Snijden Palestijnen zichzelf in de vingers…

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Door Hamas de absolute meerderheid te geven in het parlement? Of wordt het toetreden van Hamas tot de politieke arena het begin van iets moois? Ikzelf hoop op het laatste. Zodra een militante organisatie legitiem macht krijgt zie je dat ze zich redelijk snel realiseren dat militant optreden in de politiek niet werkt. Daarnaast zal elke aanslag contra-productief werken.
Het werkte in Noord-Ierland, kan het voor de Palestijnen ook werken?

Hier al de eerste, positieve, artikelen.

Reacties (4)

#1 micha

Een leuke en positieve ontwikkeling als het tenminste geen coalitie wordt. De palesijnen hebben met overgrote meerderheid de partij gekozen die tegen vrede was (nu andres?) en voor wat gewapend verzet wordt genoemd. Eigenlijk gewoon een interne palestijnse machtstrijd als je het van buitenaf bekijkt met Israel als bliksemafleider.

De eerste zet is aan de Palestijnen (dus Hamas) lijkt mij na de laatste terugtrekking van Israel. Erkend men Israel en legt men de wapens neer? Zo niet dan kiest het palestijnse volk dus voor het voortzetten van de gewapende strijd. Grappig detail een hamas aanslag is nu dus een oorlogsdaad van het palestijnse volk. Bij vergeldingen mag men nog eens aan de verkiezingsuitslag denken. De burger heeft gekozen dus zal ook moeten kunnen incaseren.

De eerste signalen lijken nog steeds op de oude koers met een politiek randje. Israel moet inleveren en de gewapende strijd wordt paraat gehouden.

Zet de geldkraan maar dicht tot er betere geluiden komen…

  • Volgende discussie
#2 Packet Storm

Ik bedacht me net nog… Stel je voor dat er in België een partij aan de macht komt die als doelstelling heeft de vernietiging van Nederland… Ik kan het me eigenlijk niet eens voorstellen hoe er dan hier gereageerd zou worden.
En als het om de palestijnen en de joden gaat vinden we het maar “normaal”. Bizar…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 pjotter

laat Hamas maar eens bewijzen dat ze wat anders kunnen dan zogenaamde vrijwillige zelfmoordenaars op pad te sturen. Behoorlijk een land besturen bevoorbeeld. Maar dan wel met geld van de fijne olievriendjes.
Europa, en NL dus moeten meteen stoppen geld te geven aan deze lieden.

De Palestijnen weten iedere keer feilloos de verkeerde leiders te kiezen. Gefeliciteerd. Maar ziek dan niet.
Ieder volk krijgt inderdaad de leiders die het verdient.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 micha

PS Dan gooien we het op een akkoordje met frankrijk en verdelen Belgie weer :)

Ik vindt het verre van normaal. Wat mij betreft bouwen ze die muur af en gooien ze de sleutel weg. Even de gemoederen laten bedaren.

Eens met Pjotter, dicht gooien die geldkraan. We hebben geprobeerd om ze te helpen net als de amerikanen destijds bij ons hebben gedaan. Zover ik kan zien is daar niets goeds van gekomen. Laat ze maar eens dat ze zelfstanding wat kunnen opbouwen i.p.v. afbreken. Het lijken nu wel verwende kinderen. Weer wordt de minderheid de dupe die zich hier wel voor heeft ingezet.

  • Vorige discussie