1. 6

  Het mooie in deze tekening ook vind ik het contrast tussen ‘emotie’ en ‘interactie’. Een aandachtige kijker ziet de diepgang in het spel tussen lijn en boog.

  Ik zou haast zeggen dat het een karikatuur is van de nieuwe tijd.

 2. 9

  @bicat & crachat (dat rijmt!):

  hm, ik vrees dat ik niet aandachtig genoeg ben, ik begrijp je uitleg niet echt, en zodoende ook niet de bedoeling van de tekening. Jammer, de tekening intrigeert namelijk wel…

 3. 10

  Al een paar keer in het voorbije anderhalf jaar heb ik proberen -ook voor mezelf- te verklaren waarom tekeningen als deze tot stand komen.
  Alles gebeurt in een “onderbewustzijnsstroom” (goed zo, Odoakerston?). Het is het potlood wat het luciede openbewuste brein leidt. En al zeker in deze tekening, omdat deze vraag vorige vrijdag van Yevgeny Podorkin

  ,..maar kunnen we de volgende keer misschien weer es een ouderwets breinbrekertje d’r tegenaan gooien? Fijn,..

  de rechtstreekse aanleiding ervoor was.
  Het denken over denken is meteen het droste-effect, dus ogen dicht en dromen maar.
  Soit: mijn eigen interpretatie zou deze kunnen zijn:
  de bollehoofdpersoon -u en ik for sure- is harteloos want met een grote operatierits daar waar het hart zat maar onze (…) gedachten blijven volgens merkwaardige en onlogische paden lopen naar overal en nergens zonder patroon of het moest een symbolische ‘origine du monde’ zijn rechtsbovenaan waar uiteindelijk alle gedachten vroeg of laat naartoe gaan al was het maar omdat ze er uit zijn gekomen, maar ondertussen weegt alles, en wellicht het geleefde leven loodzwaar door, en houdt elke vlucht tegen – maar behoedt ook voor zweven – tenmidden van een cultuurruimte die de onzekere perspectief rechtsbeneden aanreikt.

  Grapje hoor.
  Eigenlijk stelt dit de kleur geel voor.
  Color of honey.

 4. 12

  De hand stuurt de spiegel die schept en toont en daarbij afstand schept. Hr Bicat heeft scherp oog en hr Crachát een scherpe punt aan zijn potloodonderstroombrein.

  Fraai.

 5. 14

  Er zijn al héle beste interpretaties gegeven en verraden ook,. maar ter aanvulling: Atlas/wereldbol : Crachát/zwaartekracht,…maar?,.. wat moet dat kroontje daar rechtsboven Crachát? (alles in perspectief met de rest van de tekening uitersteraardderzaak) Zie je ‘t? Als je e.e.a. omdraait? Vlak boven ‘origine du monde’. Gek hè? ‘T lijkt sprekend op het kroontje van Sargasso! ”Kwaliteitskutkroontje!”..bedoel je? Welnee…deze tekening voldoet toch aan de doelstellingen. Iédereen blij! En je dacht ons te kunnen foppen met weer een nieuw breinbrekertje?…….