1. 1

  Iedereen met een beetje besef van Nederlandse geschiedenis moet weten dat wat de PVV doet, zoals Dibi inderdaad laat zien, geen uitzondering is, maar de regel. Het is dan ook regel dat vroeger of later de steun voor dit soort bewegingen wegvalt. Ik hoop dat dit besef er snel komt.

 2. 2

  Op zich ben ik het met Dibi eens.

  Vroeger was ook GroenLinks een buitenstaander die dingen anders wilde doen. Inmiddels levert GroenLinks steeds meer van haar linkse idealen in om deel uit te gaan maken van het centrum van de macht, in plaats van die te hervormen. Het was Dibi zelf die anderhalf jaar geleden voorstelde het linkse maar te schrappen, omdat dat niet meer in de mode is. Ook kan ik me nog herinneren dat ik Dibi een paar maanden geleden in een zaaltje in Nijmegen een vurig pleidooi lopen houden voor hoe geweldig het is dat GroenLinks een missie naar Afghanistan steunt. Daarmee doen GroenLinks en Dibi precies wat Dibi de PVV verwijt.

  Kortom, wat de PVV betreft ben ik het met Dibi eens, maar ik zou het heel fijn vinden als hij die kritiek eens op GroenLinks zelf betrekt. Dan kan ook GroenLinks weer een partij worden die staat achter haar principes, in plaats van een partij die streeft naar machtspolitiek.

 3. 3

  Het zal best zo wezen dat de PVV haar beloften niet houdt en af en toe haar meningen verandert wanneer dat meer stemmen oplevert. Maar om dan van elite te spreken … nee, de PVV blijf buitengewoon onelitair.

 4. 5

  Ja ik ben wel benieuwd of de PVV ‘de elite’ nog kan definiëren tot iets waar ze zich tegen kan afzetten zonder dat de bal kan worden teruggekaatst.

 5. 6

  De beweging met het enige geblondeerde lid is een sekte en de aanhangers ervan zijn sekteleden. Het PVVhoogtepunt in stemmingen en peilingen ligt minstens een half jaar achter ons, en daalt alleen nog maar. Als de WilderSharia of de GeerTsunami over een paar jaar nog steeds geen werkelijkheid is, ook niet voor Martin Bosma, valt deze als laatste voor een andere rancuneleer.

 6. 7

  Worden er geen algemeen geldende psychologische studies gedaan naar dit soort behavorisme ? Dat wat je belooft om de macht te krijgen, en dat wat je daarna doet om die te behouden ? Moet toch een interessant ‘Stanford experiment 2.0’ maken.

  @Herman; Ik denk dat de Nederlandse politiek niet meer dan 3 ‘redelijke’ partijen kan bevatten (posities die nu door VVD, CDA en PvdA worden ingenomen). Het gaat te veel op elkaar lijken, anders, en dan is samengaan onvermijdelijk.

 7. 11

  @11
  dus een PVV-afgevaardigde kan in het vervolg z’n praatje beperken tot: ‘ik praat wel poep maar ik ben tegen de linkse kerk dus gij zult mijn poep vreten’.

 8. 13

  Tofu Dibi en groenlinks zullen altijd marge-politici blijven, nederland is te klein voor een ‘groene’ partij om dat Nederland veel te afhankelijk is van andere landen.

 9. 14

  “Maar om te denken dat je met zo’n show wegkomt, moet de PVV de eigen kiezers wel heel laag inschatten.”

  En terecht, -wat dat betreft zit Wilders er zelden naast.