1. 2

  Op 3 staat Marijnissen. Lekker dat ze er niet bij vertellen dat ie 3 maanden thuis zat om aan zijn weblog te werken en daarom veel vergaderingen gemist heeft. Dubieus.

 2. 4

  Hé, ik mis op die complete lijst van 150 kamerleden ons aller Gonny van Oudenallen!
  Of heeft zij nog te weinig kans gehad om afwezig te zijn?

 3. 5

  Inderdaad, kamerleden van de SP zijn vaker weg het land in, ze zijn alleen in de kamer als ze daar moeten zijn, anders niet.
  SP-kamerleden gaan vaker actie’s toespreken en de mensen bezoeken, zoals verpleeghuizen, bejaardenhuizen, werknemers steunen en buurtbezoeken. Trouwens, Jan Marijnissen is ook ’n tijdje er uit gelegen ivm z’n rug.
  De SP is ’n actieve partij die ook buiten de verkiezingen actief is, de anderen partijen zijn alleen actief met de verkiezingen, daarna zie je ze niet meer, voor de rest zitten ze op hun kont.

 4. 7

  Het slechtste dat een politicus kan doen is intenties verkondigen zonder resultaten, of zonder vermoedbare resultaten. Zegt men.

  En in België gaat de nieuwe voorzitter van het Vlaamse Parlement, Marleen Vanderpoorten, ervoor zorgen dat er meer parlementsleden aanwezig zijn, dat hun interventies talrijker zijn, maar tegelijk ook korter en meer to the point, en dat de gekozenen die niet vlot uit de woorden kunnen, een training krijgen. Stefaan DeClerck voelt de bui al hangen…

 5. 9

  Er staat wel degelijk dat Marijnissen met zijn gezondheid kampte. Verder vind ik “het land in” en nevenfuncties onzin. Als kamerlid dien je je werk te doen (in de kamer je mening verkondigen, wetten beoordelen en daarover stemmen). Zwangerschap en ziekte zie ik nog wel als overmacht, maar de andere redenen zijn pure smoesjes. Als ik de lijst op overmacht schoon kom ik er grofweg op uit dat de SP, de VVD en de LPF kamerleden blijkbaar hun taak niet serieus nemen (dat beeld komt ook erg naar voren uit het citaat van nijs).