1. 2

  alleen de eerste zin rept over dreigbrieven…. heeft deze *top*acteur (die van Gogh al eerder een schop na gaf toen zijn lichaam nog nauwelijks koud was) geen concrete voorbeelden?

 2. 4

  bicat: Het houdt me niet echt bezig eigenlijk. Ik vind zijn dreigbrieven minder erg dan de TV-vervuiling die hij in zijn leven bezorgd heeft. Tenslotte heeft hij die brieven niet met een mes aan zijn slachtoffers bevestigd.

 3. 5

  Wat is er toch gebeurd in vijf jaar? Volslagen absurd om dit pesten per brief ‘dreigbrieven’ te noemen. Volslagen hysterisch, dat kan ook.

 4. 6

  haha het eerste nummer moet weer eens opvallen, deze keer geen geschiedenis verhaal, ow got toch wel, maar ligt hier iemand wakker van? .. nee

 5. 7

  ik weet het niet, maar mijn reacties verschijnen niet. theo?

  – redactie: dat klopt, u zat in het spam filter, misschien uw email adres wat minder duidelijk nep maken? –

 6. 9

  Die Hoffman die heeft het al eens vaker gezegd. Zelf heb ik ook eens aan den lijve mogen ‘hoe lastig in de omgang’ Van Gogh was. Het is niet zo dat over de doden niets dan goeds mag worden gesproken, maar je hoeft niet aan de gang te blijven…

 7. 12

  Tja, Van Gogh kon natuurlijk een enorme etter zijn – maar eerlijk gezegd vind ik juist Thom Hoffman zo’n foute quasi-intellectueel die niet beter verdiende. Maar inderdaad, Van Gogh kon én bot én ongenuanceerd én domweg rete-irritant zijn.

  Desondanks heb ik zelden zo genoten van interviews als bij “Een Prettig Gesprek”. Toen deed hij het porren en prikken nog om er een beter interview van te krijgen. Later deed hij dat alleen nog maar om te provoceren. Erg jammer.

 8. 13

  Er is altijd wel iemand die na je dood ook doodleuk beweert dat je al een tijd op dood spoor zat.

  Cureious. Ben je zeker van je laatste constatering, @Eric ?

 9. 18

  Mescaline: dat was in elk geval mijn indruk. Hij was zó bot en hard aan het schoppen dat hij geweten moet hebben dat daar geen fatsoenlijke discussie op zou volgen. Hij was intelligent genoeg om dat te snappen.

 10. 19

  @Eric Was hij heel veel botter dan bv Jan Blokker of Youp van ’t Hek, give or take een paar rants richting allerlei gelovigen ? Of is wat men ziet als botheid eigenlijk niet meer dan het publiek beschimpen van je oude vrienden ? Dat is altijd een halsmisdaad ;-)

 11. 20

  Mescaline: Ik ben nooit een Jan Blokker- of Youp van ’t Hek-fan geweest, dus dat zegt me niet zoveel. Wat ik wel weet is dat Van Gogh in Een Prettig Gesprek door prikken en porren fantastische interviews wist te doen. Met zijn latere “werk” veroorzaakte hij steeds weer stormpjes, maar kwam er feitelijk niets zinvols uit. Of hij daarbij oude vrienden aanviel, zal me worst zijn…

 12. 22

  @Mescaline

  Voor zover ik 2 van de 3 personen ken, was Van Gogh geregeld botter dan Youp.
  Op Theo kan je kwaad zijn.
  Youp heeft zoiets ontwappenends zelfs terwijl hij je uitschijt.