Top 10 nooit gemaakte Sci-Fi films

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (4)

#1 phonkee

Er zijn SciFi klassiekers die nooit meer verfilmd gaan worden, voornamelijk omdat Hollywood zich reeds heeft vergrepen aan essentiele plotonderdelen. Denk aan Neuromancer van William Gibson. Na de Matrix-trilogie en Johnny Mnemonic is er kennelijk geen behoefte meer aan een verfilming. Hetzelfde geldt voor Childhood’s End van Arthur C. Clark. Na de televisieserie V en de film Independence Day is de grabbelton leeg. Gelukkig voor Hollywood heeft Philip K. Dick een groot oeuvre achtergelaten…

  • Volgende discussie
#2 phonkee

Philip K. Dick strikes again, A Scanner Darkly met Keanu Reeves!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 BINGA

animatrix werd in de media verkocht als een nieuwe methode om games en films en muziek als totaal pakket aan het publiek te verkopen, ik deel de mening van Wong. Hoor regelmatig dat 1 prima te volgen was en 2 en 3 saai (ondanks de actie), klopt precies. terminator heeft volgens mij het zelfde totaal verhaal probleem wat in latere delen alsnog erbij verteld gepoogd te worden.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Grobbo

Veel scifi is ook te complex om in 2 uur te proppen. De Dune TV serie – hoe matig ook op sommige fronten- doet de boeken van Frank Herbert meer eer aan dan dat David Lynch vehikel.

Ik zou Ilium wel verfilmd willen zien. Maar ja, in Troy hebben ze de goden er ook al uit gehaald dus dat zal wel nooit luken.

Nou vooruit dan, doe dan Ender’s Game maar. Wat zegt u? Die wordt al verfilmd? En het script wordt geschreven door dezelfde gasten die het potentleel van de Trojaanse oorlog niet zagen… Hmmm…

  • Vorige discussie