Kandidaat Gouden Hockeystick 2019: Thierry Baudet

Thierry Baudet, wat weet hij niet, hij is immers de “belangrijkste intellectueel van Nederland”, aldus Baudet. Dit jaar beschuldigde Baudet, met een rapport van Clintel in de hand, het KNMI van datamanipulatie, wat volgens hem zou betekenen dat het heden warmer lijkt dan het is. Ook verkondigde Baudet met regelmaat leugens over klimaatwetenschap op tv, bijvoorbeeld bij Goedemorgen Nederland en bij Pauw, waar hij in 2 minuten 18 onwaarheden over het klimaat wist te verkondigen, zoals de uitspraak dat klimaatwetenschap een “duistere, hekserijachtige quasiwetenschap” is.

Baudet is al jaren geïnteresseerd in de ‘sceptische’ kant van de klimaatwetenschap, maar zijn onzin wordt natuurlijk pas echt serieus genomen sinds hij als leider van het Forum voor Democratie zijn meningen op tv en in twitterland verspreidt. En in de Tweede Kamer, althans die enkele keer dat hij daar is, al dan niet in potjeslatijn. De verhalen bij de grafiekjes van Baudet volgen steeds weer hetzelfde patroon, stelde het blog Klimaatverandering vast: eerst een stropop, dan een cherry-pick en tenslotte een ad ignorantiam.

Baudet noemde klimaatverandering een “hoax” en het algemeen geaccepteerde standpunt over klimaatverandering een “religie” en een “geestesziekte”. Vorig jaar nodigde Baudet klimaatontkenners uit voor een rondetafel over de kosten en baten van de klimaatwet in de Tweede Kamer.

Breng hier je stem uit voor de Gouden Hockeystick.