraten. Dat gaat aan Marcouch vreten. Gefrustreerd over de halsstarige houding van Marokkaanse rotjochies om hun leven te beteren en moedeloos door het constante wantrouwen van het autochtone volksdeel, neemt zijn recalcitrante kant steeds meer de overhand. Op dezelfde dag dat hij pleit voor het invoeren van het shariarecht, dwingt hij imams om tijdens de vrijdagpreek homo-erotische liefdesgedichten van Gerard Reve voor te dragen.

Resultaat: moslims en moslimvreters zullen een eenmalig verbond aangaan om Marcouch ten val te brengen.

Kunt u een moslim noemen die ook een plaats in de top 3 verdient?

Reacties (70)

#1 Taco Zip

Ahmed Aboutaleb. Heeft al het een en ander om z’n oren gekregen maar houdt vooralsnog – terecht – dapper stand.

 • Volgende discussie
#2 BP

Mohammed Rabbae? Oprichter Nederlandse Moslim Partij en ex-GroenLinks kamerlid.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 seven

@2 Welnee, om te vallen moet je hoger dan de grond zitten..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 gbh

Beste Hassan Bahara, het anti-semitische van hitler was ook gericht op maar een deel van het semitische volk

http://en.wikipedia.org/wiki/Mohammad_Amin_al-Husayni

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Bullie

Sargasso, tendentieus, ongefundeerd en mateloos kwetsend. Gefeliciteerd, jullie benaderen met dit item GS ten langen leste kwalitatief, nu alleen nog het bijbehorende aantal bezoekers.

Ik ga maar eens op zoek naar een ander leuk weblog, iemand suggesties?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 InvertedPantsMan

@5 Ja, slecht geïnformeerde kringen als je van lachen houdt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Bullie

Overigens de hier gebezigde terminologie – “bloed proeven” “hoofd eisen” “gaten schieten”, is toch wel in overdrachtelijke zin bedoeld?? Ironiserend en zo?

Er schijnen namelijk mensen in deze maatschappij te zijn die dit soort oproepen letterlijk nemen.

Op GS wordt de term nekschot in ieder geval niet meer gehanteerd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 MT

Geert Wilders?

————-

En laat die Tariq Ramadan lekker zijn show op presstv presenteren.
En Aboutaleb was een van de mensen die, toen der tijd, vierkant achter hem stond.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Kalief

Elatik is al kop van Jut sinds ze een opvoering van het toneelstuk Aïsha blokkeerde.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 sikbock

Op dit weblog nu ook de derde wereld van binnenuit belicht! Geen feiten, geen humor en zichzelf als slachtoffer positioneren. Hoeveel moet ik storten?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Karl Kraut

In dit artkel worden Dion Graus en Martin Graus opgevoerd, om ze in een grappige context te plaatsen! Lachen.
Ik heb nou ook een grapje verzonnen, met (of over) Fatima Elatik: Mutsert!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 esgigt

Klinkt weer lekker zo’n hitlist… erg tendentieus!

Zaak is wel dat je iedere openbare figuur met een flinke korrel zout moet nemen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 seven

Je kan veel zeggen over Marouch, maar dat Marouch door imam Fawaz Jneid ( imam van de Haagse salafistische As-Soennah moskee) werd uitgemaakt voor Munafiq pleit wel weer voor hem.
PS Voor iedereen die nog met een opperwezen tussen de oren zit en vanwege cognitieve dissonantie halsstarrig (deep down tegen beter weten in) die achterhaalde ideeën in leven houdt.. http://beagle.vpro.nl/#video/item/887/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Lord Wanhoop

Wat een ongelofelijk BS-artikel weer. Slachtoffertje aan het spelen, Hassan? Rot ook maar op dan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 seven

@14 Niet te hard zijn.. hij heeft het al moeilijk genoeg in deze crisistijden..

“Dit was de site van Hassan Bahara. Deze site gaat weer online, zodra de achterstallige rekeningen(dd. 24 dec. 2007) voor de hosting worden betaald.

