Tekenen dat het een beroerde zomer is

Een weerpraatje maken, ik hou er niet zo van. Maar als ik bedenk hoe deprimerend deze zomer is, ontkom ik er toch niet aan. Elke ochtend denken: ‘waar is mijn paraplu ook alweer?’, omdat er anders ongelukken gebeuren.

Andere tekenen dat het een beroerde zomer is:

Zodra er kans is op een zonnige middag, verlof opnemen.

Je geen zorgen maken over het tekort aan zonnebrandolie.

Slippers die stof liggen te vangen thuis.

Teveel tijd doorbrengen achter de computer i.pv. op het balkon.

En waar merk jij het aan?

 1. 1

  – Ik ben net hersteld van een griep (een GRIEP!!!).
  – Ik zit te denken aan een last minute strandvakantie (en ik haat het strand in de zomer).
  – Er heb geen ijsjes in mijn vriezer.
  – Mijn nieuwe bikini ligt al twee maanden ongedragen in mijn kast.

 2. 2

  – ik heb nog nooit zoveel in een weekend achter de pc gezeten zonder me daar rot bij te voelen.
  – buienradar is de meest geraadpleegde website

 3. 4

  Hoewel ik meen dat ook het KNMI meende dat dit jaar de zomer minstens net zo heet, zo niet heter, zou worden dan in 2006, zaten in ieder geval Piet Paulusma en Klaas Dros er goed naast. (Raar trouwens dat op het hele internet die KNMI-verwachting nergens te vinden is).
  De Belg Denehauw voorspelde een hele warme zomer, maar dat hoeft, volgens hem, niet een mooie zomer te zijn. Nou, die krijgt dus gelijk wat de regen betreft, maar met de temperatuur zit ook hij ernaast.
  Wat merk ik ervan?
  Awel, in de kast ligt de zwembroek flink te klagen, ik heb hooglopende bonje met Wehkamp die de bestelde airco’s niet terug wenst te nemen en de 2 cm[sup]2[/sup] gras op het balkon is een moeras geworden.
  En jawel, verder valt binnen zitten reuze mee, maar waren vorig jaar rond deze tijd mijn hersenen goed doorkookt, nu is het een natte spons. De gevolgen zijn, zoald u nu kunt lezen, overigens hetzelfde.

 4. 7

  Hoezo beroerde zomer? Het is een complot om mij een prettige vakantie te bezorgen. Vanaf maandag regent het niet meer in Nederland tot 20 augustus. Het zal regelmatig half bewolkt zijn en nooit warmer dan 25 of kouder dan 18 graden.