Stalin nr 3 op lijst Grootste Russen

Ome Josef weer eens afstoffen? Het lag niet aan ons, dat we Pim Fortuyn als Grootste Nederlander kozen. Het gaat bij dit soort malle ‘grootste-van-verkiezingen’ blijkbaar altijd fout.

In Rusland eindigde dictator Josef Stalin op de derde plaats. Ja hij versloeg de nazi’s, maar deporteerde en vermoorde daarna enkele miljoenen van zijn eigen onderdanen. Tsaar Peter de Grote (part-time nederlander) eindige op de eerste plaats.

Peter the Great, Alexander II, Josef Stalin,
Catherine the Great, Leonid Breznev, Mikhail Gorbachev,
Vladmir the Great, Vladimir Putin, Boris Yeltsin, Vladimir Lenin
(Nostalgia reigns as Russians vote for Peter the Greatest)

 1. 2

  Valt me mee dat Putin het station waar dit op uitgezonden werd niet heeft laten kopen door een totaal onbekend bedrijf om dat onbekende bedrijf vervolgens te privatiseren. Wat nou, Tsaar Peter de Grootste…

 2. 5

  @bicat,

  Inderdaad het ging niet fout bij de verkiezingen ,maar bij de invulling van het begrip ‘grootste nederlander’. toen ik hoorde dat wijlen Pim F. eerste geworden was, dacht ik dat iets te veel Nederlanders dit begrip letterlijk hadden genomen.

 3. 6

  Als Nederland Pim Fortuyn in eerste instantie als grootste Nederlander kan kiezen, verbaast dit me niets. Stalin heeft, in negatieve zin dan, in ieder geval een zeer grote invloed op de Russische samenleving gehad. Pim Fortuyn is over 30 jaar waarschijnlijk net zo bekend als ex-premier De Quaay.

 4. 9

  @Ruud: zijn standbeeld in moskou is inmiddels wel in ere hersteld geloof ik.

  Het fabeltje dat schrijvers grote geesten zijn, is hiermee uit de wereld geholpen. Wat is er vanavond eigenlijk op TV?