Tot die tijd staat hier alleen een plaatje van een piraten-prairiehond” http://hassanbahara.nl/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 MP

@LW de mensen die last hebben van straatjeugd zijn dat nou slachtoffers?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Rene

Coskun Çörüz (Tweede kamer CDA)? Niet echt top drie materiaal maar ik heb het journaille al een paar keer een bijna ingezette focus halverwege zien afbreken…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Anton

Beetje bij de les blijven Hassan. De door jou genoemde figuren zijn slechts stromannen van een brede laag naïeve multikullers. Stromannetjes van het toneel schuiven is allang geen uitdaging meer. Wilders heeft zijn strategie inmiddels verlegd naar het echte probleem: de naïeve multikullers. Na de tweede kamer verkiezingen, uiterlijk 2011, begint ook ook in die regionen de grote schoonmaak.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Rene

Oh joepie. Een thread met LW, seven en Anton. Ik ga maar eens een filmpje doen vanavond…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 seven

@19 Je houdt het kennelijk goed in de gaten, mag ik je een filmtip doen toekomen?

Das Leben der Anderen
http://www.cinemien.nl/daslebenderanderen/trailer.php?land=nl trailer
http://www.daslebenderanderen.nl/ site

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 AntonB

Ik denk dat Job Cohen ten val komt, omdat zal blijken dat hij werkt voor een propaganda zender van Avigdor Lieberman. Hij zal zich verdedigen door te zeggen dat er niets controversieels aan zijn uitzendingen is, het is gewoon een gezellige discussie over homo’s en vrouwenrechten. Ene heer Hassan Basra zal onmiddelijk aan de bel hangen bij het Amsterdamse gemeentebestuur om het het vertrouwen in Cohen op te zeggen en zijn ontslag te eisen. Alle politieke partijen in Amsterdam zullen hem steunen (en terecht ook, laat dat wel zijn).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 Spuyt12

De discussies op Sark zijn ook – als in: elders ook – niet meer wat ze geweest zijn, he?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 Steeph

@Kalief: Dion Graus staat ook bekend als dierenliefhebber hoor….

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 gronk

@19: Wacht maar tot het tegentopic komt. ‘Top 3 uit de weg te ruimen haatzaaipolitici’.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 Crachàt

Soms is het fijn eerst de comments te lezen, en dan pas het stuk.
Te lezen aan het zwerk pathetische reacties heeft Hassan dus geen slecht stukje geschreven.

Mag ik deze overigens op een TegeltjeTshirtj?: “Na de tweede kamer verkiezingen, uiterlijk 2011, begint ook ook in die regionen de grote schoonmaak.” — Anton

Kwestie van de man met de bloedaandrang daar waar de voorhoofdshersenen zouden moeten zitten te eren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 Bullie

Crachàt, als je de reacties op GS zo bekijkt zitten daar volgens die redenatie ook briljante stukkiesschrijvers…alleen koesterde ik tot voor kort de vage hoop dat hier andere kwaliteitscriteria werden gehanteerd.

Alleen reactie willen uitlokken is ook reactionair, toch.
Hasan is volgens mij kortom gewoon een pseudoniem van Vleesboom, bisonKitty of hoe ze ook heten daarzo.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 Rene

Ah kom, Bullie. Alleen al het feit dat het cynisme is uit een hoek waar je (nouja, ik in ieder geval) die normaal niet uit hoort komen geeft het waarde.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 seven

Stadsdeel De Baarsjes Voorzitter G. Lambriex PvdA
Stadsdeel Bos en Lommer Voorzitter J. Broeders PvdA
Stadsdeel Amsterdam-Centrum Voorzitter Mw. E. Iping PvdA
Stadsdeel Geuzenveld/ Slotermeer Voorzitter R. de Bood PvdA
Stadsdeel Amsterdam Noord Voorzitter R. Post PvdA
Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer Voorzitter M. Verbeet PvdA
Stadsdeel Osdorp Voorzitter Mw. M.W.H. Teuling PvdA
Stadsdeel Oud-West Voorzitter B. Olij PvdA
Stadsdeel Oud-Zuid Voorzitter E. J. de Vries PvdA
Stadsdeel Slotervaart Voorzitter A. Marcouch PvdA
Stadsdeel Westerpark Voorzitter mw. M. Kuitenbrouwer PvdA
Stadsdeel Zeeburg Mw. F. Elatik PvdA
Stadsdeel Zuideramstel Voorzitter D. Adema PvdA
Stadsdeel ZuidOost Voorzitter mw. E. Sweet PvdA

Mooi die diversiteit in de stadsdeelraden bij Amsterdam. 14x PvdA.. en met Cohen erbij is het zelfs 15 x PvdA. Sterker alle burgermeesters na de oorlog waren van de PvdA.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 Horst Grogmuller

Bijzonder vermakelijk stuk! En mooi dat bij de reaguurders ook meteen het kaf van het koren wordt gescheiden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 seven

@29 Topictitel dan maar veranderen in ”
Top 3 uit de weg te ruimen reaguurders ” ?
Laat maar horen wat je hitlist is.. ;)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 Peter

We zullen zien of Hassan Bahara’s kwinkslag een werkelijke trend wordt. Da’s niet te hopen natuurlijk, want dan zouden ook mensen met mindere posities ten val gebracht kunnen worden, louter en alleen omdat ze Mohamed heten en die naam te vaak voorkomt naar de zin van mensen met darmklachten.

