1. 1

  om maar iets te zeggen, links heeft u de tsunami, rechts de vloedgolf bloed die ons dagelijks via Irak overspoelt, en in het midden de ik, or if you are not into that brevity thang, the Royal We, sitting on top of the tower of Power.
  Uitkijkend naar de next new deal.

 2. 3

  Terecht, Caprio, terecht.
  Vandaag met een onverwachte blonde schoone onverwachte schoonheden uitgewisseld, en voor je het weet wil je de donkerheid uit je systeem tekenen.
  Maar de vloed aan gewetengeld hebben we toch wel geweten.
  Ergo sum.

 3. 6

  @JdB: Zou kunnen, ik bedoelde het meer in figuurlijke zin gezien de hurkende houding op een hoop geld. Ik dacht terloops aan het ezeltje strekje in de Efteling. Een poepie (bout) laten ruiken. Het bold sloeg op de kale figuur en de “uitleg” van de tekenaar.

 4. 11

  Niet zo serieus dames en heren ook, het was slechts een woordspeling zo op de zaterdag. Germanisme zucht..Nederland is een aangespoeld stukje Duitsland zei Kohl ooit eens toen de VPRO verslaggever weer eens zijn boekje te buiten ging. Nadat hij dit gezegd had beende hij waggelend uit het veld van de camera, humor.

 5. 14

  Bedankt, Degtyarev Pekhotny.
  Bovenstaande is volledig met tekentablet en computer gemaakt, voornamelijk Painter.
  Maar in regel heb ik geen enkele regel: die Palestisra

 6. 18

  Inderdaad, heren en “hmmm”, gelijk u hebben.
  Maar het excuus zit vervat in het uur waarop ik m’n uitlegdingeske plaaste… Wellicht wou ik ‘m voor mezelf ontcijferen ;-)

 7. 19

  Een politieke cartoon wordt met een kanttekening alleen maar sterker omdat de persoon die de pen hanteert even de blindering opentrekt. Ik zie dit veel liever dan een sterk geparfumeerde dame met rode designbril, die in een museum aan bezoekers de bedoeling van een lang overleden kunstenaar staat uit te leggen.

 8. 20

  Kijk, mijn interpretatie was in de eerste instantie heel anders, ik zag in de blauwe en rode tsunami meer de tegenstand tussen westers en communistisch oosters, die zich nu over de arme aziaatjes (midden) buigen…