QvdD: I haven’t left the Republican Party. It left me.

While I regret this development, I am not in mourning, for I no longer have any clear idea what, exactly, the modern conservative movement stands for. Eight years of “conservative” government has brought us a doubled national debt, ruinous expansion of entitlement programs, bridges to nowhere, poster boy Jack Abramoff and an ill-premised, ill-waged war conducted by politicians of breathtaking arrogance. As a sideshow, it brought us a truly obscene attempt at federal intervention in the Terry Schiavo case.

So, to paraphrase a real conservative, Ronald Reagan: I haven’t left the Republican Party. It left me.

Christopher Buckley kondigt zijn ontslag aan bij het conservatieve tijdschrift National Review na een tsunami aan hatemail over een column waarin hij zijn voorkeur voor Barack Obama verkondigde. Wat dit extra pikant maakt is dat Buckley de zoon is van William F. Buckley, de oprichter van de National Review en één van de grondleggers van de conservatieve revolutie in de Verenigde Staten.

 1. 3

  Mijn reactie is hier verwijderd vanwegen FINANCIELE belangen of PROPAGANDA doeleinden van GEEN COMMENTAAR.

  Ik heb het sterke vermoeden dat GeenStijl en GeenCommentaar uit dezelfde koker komen.

  Ik zal vanaf heden Geen Commentaar waar ik ook post als een Amerikaans propaganda medium ten toon stellen.

  Dit muisje krijgt nog een staartje.

  Stelletje tirannen van het vrije woord !!!

  .
  .

  Een volk dat voor tirannen zwicht
  zal meer dan lijf en goed verliezen,
  dan dooft het licht.

 2. 4

  @3: “Ik heb het sterke vermoeden dat GeenStijl en GeenCommentaar uit dezelfde koker komen.”

  Als je dat nou eens gaat uitzoeken en ons hier dan met rust laat, dat zou toch wel een gevalletje win-win zijn.

 3. 5

  @2: “de verrechtsing van de VS”… daar zouden we een hele boom over op kunnen zetten. Ik ben het daar niet helemaal mee eens: een groot deel van wat daar de conservatieve revolutie genoemd kan worden is imho slechts een tijdelijke oprisping van evangelisch conservatief rechts, positief beïnvloedt door een paar oorlogen en de van van de muur.

  Ook hier in Nederland schuift de politiek overigens (heel) langzaam en met horten en stoten naar links op, want hoewel de PvdA wel wat naar rechts is verhuist, lonkte bij de laatste verkiezingen voor het eerst in de geschiedenis de mogelijkheid van een linkse meerderheidsregering zonder christelijke steun en was ook voor het eerst in de geschiedenis een rechtse meerderheid zonder de steun van onze christenfundamentalisten en ongenuanceerd rechts onmogelijk.

  En niets is zo goed voor een verder rukje naar links als een goede financiële crisis natuurlijk (die bankiers zitten ook allemaal in het linkse complot) ;-)