Komt er ooit een eind aan dit soort discussies? Ach, ook maar eens een gekkigheidje geprobeerd:
Als we nu eens massaal moslim werden? De PVV heeft dan een meerderheid tegenover zich en zal moeten inbinden èn de liberalisering van de islam kan van start.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 esgigt

Ha, ha!! Peter gaat moslim worden, nee toch? Is daarvoor een betere reden dan geen fan van de PVV te zijn? Liberalisering van de islam kun je imho ook vergeten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 Rene

@ esgigt: Ik heb goede dingen gehoord over psychoses als instrument van bekering.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 esgigt

Maar worden die psychoses ook genezen door een religie? lijkt me een sterk verhaal in de richting van exorcisme.

#kijkt naar de Ludolfs#

Mooie merc!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 Crachàt

Vooralsnog is het vooral wachten op een liberalisering van de PVV.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 Rene

@ esgigt: Definitiekwestie. Noem je geloof in een bovennatuurlijk wezen die al dan niet je leven volgt en/of stuurt onderdeel van de psychose of onderdeel van de religie? In dat laatste geval is genezing nabij. Ziekte weg gedefiniëerd. Hallelujah.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 S’z

En wat is er met Tariq gebeurd ? (U zult me vergeven dat ik de berichtgeving uit Nederland wat betreft samenleven, inburgeren en andere ‘hedendaagse politiek’ te triestmakend vind om van nabij te volgen.)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 Rene

@ S’z:

Geen zorgen, je hebt geen spectaculaire openbare slachtpartij gemist ofzo, hij is gewoon ontslagen. Hier heb je een heel dossier:

http://weblogs3.nrc.nl/expertdiscussies/index.php?s=Tariq+Ramadan

en hier een sargasso comment-thread met bijdragen van ondermeer ondergetekende wat, zoals je zult toegeven, garant staat voor excellente kwaliteit:

https://sargasso.nl/archief/2009/08/18/ramadans-zoetgevooisde-woorden-zijn-aan-dovemansoren-gericht/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 Lord Wanhoop

16. MP
Ja, dat zijn slachtoffers.
Jankende moslims die zaniken over terechte ontslagen van andere moslim en die menen dat er een hetze tegen ze begonnen is zijn niets meer dan trieste jankerts. Als ze het hier met alle subsidies en positieve discriminatie nog niet naar hun zin hebben dan donderen ze maar op.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 Micha

Goh, het cynisme druipt ervan af, maar niks over bijvoorbeeld het feit dat Tariq lekker bijverdiende met omroepen voor de Iraanse tv.

Excuus Islamologen, die semi intellectueel stukjes kunnen schrijven, zonder in oplossingen te denken maar alle schuld schuiven op de domme Westerse wereld die zo gemeen tegen ze is, ik kots ervan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#41 Micha

Oh en je hebt nog een rekening open staan

Dit was de site van Hassan Bahara. Deze site gaat weer online, zodra de achterstallige rekeningen(dd. 24 dec. 2007) voor de hosting worden betaald.

(Merk op dat ik hier dacht “typisch”)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#42 Taco Zip

@7: inderdaad, je moet tegenwoordig nogal uitkijken. Alles wordt blijkbaar nogal serieus genomen. Ironie wordt zelden meer herkend. En dadelijk krijgen we wéér een debat over de toon van het debat.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#43 Klaplong

Domme en onzinnige toevoeging van een nog dommere man, houdt de toon van het debat in ieder geval in stand.

