Snackpoll

“70 procent vrouwen houdt van hard” schuimkopt de nieuwssite Nu.nl. Als mede-media-collega kan ik me de lol van het bedenken van dubbelzinnige titels vanachter een saai bureau wel voorstellen. Maar ook al vervolgt het artikel met de zin: “Mannen geven de voorkeur aan groot en dik” het gaat hier niet om seks, maar om snecks. Notenfabrikant Duyvis heeft onderzoek gedaan aan het snackgedrag van de Nederlander en dat uitgesplitst op sekse en opleidingsniveau.

Uit dit onderzoek blijkt o.a. dat er naarmate de week vordert er meer gesnackt wordt met een vraatzuchtig hoogtepunt op zaterdagavond. Een opmerkelijke conclusie is dat vrouwen en hogeropgeleiden vaker hun snacks eerst uitstallen op een schaaltje. Terwijl mannen en lageropgeleiden bijvoorkeur uit de verpakking snaaien. Deze contradictie vraagt op een schaduwonderzoek van Sargasso: de portal van hogeropgeleide mannen bij uitstek.

Hoe snackt u bijvoorkeur?
(a) van een schaaltje (b) uit de verpakking (c) ik drink
Geeft u bij uw antwoord ook even aan of u een man of vrouw bent en of u uzelf als hogeropgeleid ziet?

 1. 2

  Semi-hoogopgeleide man:

  Drinkt bij voorkeur uit de verpakking. Snekt ook bij voorkeur uit de verpakking, tenzij bezoek. Dan schaaltjes, en ook waxinelichtjes en kaarsen enzo..

  Is dat geen goede snekcoefficient? If bezoek then kaarsjes en schaaltjes?

 2. 4

  servermatig: het schijnen chineze en russische proxies te zijn die onze server kapotspammen, kruisraketten zijn als in stelling gebracht.

  ontopic: ik drink veel liever dan dat ik snack, maar als ik snack het liefst uit de verpakking nog in de keuken en als m’n vriendin me ziet zegt dat ik geen gevoel voor decorum heb, waaarop ik meestal iets reply in de trant van “decorum m’n porum”, desallniettemin denk ik dat men mij zou onderverdelen bij de hogeropgeleiden, ondanks alles…

 3. 6

  Ben een V met HBO en snek nooit uit de verpakking, *tenzij*:
  – ik een mini-zakkie sjips te pakken heb
  – het chocolade betreft
  – ik op de boot ben
  – ik enorme sneklust heb

  Servermatig: draait wel hééééééél langzaam nu, hopla met die raketten!

  Iets anders: zet die verplichte e-mail reg eens uit? *mopper*

 4. 8

  pfffff, een onderzoek ? Pils uit het flesje drinken of uit een glas. Quiche eten of niet. Pasta pesto of spruitjes met een bal. Om 6 of 7 uur eten. Het wijst allemaal naar hetzelfde.

 5. 9

  Ken een paar boekjes alhoewel de ene de andere tegenspreekt, wat papiertjes maar weet niet erg veel dus. Alle snacks/drinks straight, hoppa naar binnen het liefst met een botje om te kluiven.

  Behalve wijn, dat dient in een glas.

 6. 13

  @m: Klopt maar niet te breed en een weinig diep anders snuift het aroma magertjes terwijl men slokt, de neus moet wel passen uiteraard :). Let vooral op de “huilende” druppeld in het glas, indien afwezig niet al te best en te haastig gemaakt.

 7. 17

  M met WO snackt eigenlijk heel weinig, als ik al eens wat chips eet, dan vanaf een schaaltje, zo zie ik tenminste hoeveel ik naar binnenschuif. Pinda’s e.d. gaan dan weer gewoon uit de zak in de hand.

 8. 18

  Er staan hier 2 pakken melk in de koelie. Een voor lief en een voor mij. Lief drinkt uit mok, ik uit pak. Koken en ander gebruik van melk geschied uit haar pak. Vocht tot ca. 10% gaat direct uit de bestaande verpakking.
  Snaks uit de verpakking. Een homp brie kan prima uit de hand gegeten worden. Dat verfijnde gedoe ook altijd.

 9. 19

  Nou, ik ben dus turbohoog opgeleid en ik ben te lui om een schaaltje te pakken. Ook zijn het in mijn omgeving meer de vrouwen dan de mannen die warmlopen voor groot en dik. Er klopt niets van.

  Ook vraag ik me af waarom Sargasso hier wel schaamteloos en gratis reclame maakt voor de DUYVIS, terwijl er een paar dagen geleden nog een reactie van mij verwijderd is die verwees naar iets hoogopgeleids dat ook nog te maken had met het onderwerp, vogelpestpandemie (http://www.sciencecafenijmegen.nl/)?

 10. 25

  Zeg DP: als je je eigen poll wilt stel ik voor dat je een eigen topic opent.. Maar om on topic te blijven: ik heb nog een lekker stukje kaas liggen!

 11. 36

  Ja, ik ben er ook blij mee DP. Het is niet eens als spam bedoeld want het boeit me geen fuck of er mensen heen gaan, maar het is vervelend als mensen dingen van je verwijderen.

  Goed, laten we het weer over borrelnootjes hebben.

 12. 37

  nou ik ben er even heen gegaan en ik zie meteen die belachelijke kop van Ab Osterhaus…….

  Ik kan die man niet meer serieus nemen sinds hij het einde van de wereld voorspelde na een anthrax brief in de USA of zoiets.

  Maar goed bedankt voor je link.

 13. 41

  Aha, zo leer je nog eens wat. Altijd oppassen met reacties over pillen en gokken hier.

  Volgens mij stond geen van die woorden erin, maar ik geloof ook wel dat het niet verwijderd is.

 14. 42

  @Larie, ja maar toch ?

  Worden er door m/v hoog/laag nog grenzen gesteld aan de kwaliteit van het bijvoer ? Zelf eet ik nooit geen chips. Allemaal krankzinnig zout. Allemaal. Al eeuwen. AH had ooit biologische naturel chips die heerlijk waren. Das war einmal.

 15. 43

  Nou zit ik over chips te reageren terwijl er 23000 nooit meer opstaan na de aardbeving in Kashmir/India/Pakistan. De overlevenden hebben niets meer. Alles ligt in puin. Regen maakt de wegen onbegaanbaar. De winter nadert. Er zijn vier helicopters in het Pakistaanse deel van de ramp. Een vierjarig ventje nog net gered na vijf dagen. Hij kwam boven, werd gezoend, geaaid, toegesproken, koekje gegeven, drinken gegeven. Zei niets, hield zijn koekje vast. Zijn blik in de camera om geen mens te hoeven zien, in shock, de dood zit nog steeds naast me, vergeet ik niet.

 16. 47

  Ik ben een verpakkingenman. Schaaltjes alleen bij bezoek, al hangt dat natuurlijk af van wat voor bezoek het is. Uiteraard ook van wat voor snack het is. Als ik bijvoorbeeld bitterballen heb gebakken ga ik ze natuurlijk niet weer in de lege verpakking gieten om ze zo op te dienen.

  Oftewel: C!

 17. 48

  c, en verder (als ik bij andere mensen ben), uit de frituur, en dan via een schaaltje (terug in de verpakking is ook zo schraal).