1. 4

  goed fillempie.. die speculatie draait natuurlijk om de graanprijzen op wall street.. al zal het op andere markten ook wel mogelijk zijn.. ik ben toch eerder voorstander van het opbreken van grote investeringsmaatschappijen in diverse kleinere.. kankergezwellen moet je ook klein houden toch?

 2. 5

  Nederlandse vertaling Independent-artikel:
  http://www.globalinfo.nl/Achtergrond/hoe-goldman-sachs-met-hongersnood-gokte.html
  De speculatie gebeurt net zo goed op of via Europese markten. SOMO heeft een rapport gemaakt waarin gevraagd wordt dat weer onmogelijk te maken: http://somo.nl/news-en/financial-food-markets-deserve-more-attention-in-financial-reforms/
  En de Britse WDM voert campagne om de Europese Commissie en parlement daartoe te bestoken: http://www.wdm.org.uk/food-speculation
  Very Britisch filmpje WDM: http://www.youtube.com/watch?v=h9SC7EOmZ7U

 3. 6

  Ze doen het keer op keer, iedere keer weer een andere markt. Dit zijn mensen die eigenbelang boven hongersnood stellen. Het is ronduit immoreel, maar het kapitalistische systeem laat dit toe. Strikt genomen doen ze niets illegaals, want volgens de wet mag het.

  Dit zijn dezelfde mensen die na de miljarden overheidssteun vrolijk doorgingen met vette bonussen aan zichzelf en hun collega’s uit te delen. Roofkapitalisme is het.

 4. 7

  Maar gelukkig gaat ons rechts kabinet hier iets aan doen.. Wait, what?

  Misselijkmakend dat mensen dit kunnen doen en dat de rest van de westerse wereld dat blijkbaar heel normaal vindt.