BAH!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#44 Bullie

Ironie is pas ironie als je haar nauwelijks herkent; de heer Bahara legt het er zo duimendik bovenop dat het iets anders wordt.
Noem het slechte smaak, noem het reactionair, in ieder geval heeft het GeenStijl.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#45 Lord Wanhoop

42. Taco Zip

Wilders’ uitspraak omtrent de per wet toegestane regel dat mensen die zich agressief gedragen bij politie optreden, indien er een bedreigende situatie ontstaat, gericht in de benen geschoten mogen worden werd uiterst serieus genomen. Wilders zou namelijk alle moslims een knieschot willen geven.
Twee maten?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#46 Taco Zip

@45: ik volg niet iedere oprisping van Wilders. Zouden meer mensen moeten doen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#47 P

Dyab Abou Jahjah.
.
Zou wel heel mooi zijn in elk geval.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#48 Bondia.nl

Die gozert van de AEL die gister bij Knevel en van de Brink zat..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#49 P

@48
Idem dito

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#50 Fail

Politici die moslims helpen?
Wie helpen moslims?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#51 onLeen.nl

Elatik, absoluut.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#52 Lord Wanhoop

46.
Vreselijk slap antwoord.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#53 Heikneuter

Zou het niet zinvoller zijn om eens uitgebreid te gaan kijken naar die hordes door PVDA, CDA en VVD in allerlei baantjes geparachuteerde poltieke vriendjes en vriendinnetjes. Of het nou roomblanke managertypes, uitgezakte PVDA-mutsen (lelijke wijven allemaal) of knuffelmoslims zijn. Daar ligt een stuk macht dat zich onttrekt aan invloed door de kiezer en daar klopt dus geen hol van. Graaiers. Zo komen mensen op posities die de meerderheid daar bij nadere beschouwing niet wil hebben. Hou maar een referendum over Ramadan. Who wants to place a bet?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#54 Bismarck

@45: “Wilders’ uitspraak omtrent de per wet toegestane regel dat mensen die zich agressief gedragen bij politie optreden, indien er een bedreigende situatie ontstaat, gericht in de benen geschoten mogen worden werd uiterst serieus genomen.”

Hij bedoelde dat dan ook serieus.

“Wilders zou namelijk alle moslims een knieschot willen geven.”

Bron?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#55 Bismarck

Hij zei het trouwens iets anders: Een bedreigende situatie of agressief optreden is is niet nodig, alleen ernstige rellen. Dan mag er gericht met scherp geschoten worden, bij voorkeur (maar blijkbaar niet uitsluitend) in het been, op “verwerpelijk tuig”, zonder dat er consequenties op kunnen volgen voor de schutters. Bij verwerpelijk tuig denkt Wilders dan onder andere aan anti-globalisten, Marokkaanse en niet-Marokkaanse voetbalholligans.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#56 Fail

“De anti-apartheidsbeweging in Nederland was een van de meest effectieve ter wereld!”

Nederlands racisme

Op een toenemend aantal fronten was de anti-apartheidsbeweging actief, in allerlei hoeken bloeiden initiatieven op. Verbanden werden nu ook gelegd tussen het thema van de apartheid en dat van het racisme in Nederland. […] Tot de demonstratie was met name opgeroepen door BPHAA en een keur aan Surinaamse, Marokkaanse, Turkse, Kaap-Verdische en andere immigrantenorganisaties.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#57 Willem

Ik neem genoegen met Elatik. Een enkele reis Biezelinge graag voor die Amsterdamse Tokkie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#58 gronk

Daar ligt een stuk macht dat zich onttrekt aan invloed door de kiezer en daar klopt dus geen hol van.

En da’s prima zo. Die kiezer die zich overal mee wil bemoeien is als de klant die over de balie buigt ‘om effe mee te helpen’. Leuk, maar kun je missen als kiespijn. Kiezers die de controlfreak willen uithangen moeten gewoon braaf hun pilletjes slikken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#59 Drs. G. Flater

Wat FlaterT betreft mag Hassan Bahara ook wel onder de zoden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#60 Drs. G. Flater

En het was een terechte kop van jut. Heeft OP de dubieuze uitspraken gelezen van die man? Zo’n man die zo’n positie heeft gekregen; schande. Daarmee dit topic: volslagen idioot.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#61 Lord Wanhoop

Bismarck, dank voor de correctie omtrent Wilders’ uitspraak op dit punt.

Mijn punt is echter dat, volgens Taco, moslims dreigende taal moeten kunnen uitslaan en dat we dat maar met een flinke korrel zout moeten nemen.
De algemene opinie ten opzichte van Wilders’ uitspraken is echter het tegenover gestelde. Als je hier bronnen voor wilt hebben dan blader je maar wat terug op vorige Sargasso topics. Reacties genoeg die Wilders volledig afbranden op dit punt.

De politie mag al sinds jaar en dag de door Wilders benadrukte schietregel toepassen. Niets schokkends dus.
Over “verwerpelijk tuig” vul jij Wilders’ denken in. Stel dat Wilders dat denkt dan is hij niet de enige die denkt dat anti-globalisten, Marokkaanse en niet-Marokkaanse voetbalhooligans verwerpelijk tuig is. Iedereen die een ander moedwillig schade berokkend is tuig. Dat heeft niets met afkomst of idealogische doelstelling te maken.

