1. 1

  grappig (en zorgelijk tegelijk) om te lezen dat er nog steeds van die simpele zielen over deze aardkloot wandelen die de genetisch bepaalde aanleg van de geslachten trachten te ontkennen. Dit soort mensen kan beter een baan zoeken en gaan werken!

 2. 2

  @esgigt
  genetisch bepaalde aanleg van de geslachten trachten te ontkennen

  Autorijden is genetisch bepaald?
  Keukenwerk is genetisch bepaald?

  Zonder genetische verschillen te ontkennen, maar daar liggen ze dacht ik niet.

 3. 3

  Hans, je trekt het een beetje uit z’n verband. Snap ik wel, hoor :-)

  Neemt niet weg dat dit soort moties (en de, ontbrekende, visie erachter) onnodig betuttelend zijn, niet gespeend zijn van enig begrip van “taal”, getuigen van een gebrek aan inzicht van het relativeringsvermogen van mensen, super-dirigistisch, extreem politiek-correct etcetera etcetera… zijn.

  Kortom, je moet haast wel een feministische trut zijn om met dit soort onzin moties te kunnen komen. Om maar weer in sexe-gerelateerde termen te vallen.

  Tenslotte de volgende stelling in overweging:
  Politiek correct is de vijand van de vrijheid van meningsuiting.

 4. 4

  Ha.. identiteit en identificatie.

  Er is toch geen sprake van stereotiep seksistische genderdiscriminatie en genderstereotypen in de Commissie rechten van de vrouw en gendergelijkheid ?

 5. 6

  Onderzoek toont aan dat de normen die in reclame door genderstereotypen worden gecreëerd mensen objectiveren, in de zin dat zowel vrouwen als mannen – hoewel vrouwen hier tot op heden meer onder hebben geleden – als objecten worden afgeschilderd.

  The Dude: “Mr. Treehorn treats objects like women, man”.
  The Big Lebowski.

 6. 7

  Grote onzin. Men zou eens op moeten houden met dit soort wetgeving, en met aanstoot nemen aan reclames. Het is reclame! Je kan de energie beter steken in ervoor zorgen dat gender-gelijkheid iets vanzelfsprekends is, dan advertenties, die per definitie iets uitvergroten, te censureren.

 7. 8

  @arieT:

  “Volgens het niet-wetgevende verslag…”

  Het is geen wetgeving. Wat niet wil zeggen dat ik het niet met je eens ben wat betreft energie/tijdverspilling

 8. 9

  Wat ArieT zegt.

  Bovendien heb je in die paar seconden nu eenmaal niet de tijd om uitgewerkte karakters te laten zien. Dus als het ene stereotiep moet verdwijnen, krijg je er een ander voor terug als luchtbellen achter het behang.
  Kunnen we over een paar jaar gaan zeuren over al die stoere transsexuelen in autoreclames. Of zo.

 9. 10

  @Birdman, dat verslag zal vast worden gebruikt als steun voor wetgeving. Er wordt in het artikel al gesproken over toezichthoudende instanties en een gedrascode. Volgens mij is voor een effectieve toezichthouder een wet nodig die beschrijft wat het mandaat is van die toezichthouder. Toch?

 10. 11

  # Leunt vol vertrouwen tegen zijn 4×4 en neemt zelfbewustzijn uitstralend een trek van zijn favoriete sigaret.. een bloedmooie blonde, doch hulpeloze, vrouw aan zijn andere hand houdend….#

  Wat kan het leven toch mooi zijn!

 11. 12

  Anderzijds lijkt het mij een hogere prioriteit hebben, toch over reclame bezig zijnd, dat in EU-verband de op kinderen gerichte reclame wordt aangepakt, in plaats van het ongemak van de een-of-andere gefrustreerde feministische trut te bevredigen!

 12. 13

  @2: Is toch zo? De fijne motoriek benodigd in de keuken is bij vrouwen beter ontwikkeld, het jachtinstinct en de agressiviteit benodigd om het volle vermogen uit je auto te halen en om het onbeschofte gedrag te vertonen dat op de weg van je verwacht wordt, is bij de mannen weer beter ontwikkeld.

