1. 1

  Ah, leuk! Ik begon me al te vervelen. Het nieuws van de Tsunami komt nog slechts druppelsgewijs binnen. Dat heb je met die vloedgolfen, hè?

  Maar goed… Zijn er trouwens niet al genoeg burgeroorlogen? Misschien moeten we daar ook niet eens een cameraploegje naartoe sturen?

  Sri Lanka, Indonesië, Colombia, Liberia, Sudan (Darfur) enz. enz.

 2. 3

  Waarom verlies-verlies? En wie heeft ooit gezegd dat er iets te winnen viel? De ego van de Grote Leider is toch altijd wat telt?

  Dat pro russische oosten wil geloof ik niks met de rest van het land te maken hebben.

 3. 4

  Als hij een eventuele burgeroorlog begint dan zal de internationale gemeenschap waarschijnlijk analoog aan Kosovo een soort van federatie afdwingen, waardoor hij uiteindelijk president wordt van een straatarm stuk (en misschien verwoest) stuk Oekraïne. Ik denk dat hij daar nog net te rationeel voor is.
  Als hij een burgeroorlog begint en niet genoeg mensen achter zich heeft verliest hij en zal hij niks meer hebben.

  Doet hij nu niets en blijft in het parlement dan is hij de leider worden van een zeer grote en machtige oppositiepartij, die misschien de volgende verkiezingen kan winnen als de hervormingen niet snel genoeg gaan. Dat levert het meeste op denk ik.

 4. 5

  Good point. Wachten tot het fout gaat en het dan overnemen. Om toch de benodigde veranderingen te kunnen doorvoeren wat wetjes erdoor jassen die hem extra macht geven… presto!