Ik persoonlijk vind anti-globalisten werkschuwe kut-crusties die wat mij betreft iedere dag een pak op hun donder mogen krijgen. Idem dito wat voetbalhooligans betreft. Maar neem dit met een korrel zout want ik geloof niet in geweld en zal dus nooit iemand ook maar een haar krenken. Ook zal ik niemand ooit vragen dit voor mij te doen.

Ik hoop dat dit iets verduidelijkt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#62 gronk

Maar neem dit met een korrel zout

Waar gaat meer dreiging vanuit, een politieagent die zegt dat-ie je gaat aanhouden, meenemen naar bureau, etc, of een burger die iets soortgelijks roept ? Nou dan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#63 Hal Incandenza

@Wanhoop

Wilders heeft het eerst gezegd met een directe verwijzing naar de multiculturele samenleving en Fleurtje heeft het specifiek m.b.t. Mocro-relschopperts geoppperd.

Van de collegae van DDS:
http://www.dagelijksestandaard.nl/2009/04/15/pvv-pleit-voor-knieschot-marokkaanse-overlastgevers/

Overigens mag de politie natuurlijk niet op relschoppers schieten tenzij ze zelf ernstig in hun veiligheid bedreigd worden. Wilders zegt in zijn column wel degelijk iets anders (dat vindt hijzelf ook), hij heeft het slechts over ‘ernstige rellen’ en ‘het wettelijk vastleggen’ dat na het vuren van waarschuwingsschoten (‘de procedure’) de politie straffeloos op relschoppers mag schieten. En dat, waarde Wanhoop, doen we dus niet in een rechtsstaat.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#64 Lord Wanhoop

Hal,
ik denk dat je de zaken wat eenzijdig belicht in Wilders’ nadeel. Het gaat wel degelijk om hetzelfde.
De huidige rechtstaat betekent vrij spel voor tuig, waarde Hal.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#65 gronk

Nou, in HvH kon je duidelijk zien dat de politie al voldoende mandaat heeft. Of wilde je graag zien dat de politie ook wat festivalbezoekers had afgeknald?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#66 Lord Wanhoop

gronk, ik had inderdaad graag gezien dat de dader van die 19-jarige dode in zijn been was geschoten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#67 Hal Incandenza

Ik geef alleen weer wat Wilders gezegd heeft, er zit geen ‘spin’ aan. Oordeel zelf:

“Daarom stel ik voor in de wet vast te leggen dat de burgemeester – of desnoods de minister van Binnenlandse Zaken – in het kader van de handhaving van de openbare orde de politie opdracht moet kunnen geven om bij ernstige rellen met scherp te schieten. Hieraan voorafgaand moet er eerst een duidelijke waarschuwing gegeven worden, daarna een waarschuwingsschot en vervolgens dient de politie relschoppers uit te schakelen middels een schot bij voorkeur in het been. Het onomwonden wettelijk vastleggen dat bij het volgen van deze procedure de politie straffeloos is, zal aarzeling bij agenten om relschoppers hard aan te pakken wegnemen en de relschoppers effectief bestrijden.”

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#68 gronk

@LW: en wat als die 19-jarige is overleden door een politiekogel?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#69 Lord Wanhoop

@ Hal
Ja, en dan? Niets mis mee.

@gronk
Had’ie zich maar moeten gedragen en geen bedreiging voor de pliesie moeten zijn. Zo simpel is dat.
Moet asociaal gedrag dan altijd maar met fluwelen handschoentjes aangepakt worden?
Zoals die aso tijdens de G8 in Genova. Het was deie politie agent of die aso, jammer voor die aso dat die agent raak schoot. Kan er niet van wakker liggen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#70 Hanxie

Nou moe, dat treft. Voor mijzelf heb ik bijna het zelfde rijtje Salafisten in gedachten die maar eens als eerste gezien gaan worden.

Op de web-opiniepagina van de VK lijkt het er overigens op dat ook daar Fatima Elatik en Achmed Marcouch de uitverkorenen zijn voor nadere beschouwing.

Ali Eddaoudi de leger islamist mag er anders ook best wezen. Die nemen we gewoon gelijk mee in huidige het onderzoek naar de afd. A’dam west van de vijfde colonne. Groet.

 • Vorige discussie