Terrorisme neemt weer toe

DATA - De aanslagen van gisteren passen in de trend van de laatste jaren. Het aantal aanslagen en het aantal slachtoffers stijgt stevig sinds 2012.

Deze maand kwam het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken (State Department) met hun jaarlijkse rapportage over terrorisme. We hebben de cijfers vanaf 2005 voor u op een rij gezet.
terrorism_state_dep_475

Hierbij een tweetal aantekeningen. Ten eerste is de methodiek in 2012 gewijzigd. De cijfers van voor 2012 zijn dus niet helemaal 1 op 1 te vergelijken met die vanaf 2012.

Ten tweede hanteert State Department een iets andere definitie van terrorisme dan Start, waar we in het verleden diverse overzichten van presenteerden.

Ook in 2014 ligt het zwaartepunt van het terrorisme weer in slechts een paar landen.
terr_count2_475

 1. 1

  Is er ook nog verbijzonderd naar de achterliggende ideologie? Uit bovenstaand overzicht valt niet op te maken hoe de verhouding islamitisch / anders ligt.

 2. 3

  Het is altijd handig om te weten welke achterliggende ideologie erachter steekt en vooral: wat mensen tot een dergelijke ideologie heeft gedreven. Ik vermoed slechte economische omstandigheden in combinatie met politieke beïnvloeding onder een sluier van religie en/of nationalisme. Snufje corporate koloniale uitbuiting erbij en presto: de kat in het nauw maakt rare sprongen.

 3. 4

  @3: 1 ding is echter zeker. Met een bepaalde religie kan het niets te maken hebben die is immers vrede?

  En al die nieuwsberichten dan waarmee we dagelijks worden overspoeld? Zuiver kersenplukken van blanken mannelijke discriministen.

 4. 6

  Anton @5, de vraag is: wat drijft mensen daar tot extremisme?

  Puur en alleen maar dat ze opgehitst worden door rabiate priesters en/of politici? Of omdat ze zien dat wij het hier beter hebben dan zij daar?

  En zoja, hoe zou dat komen? Is het allemaal hun eigen schuld? Omdat ze daar dommer zijn dan hier? Of zit er meer achter?

 5. 7

  Arduen, uw denkbeelden ten aanzien van “de zielige moslim” die het slachtoffer is van “de boosaardige blanke” zijn zowel racistisch, moreel verwerpelijk als achterhaald.

 6. 8

  @7: pardon? De landen die ik zie, zijn door het westen en hun Arabische proxies ofwel gedestabiliseerd of worden door het westen leeggeroofd. De Brits-Chinese schrijver Timithy Mo schreef in 1995 (toen niemand het over de bedreiging van de islam had, weet je nog wel?) dat politiek Azië grotendeels bestaat uit families, sektes, religieuze stromingen die proberen elkaar de loef af te steken. Evenwicht ontstaat wanneer een groep overheerst en meestal is dat bewind autocratisch. Als je daarin gaat poken … Tsja

 7. 12

  @9: Een prachtige vergelijking! Het was ongetwijfeld de belabberde economische situatie in Irak en de politieke beïnvloeding van de shi’itische regering die ISIS en hun voorgangers ertoe bracht politiebureaus op te blazen, mensen te vermoorden die een andere dan hun religie aanhangen en van alles te vernietigen wat niet in de kraam van Allah te pas komt zodat er zelfs in de hoofdstad maar een paar uur per dag water uit de kraan komt en toeristen zich er de aankomende decennia niet meer zullen vertonen. Religie speelt bij dit alles slechts een ondergeschikte rol. Toch?

 8. 13

  Kacebee, dat ligt (toch) duidelijk anders.
  IS zijn de stoottroepen van de NAVO.
  De NAVO is het leger van de Wereldregering, de globalisten.

  Religie speelt juist de hoofdrol. Globalisme is de fundamentalistische religie die de wereld overspoelt.

  Empire’s Double Edged Sword: Global Military + NGOs
  Afbreken van soevereine landen & die vervangen door filialen van de Wereldregering.
  by Tony Cartalucci: http://www.nairaland.com/1060730/ngos-think-tanks-21st-century-imperialism

  Globalisme en terrorisme zijn synoniemen.
  http://nigeriacamera.net/how-bill-gates-is-sponsoring-boko-haram-insurgency-in-nigeria-global-prolife/

  Die Methoden der CIA ll Ex-Minister Andreas von Bülow: https://www.youtube.com/watch?v=ykngbBNn1LU
  Operation Gladio [BBC Timewatch, 1992] State-Sponsored Terror: http://www.youtube.com/watch?v=AUvrPvV-KQo&feature=youtu.be
  he CIA America’s Premier International Terrorist Organization: http://www.serendipity.li/cia.html

  Totzover een introductie in terrorisme.
  ‘Blaming de victims’ is hoeksteen van de propaganda van de NAVO (globalisten).