1. 4

  @3: heb je over het artikel hier ook on-topic nog wat te melden, of wilde je je frustratie over Wolfsen gewoon off-topic etaleren, waar je dat ook on-topic had kunnen doen?

 2. 7

  Erg vreemd. Het gaat in dit geval niet eens om het beschermen van je eigen “lijf en goed”. Als er iemand inbrak in je huis kan ik nog enig begrip opbrengen voor de man, maar als er een geldautomaat wordt gekraakt bel je toch snel de politie?

  De 20 reacties op haar eigen site zijn ook niet mals.

 3. 8

  Jammer Pedro dat je niet begreep dat ik inging op hetgeen Arnoud schreef ‘…Het recht in eigen hand nemen, dat is hip.’
  Hip wil zeggen ‘in de mode’, met de mogelijkheid dat er sprake is van een trend. Steeds meer mensen menen tegenwoordig het recht in eigen hand te nemen, terwijl we juist daar de politie en justitie voor hebben.
  Wees gerust: van frustatie (jouw vooroordeel) van mijn kant is geen sprake: ik vind het schandalig dat Wolfsen deze actie heeft ondernomen. De vrijheid van meningsuiting en journalisitiek gaat boven alles.
  (Luister naar de hoofdredacteur van de desbetreffende krant vanmorgen op Radio 1 – http://www.radio1.nl, dan snap je wat er echt is gbeurd!)

  Oh ja, schrijven waar mensen on-topic of off-topic moeten schrijven is zo gedateerd.

 4. 9

  @PaulPaul: Waar je op in ging, was mij in elk geval niet duidelijk en dat is het nu nog niet. Dan zul je toch echt eerst moeten uitleggen, waarom jij vindt, dat Wolfsen het recht in eigen hand heeft genomen. Hij heeft geprobeerd publicatie van een artikel tegen te houden en dat is hem gelukt, maar vooralsnog is er voor mij geen reden om aan te nemen, dat hij daarbij methodes heeft gebruikt, die in strijd zijn met het Nederlandse recht (hoe moreel laakbaar zijn acties misschien ook zijn). Het recht in eigen hand nemen gaat er toch van uit, dat je zelf je eigen recht ‘maakt’, en dat dat strijdig is met het geldende recht. Dan maak je gewoon gebruik van je recht (en dat is dus niet het recht in eigen hand nemen).