1. 1

  Goed dat hier aandacht aan wordt gegeven op Sargasso.
  Uit eigen ervaring kan ik melden dat ik gisteren een snuffelhond op de pont naar Noord zag en vandaag overmatig veel agenten in de metro (ze hielden een oude man met een fiets aan).

 2. 3

  hmmm, Marokkanen opgepakt lees ik op teletekst. Kom er maar in stijllozen. Zijn we weer weken hier mee bezig ipv belangrijke dingen.

 3. 4

  @ 2

  Ik vermoed dat zij die een kaartje hadden gekocht er net zo over denken, en blij toe zijn dat het concert afgelast is.

 4. 8

  Staat er niet iets op twitter ofzo, want op het ogenblik weet echt niemand iets te melden behalve napraten van de persconferentie …

 5. 9

  Natuurlijk weet niemand iets te melden. Onze maatschappij is als een ui, schillen.

  Wij bevinden ons in één schil en hebben geen weet wat er in een andere schil afspeelt. Maar lopen wel altijd te zeuren binnen onze schil, is mijn optiek.

 6. 10

  @7 In die vorige zaak was Ikea van plan te betalen, de dreigers namen echter de telefoon niet op, dus toen heeft Ikea alsnog de politie gebeld. Dat heeft in de pers gestaan. Vrij logisch dus dat het nog een keer gebeurd.

 7. 12

  Merk dat ik inmiddels een automatische oogsluiter heb voor zulke ophef. Eerst was het een keuze, inmiddels een reflex. Heerlijk hoeveel dat toch scheelt aan papagaailawaai.

 8. 14

  Hebben ze al gedaan….de echte terroristen dan, die ook op dit moment in een vergaderzaaltje ons land naar de klote aan het helpen zijn…..ja, ONS land, dus ook het land van alle zgn. allochtonen (weliswaar hier geboren, maar we mogen niet spreken van autochtonen)

 9. 15

  @larie alles leuk en wel, maar dat geval in 2002 was een criminele activiteit. Hier zou er sprake zijn van een terroristische actie.
  Maar de enige twee aanwijzingen zijn een beller uit Brussel en het feit dat het gisteren (niet vandaag dus) 5 jaar geleden was dat er een aanslag is gepleegd in Madrid.

  Tot er explosieven zijn of plannen gevonden worden bij de gearresteerden of andere concrete aanwezingen, vind ik het een overtrokken reactie.
  De cynische kant in mij (dat krijg je van 8 jaar Bush) zou bijna denken dat we ergens anders van afgeleid moeten worden….

 10. 16

  Niet gaan complotdenken he Steeph, terrorisme is tot het uiterste gehyped, als een bedreiging zich aandient wil jij niet de ambtenaar zijn die niets gedaan heeft. Bovendien is iedereen op terrorisme-cursus geweest. Zijn er allemaal prachtige oefeningen gehouden. En worden we in de media er elke dag op gewezen hoe groot de dreiging is.

  Je hebt geen complottheorie nodig om te kunnen verklaren waarom hier zo’n overreactie plaats vindt.

 11. 17

  Als jij drie jaar lang de hele dag bezig moet zijn terrorisme te voorkomen, en er gebeurt na drie jaar een keer iets, of nou ja, er komt een dreigtelefoontje binnen, logisch toch dat je dan met alles uitrukt?

 12. 18

  “denken” middels drietrapsdown (neocortex-reticularis-reptiel) ruggemerg heeft zo zijn beperkingen mescaline.

  Je weet wat je ziet.

 13. 20

  Toch wel fijn voor onze “terrorisme bestrijders” dat ze na al die jaren roepen dat er een reële dreiging zou bestaan, nu eindelijk iets concreets te melden (lijken te) hebben…

  ’t zou me zomaar niets verbazen als dit achteraf weer een uit de hand gelopen stuk kattekwaad blijkt te zijn. Of misschien zelfs een complot om dat concert van The Killers afgelast te krijgen…

 14. 22

  Iemand moest me toch eens uitleggen waarom de vermeende terroristen niet juist liefdevol met roosjes van marsepein gooien en ons inpakken met Frans Bauer-muziek. Binnen een jaar is dan het hele TROS-bestand moslim geworden. Doel bereikt, Wilders gekrenkt, dát is pas een heilige strijd.

 15. 23

  Wat zijn de feiten tot nu toe: er is een telefoontje gepleegd door iemand die zegt dat een paar mensen een aanslag gaan plegen. That’s all. Voor geenstijl (en veel reaguurders daar) is dat al voldoende om het als een vaststaand feit aan te nemen.
  Misschien was er een reeele dreiging, maar het feit dat het alleen al op grond van bovenstaande informatie als vaststaand wordt aangenomen dat er een aanslag is verijdeld, geeft voor mij aan hoe diep dit land in een paar jaar is weggezonken.

 16. 24

  En jawel hoor. Vijf van de zeven zijn zojuist vrijgelaten. Nummer 6 wordt ook niet meer verdacht, maar wordt verhoord voor een ander zaak. Blijft dus nog maar eentje over.

 17. 25

  Bijna elke week wordt er in Amsterdam-Zuid of Ouderkerk wel een patjepeeër omgelegd, maar over dat soort terrorisme-aanvallen hoor je niemand.

  Stuur die papzakken met hun plastic grachtschuiten, bontjassen en hummers maar es maar naar de woestijn! Maar nee, hier krijgen ze glossy kudos van dure advocaten.

 18. 26

  rillend van angst wacht ik het ergste af… Ik hoop dat sargasso zo “real’ is dat daarop niet gelijk de atoombom valt!
  Goe dat we op dreigingsniveau oranje verkeren…