The War on Flu

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Meneer Bush heeft een nieuwe oorlog gevonden! Hij gaat vechten tegen de mogelijke grieppandemie.
Hopelijk gaat het deze keer soepeler.

A pandemic is a lot like a forest fire, If caught early, it might be extinguished with limited damage; if allowed to smolder undetected, it can grow to an inferno that spreads quickly beyond our ability to control it.

Reacties (8)

#1 HansR

Ja en hij heeft de pharmaceutische industrie een behoorlijk handje geholpen. Niet alleen door al hun voorraden op te kopen maar ook om de testprocedures in te korten (dat laatste heb ik van het journaal, ben niet zeker).

Verder is er blijkbaar al genoeg over gezegd want het loopt niet storm hier.

 • Volgende discussie
#2 BINGO

Terug naar het CIA schandaal zeg ik, geen afleiding!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Larie

De toonzetting valt me wat ietwat tegen. Vraagt een president van een land geld om een mogelijke epidemie in te bedden is het weer niet goed. Ingekochte voorraden van de pharmaceutische industrie die van nut kunnen zijn voor jan en alleman wordt door HansR gezien als hulp aan de industrie ? Omdat het Bush is, gezeur. Die man doet, hier althans mind you, wat van hem wordt verwacht.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Steeph

@Larie: sinds wanneer mag je alleen maar de draak met iemand steken als hij/zij stomme dingen doet?
En ik vond het nu net zo genuanceerd. Want ik hoop oprecht dat dit wel goed gaat. Staan veel levens op het spel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 HansR

@Larie
Probleem is natuurlijk dat Bush met al dat gehype niet anders meer kon. Je moet je dus afvragen waar die hype vandaan kwam. Wie heeft de eerste berichten de wereld ingestuurd? Follow the money. Het zou mij niet verbazen als uit dat soort (typisch internet onderzoekjes) mooie resultaten naar voren kwamen.

En laat er inderdaad geen misverstand over bestaan: ik denk dat we hier MEGA gemanipuleerd en belazerd worden. Ik heb het al eerder gezegd.
Geld en kapitalisme is prima. Overmatige manipulatie voor zinloos geldgraaien heb ik meer moeite mee.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Larie

@HansR: Hoe kan een mens zich belazerd voelen, qua informatieverstrekking, als het gevoel van belazerd zijn bestaat?
Er zijn al veel hype-studies uitgevoerd en daarin lijkt het dat de rol van ontvanger even groot is als de gever (van een bericht).
Medische kanten van het welzijn horen staatsgefinancieerd en onafhankelijk gecontroleerd te worden dus wat dit aangaat verschillen we niet veel toch?

@Steeph: Soms ben ik iets te “droog” kskuus maar de medische “wereld” hangt met schandalen aan elkaar het zijn ook mensen zoals ieder ander en bij het ironisch ofzo benaderen van alweer Bush schieten mij zoveel rottigheid, het bewust spelen met mensen levens, naar boven dat ik zo reageer.

Als voorbeeld: In Frankrijk rond 1980/85 bekend, via Amerikaans onderzoek” les bastards”, dat bloed van de bloedbanken HIV kan bevatten en dat de ontwikkelde test werkt en zodoende de voorraad gefilterd kan worden. De USU deed dit ter plekke, in frankrijk daarintegen besloot de ministerraad om deze amerikaanse test niet te kopen en gebruiken, te wachten op een franse uit de prullenbak van amerikaanse onderzoekers gestolen info en zodoende vele vele mensen bewust de dood in te jagen. Nu werd er jaren en jaren later, toen de info naar buiten lekte, excuus gezegd maar.

Dit is maar een voorbeeld er zijn er vele.

Dus dan zie ik graag eens een draak in een ander land.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 mescaline

Deze vogelgriep lijkt mij van het kaliber “veteranenziekte” (die bacterie) te zijn. Maar help, “Health experts fear that it could mutate”. Dat is de kern, die dit keer goed wordt opgeblazen.

Iedere vijf jaar ontstaat er ergens een gevaarlijk virus dat een grootschalige sterfte zou kunnen brengen. Zou kunnen. Op epidemisch AIDS na zien we dat echter nooit gebeuren. En die epidemie wordt zelfs bewust door menselijk risicogedrag veroorzaakt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 esgigt

Wanneer komt die Bush eens met een War on Stupidity???

Waarschijnlijk is íe daar te stom voor …

 • Vorige discussie