1. 1

  Ja, het is en blijft een gruwelijk huivermomentje als zo’n woeste beer recht op je afstormt. Wat te doen hè? Dood gaan liggen, schreeuwen? Ik heb wel eens in een oud vissersverhaal gelezen dat het om die gruwelijke ontmoeting te ontlopen en dus ongelukken te voorkomen het beste is je in te smeren met wolvenurine of de stront van een dominante roppige mannetjesbeer.

  Maar, daar wil ik vanaf wezen.

 2. 2

  Ik zei al eerder, een pepperspray, zo staat het ook op de spuitbus, dus geloof me nou maar.
  En in Artis vroeg ik zelf met de kinders erbij eens vriendelijk raad aan de berenoppassers. Stel je hebt een grasveld voor je deur. En de honden poepen. En er ligt een heeeeleboel beredrek. Wat doen die honden.

  Wat doet u dan ? vroegen ze vriendelijk. Kwenie. Raam dicht. Oja.

 3. 4

  Als ik de volgende keer op vakantie voor mijn ogen zo iemand door een beer aangevallen zie worden, beloof ik ook plechtig gewoon te blijven fotograferen.

 4. 6

  Maar goed omdat het deze week toch Beren Week is op Sargasso… ik ga deze niet officieel linkdumpen… dat gaat me te ver… maar ik heb zojuist na het zien van deze video… voor eventjes al mijn vertrouwen in de mensheid verloren… ja misschien kwam het omdat ik eerder vandaag ook al iets las over een orang utan die geprostitueerd werd…

  NSFW: http://shakethatbear.com
  geweld, sadisme, moord, roes, seks, zaad, vernietiging, drank…
  opzich niets nieuws onder de zon,
  maar er een aparte URL voor aanvragen… ziek…

  ..en nu wil ik uithuilen op de warme schoot van Marianne Thieme!