1. 5

  De economische vooruitzichten zijn eigenlijk aan de beterende hand, als je Steeph’s eigen bron mag geloven.

  A total of 78% of Americans say the national economy is getting worse and 47% say the national economy is in a recession. A total of 42% of Americans, however, say they believe the national economy will be better a year from now, which is the highest level for this question in the past year.

  Maar goed, anti-Amerikanisme is hier de geldende ideologie en ideologische belangen zijn vaak net zo hardnekkig als finaciële belangen.

 2. 11

  Mijn, een van m’n, problemen is dat ik starheid die op me afkomt wat lastig kan hanteren. U stelt zo veel vrijwel absoluut, vol adrenaline ook nog eens, dat het ondoenlijk wordt, na een tijdje, om daar op te reageren.

 3. 13

  @5
  De Zogby poll geeft weer een heel ander beeld. Schijnbaar slechts 25% die het beter ziet gaan met de economie (hoewel ook stijgend), terwijl president Bush hier 34% approval rating heeft, stijgend ten opzichte van vorige maand. Ach ja, uiteindelijk is het toch allemaal maar ‘lies, damn lies and statistics’..

  @6
  JSK houd met zijn opmerkingen dit blog vaak nog enigszins rationeel wanneer discussies meer over meningen dan feiten gaan, en zijn opmerkingingen over anti-amerikaanse sentimenten zijn imo dan ook geldig.

  @10. Give the guy a break ;)

 4. 14

  @13: JSK maakt samen met jou een fout die vrij hardnekkig is: Als je anti-Bush bent, ben je nog niet noodzakelijkerwijs anti-amerika. De aprovalrating van Bush geeft denk ik wel aan dat ook in de VS de meerderheid anti-Bush is, het lijkt me sterk dat je daaruit zou concluderen dat driekwart van de amerikanen anti-amerika is.

 5. 15

  #5 “De economische vooruitzichten zijn eigenlijk aan de beterende hand, als je Steeph’s eigen bron mag geloven.

  A total of 78% of Americans say the national economy is getting worse and 47% say the national economy is in a recession. A total of 42% of Americans, however, say they believe the national economy will be better a year from now, which is the highest level for this question in the past year.

  Dat van die beterende hand geloof ik ook wel een beetje maar niet helemaal. De belastingverlagingen van Bush (een paar op rij) geven in eerste instantie wat extra koopkracht. De Amerikanen hebben daar een dubbel gevoel over, (“Het lijkt wel aardig, maar is het ook wat… svp graag die impuls verrekenen met onze dalende dollar, hogere prijzen…”) dat zie je ook in de enquete.

  En dan valt het nog eens te bezien of dat nieuwe geld opgaat aan de aflossing van oude schulden of aan nieuwe aankopen. Als je die beide op een grote hoop wil gooien als de ‘economische vooruitzichten’ dan wil ik daar niet aan.

 6. 16

  19 of wat %? Zélfs na het door hem ingezette charmeoffensief in Afrika e.d.? Dat iedere president aan het eind van de rit inzet, aldus de vlekjes wegwerkend? Nou, láát het 25% zijn. Ik weet niet welke president het diépst met de staart tussen de benen moest vertrekken? Zelfs Nixon trok nog wat bij op het eind. ‘K zie m’n vader nóg half snikken toen (“Wat een held”)…bij die laatste groet op de vliegtuigtrap…

  Jaja.

  Schiet zelf óók vol ineens heel gek, niet van Nixon nee…om den Uyl. Door zijn leeuwenmoed om een 2e smeergeldaffaire in de doofpot te stoppen en aldus het Koningshuis van de ondergang gered…wat een held…

  Kan gek lopen hè.

 7. 19

  Nederland heeft ook een ‘housing bubble’. Die van ons is nog niet geknapt, maar dat moet ook ooit gebeuren. Dat die in de VS net onder Bush is geknapt, is nou een van de weinige dingen die je de man niet kan aanrekenen.