Thank God – Condoms protect

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Jugend Gegen Aids made this amazing online project with Crying Mary. She shed a tear every time someone like the facebook Page of of the German NGO.
It is a message for the Catholic Church who refuses to give up it’s opposition to condom use.
Check the Facebook Page with a live stream showing Virgin Mary.
See how it works in the video below.

Every year about 2 million human lives are lost to the effects of AIDS, and the number of newly infected people is even higher. The simplest way to protect yourself from infection is to use condoms.

Advertiser:
Jugend Gegen Aids
Additional credits:
Creative Director: Oliver Drost, Christian Thron
Projectmanager: Steffen Esders, Benjamin Fischer, Sophia Boddin
Art Director: Burkhard Müller
Copywriter: Svenja Eggers, Nils Kock, Sebastian Peters
Designer: Robin Janitz, Monika Weryha
Motion-Designer: Markus Haken, Axel Rudolph
Programmerer: Jannick Garthen
Studio: GERMAN WAHNSINN
Source:
Invisible red

Reacties (6)

#1 berlitz

De katholieke kerk pleit voor monogaamheid de beste remedie tegen geslachtziektes.

Als iemand zonder condoom in rondte neukt dan luistert die niet naar de katholieke kerk en kan je het de katholieke kerk dus niet kwalijk nemen dat hij geen condoom gebruikt.

  • Volgende discussie
#1.1 Prediker - Reactie op #1

Als een bijgelovige Afrikaan geen condooms gebruikt omdat hij zijn pik niet in zijn broek kan houden maar van de priester (die hij magische krachten toeschrijft) gehoord heeft dat condooms een groot kwaad zijn (fetisj-geloof), dan luistert hij half naar de katholieke kerk.

Nu weten we dat mensen niet monogaam zijn aangelegd (zeker mannen niet, want die worden gedreven om hun genen bij zoveel mogelijk jonge, vruchtbare vrouwen door te geven), dus daar slaat de katholieke kerk de plank al mis; en wat condooms betreft slaat ze de plank met die middeleeuwse aristotelisch-thomistische neuzelarij helemaal mis.

En daar zijn dus een heleboel mensen die half luisteren naar de katholieke kerk op een hele akelige manier door dood.

  • Volgende reactie op #1
#1.2 berlitz - Reactie op #1.1

Er zijn culturen waar monogamie de standaard is, dus dat mensen niet monogaam zijn aangelegd klopt niet.

De reden dat aids in afrika een groot probleem is, is juist omdat mensen NIET naar de katholieke kerk luisteren.

De reden dat ze daar geen condooms gebruiken komt ook niet door de katholieke kerk, waar ze zich toch niks van aantrekken maar door de afrikaanse cultuur. Tegen seks word daar heel anders aangekeken dan hier. Het christendom en de islam zijn in afrika slechts oppervlakkig.

  • Volgende reactie op #1.1
#1.3 Mozzarella - Reactie op #1.1

Het is een mythe dat Afrikanen promiscuer zijn dan mensen elders in de wereld. Bovendien is de hoge hiv-prevalentie in dit continent op geen enkele manier te verklaren vanuit seksueel gedrag. Er zijn genoeg moderne studies die dit aantonen. Men leze bijvoorbeeld:
http://www.jiasociety.org/content/13/1/34
http://www.jiasociety.org/content/pdf/1758-2652-14-44.pdf
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2815263/
http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=1951029
http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%2811%2961806-0/fulltext
Kortom, het hiv/aidsbeleid in Afrika is hard aan herziening toe.

  • Vorige reactie op #1.1
#1.4 Spam - Reactie op #1

Als je je vrouw niet dwingt een hoofddoek te dragen ben je geen moslim. Als je neukt buiten het huwelijk of zonder de intentie je voort te planten ben je geen katholiek. Ieder geloof kan maar op één manier worden beleefd hè. Gelovigen houden zich altijd aan alle regels, nooit aan een deel ervan.

  • Vorige reactie op #1
#2 HPax

Er zijn monogamieën en polygamieën [ = veelvrouwen huwelijk + veelmannen huwelijk]*. Dat zijn culturele Instituties die door de natuur worden uitgedaagd. Met per bijzondere (ethnische e.d.) Institutie verschillende effecten.

Zonder er de tegenstelling Cultuur-Natuur in te verdisconteren, verzanden en verzuipen veel discussies al vanaf hun begin in drijfzand en moeras.

Wij hebben in NL de wetenschap van de Culturele Antropologie, maar die lijkt haar voorlichtende taak – wat is Cultuur, wat Natuur? – te verwaarlozen. Blijkens. Zij schijnt volledig in gesubsidieerde Derde Wereld problematiek en Vluchtelingenzorg op te gaan.

Wat betreft de weerstand van de RK tegen het gebruik van kunstmatige middelen ter voorkoming van menselijke geboorten: de ergste woorden – misdadig, genocidaal e.d, – om haar daarvoor te laken schieten nog tekort. Voor de massa-moord in Ruanda draagt de RK met haar verzet tegen geboorteprofylaxie (condooms) grote schuld. (Prunier, The Ruanda Crisis).

* Tibet. Ook India: de Theravada (uit het hoofd geciteerd).

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie