Terrorisme in Nieuw-Zeeland?

Quote du Jour
This action has violated the trust that has been developing between Maori and pakeha and sets our race relations back 100 years.

Aldus Pita Sharples, leider van de Maori Partij in Nieuw-Zeeland.
De politie van Nieuw-Zeeland heeft recent een aantal Maori gearresteerd onder verdenking van terrorisme. Net als de rest van de wereld is de wetgeving op het gebied van terrorisme daar ook de laatste tijd stevig aangescherpt. Maar nu wordt het gebruikt tegen de eigen, oorspronkelijke bevolking. En dat zet kwaad bloed.
Is er werkelijk sprake van een mogelijk gewelddadige opstand of regeert de angst?
Intussen is afluisteren van gewone burgers ook daar al praktijk. Nooit gedacht dat Nieuw-Zeeland überhaupt een doel voor internationaal terrorisme zou kunnen zijn trouwens.

 1. 2

  Nouja, natuurlijk kan Nieuw Zeeland een doel zijn voor internationaal terrorisme (de naam impliceert het). Waarschijnlijk is het zeker niet nee, dat is waar.

  Zo zie je maar hoe wereldwijde media invloed kunnen hebben op je nationale opinie en daarmee wetgeving en handhaving. Door die stomme massacommunicatie voelde de hele wereld zich ineens bedreigd na 11 september en ging zich irrationeel gedragen. De ellende als gevolg daarvan is letterlijk niet te overzien en zelfs tot in Nieuw Zeeland te voelen. Daar kon de lokale politie nieuwe bevoegdheden gebruiken om oude pesterijen voort te zetten.

 2. 3

  Over de waarschijnlijkheid van internationaal terrorisme kunnen we nog wel een hele boom opzetten.
  Bush lult er nogsteeds over, maar het is toch al een tijdje geleden hoor.

 3. 5

  @4: PKK en ETA zijn ook internationaal erkende terroristische organisaties en daarmee bestempeld tot onderdeel van het internationale terrorisme.