Stress maakt echt oud

Uit onderzoek is gebleken dat de cellen van mensen met een stressvol bestaan soms wel 17 jaar ouder zijn dan die van mensen met een ‘zorgeloos’ bestaan. Voor dit onderzoek werden een groep moeders die de zorg hebben voor een chronisch ziek kind vergeleken met moeders met een gezond kind. Grijze haren en rimpels krijgen van de stress (lees: kinderen) is dus heel goed mogelijk.

Resultaat: de moeders met een ziek kind bleken opvallend versleten immuuncellen te hebben. En: hoe langer de moeders voor een ziek kind hadden gezorgd, des te groter de slijtage. (Noorderlicht)

Dat ook hier weer geen aandacht is besteed aan de vaders stemt tot zorgen.

 1. 3

  off topic: is het een idee om een pots te maken: ‘Waan vd Dag’ en dan de (aldus automagisch ontstane) link naar de comments op te nemen in de linkerkolom, zeg zjust onder ‘Waan vd Dag’. Dan kan men vrijelelijk on topic off topic discuzeuren. (of off topic off topic door de eigen waan vd dag uit te stieten, als voorzetje op de mogelijke WvdD linksubmit)

 2. 5

  is het een idee om een pots te maken: ‘Waan vd Dag’ en dan de (aldus automagisch ontstane) link naar de comments op te nemen in de linkerkolom, zeg zjust onder ‘Waan vd Dag’. Dan kan men vrijelelijk on topic off topic discuzeuren. (of off topic off topic door de eigen waan vd dag uit te stieten, als voorzetje op de mogelijke WvdD linksubmit)

 3. 6

  Aaaahhhhmmmmm, ach sooooooo!!!
  Dus iedere dag een nieuwe pots “Waan v/d Dag” waaronder men dan door elkaar heen roept van:

  – Kicke sprinkhanen
  – Schuld van Amerika !!!
  – Dikke tieten man !!!
  – las ik laatst al in Elsevier
  – dat zijn geen sprinkhanen
  – kuthomo’s…
  – interessant hoor thematische kaartjes
  – HOEERRRRRRRR!!!!!

 4. 9

  @bicat: ja doorgestuurd aan de Webmeesteres, ik heb daar geen verstand van.
  @mark: de Webmeesteres wacht nog steeds op een ugrade in WP die multiple blogs mogelijk maakt op 1 pagina. Zodra dat kan zijn we van het gezeik af.
  Een Waan v/d Dag post (1 per dag) kan wel, maar vind ik ook wel erg rommelig, bovendien wordt er dan nooit meer gereageerd op de ‘echte’ postjes…
  Liever pook ik de Webmeesteres wat meer op om een poll te installeren. Want wat dit land nodig heeft zijn nog meer ongenuanceerde meningen en frauduleuze bevolkingspeilingen waarover men elkaar de hersens kan inslaan.

 5. 10

  Dat zijn alweer 8 zuchten voor Carlos, misschien heeft het ontbreken van de ranzige off-topic shootout van afgelopen vrijdag hier iets mee te maken, die spanningen zitten er nog in. Voor mij krijgt mark de ameretten publieksprijs.

 6. 12

  Om de publieke spanningen te kanaliseren heb ik maar even een foto in de Waan gepost. Alleen vrees ik dat het de spanningen op kantoor alleen nog maar meer zal doen oplopen.

  Praetoriaan, volgens mij was 2004 in z’n geheel offtopic.

 7. 13

  Een polletje is zo gedaan. Geef mij ftp access en je hebt er zo een ;-). Wil je dat ik hem zelf implementeer of mag het ook iets met een klein bannertje zijn? (Zie geencommentaar.nl)

 8. 14

  Spuyt, onze Webmeesteres bezit genoeg kunde alleen heeft ze nogal weinig tijd. Maar toch bedankt voor het aanbod, misschien vervoegt ze zich wel bij jou. Ik weet het niet, onvoorspelbaar typetje…

 9. 15

  Het was meer een grapje. Ik heb ook niet zoveel tijd. Ik verdoe die namelijk met het lezen van Sargasso en, soms, met mijn eigen blogje. :-) Overigens zal de webmeesteres (klinkt wel lekker kinky ;-) er vast geen moeite mee hebben. Als het mij een kwartiertje kost zal zij dat vast sneller doen.