 13. 14

  @13 … en niet te vergeten met 140 over de vluchtstrook te scheuren om vervolgens Leo de Haas in elkaar te tremmen!

  Heerlijk toch die agressie en dat geweld!

 14. 15

  Dagcrèmes, conditioners en eye-liner aan/ voor de man.

  “Op de top van Bareback Mountain geeft Marlboro man zijn witte palominopaard losjes de sporen…het perzikhuidje glanzend in de ochtendzon de lange zwarte wimpers knipperend van geluk…”Hèhè eindelijk, Poke City”…de bruine boerenzakdoek wappert reeds frivool uit z’n achterzak…”

 15. 16

  Al wil ik best mijn trots kwijt over de ontzettend lekkere lamsstoof met couscous die ik gisteren gemaakt (en vervolgens verorberd) heb.

 16. 23

  …dus nog even doorfilosoferen en we geven het ze open-en-bloot op een presenteerblaadje. Niet zo bijdehand. Kan je het storyboard net zo goed…als soort van collectief sargassoproduct achter gesloten deuren, snappu…aldus die ton de eigen kassa doen laten rinkelen

 17. 27

  But seriously : klikmelink ivm how far can too far go, maar voor het overige ben ik niet tegen een pauze in de immer verder oprukkende banalisering van sexualiteit en erotiek. En kan ik me ook vinden in het begin van #13.

 18. 30

  @29: Zodra iets belangrijk is (Michelinsterrenchef), is het zeker een mannenberoep, in verband met mannelijke agressie en ander haantjesgedrag. Ongeacht of de vrouw beter koken kan, hier wordt de status genetische atractor voor mannen. En mijn lamsstoof… uitzondering, regel, je weet wel.

 19. 33

  Ook voor de gein die mevrouw (Eva-Britt Svensson) even gegoogled:

  Career
  Political secretary of the Left Party (Vänsterpartiet) (1995-2004)
  Member of County Council for the Left Party (1995-2004)
  Member of the Left Party’s Executive (since 2000)
  Member of executive committee
  Tenants’ association Sweden (since 2000)
  Chair of the People’s Movement No to the EU, Sweden (1992-2001)
  Vice-Chair of the People’s Movement No to the EU, Sweden (since 2001)

  * bron : wikipedia

  Zij valt dus niet tot de voorstanders van de EU te rekenen, vandaar dit belachelijke voorstel wellicht? Of is zij misschien niet slimmer (hetgeen binnen de politiek ook regelmatig voorkomt)?

 20. 36

  Die Eva-Britbrit moet eens snel een knalroze lakleren schortje aantrekken terwijl ze sensueel voorovergebogen de afwas doet in de keuken, waarna een flinke rollebol volgt op de eettafel. Ik ben zo een voorstander van gendertypes, ik verheerlijk mijn genderstereotype en die van mijn man. Er gaat niets boven het schrobben van een wasbak als de ongesteldheid weer eens nadert. Zo raakt Hank opgewonden van de carwash. Lekker!

  Zo goed, S’z?

 21. 38

  (last van) Invallen:
  – Het zal wel genderbepaald zijn, dat volledige gebrek aan gevoel voor ironie bij de meeste vrouwen.
  – Ja, Steven Sterk, Guust Flater en Olivier Blunder bepalen nog steeds mijn wereldbeeld, allemaal negatieve invloeden uit mijn jeugd, die mij voor het leven misvormden.
  – Ook moet er een verbod komen op genderstereotyperende nichtenhumor door op tv.
  (enzovoorts, maar anders wordt ik moe van mezelf)

  Maar het is natuurlijk allemaal subversie; als je in het Europarlement zit, waar je dus eigenlijk tegen bent, dan kan je dat het best maar zo belachelijk mogelijk maken met onvoorstelbaar lachwekkende voorstellen. Geniaal.

 22. 39

  @36 Hoe zit het eigenlijk met de gesteldheid van die Oekraïense vrouwen en de door de redactie-organisatie onder het genot van een oester achter in de keel en een koele witte chardonnay aan de orde gestelde ende besproken tepelkwestie’s?