SGP vraagt staatssteun voor conservatief censuurorgaan

parent television council logoDe SGP presenteerde vandaag een plan aan Minister Plasterk met als titel “Waarden, Normen en Media“. Waar het eigenlijk op neerkomt is dat het nou een keertje afgelopen moet zijn met dat gevloek en geweld in de media. Begrijpelijk standpunt van die partij.
Maar in hun voorstellen zit een aanbeveling (pagina 22) die vervolgens klakkeloos door het ANP (en daarmee andere media) wordt overgenomen. Richt een orgaan op gelijk de Parent Television Council in de VS. Dat orgaan kan namelijk de media in de gaten houden en klachten indienen bij het Commissariaat voor de Media.
Op het eerste gezicht lijkt er niet veel mis met dit voorstel.
Echter, het aangehaalde voorbeeld uit de VS (PTC) is een belangengroep van conservatieve christenen. En deze belangengroep is de laatste jaren goed voor meer dan 99% van de ingediende klachten over de media aldaar. Klachten over ontblootte tepels en het gebruik van het woordje FUCK. Zoveel klachten dat het aldaar niet langer mogelijk is werkelijk live uit te zenden. Alles gaat met minstens een halve minuut vertraging om te kunnen censureren. Niet dat iemand daar nog iets “onbeschaafds” zou durven doen hoor.
Lijkt me toch geen goed plan dat de overheid gaat meebetalen aan een organisatie die er alleen maar is om de conservatief christelijke moraal op te leggen aan alle media en daarmee alle Nederlanders. Zouden de moslims eens moeten proberen, zo’n voorstel.
Snap niet dat die Plasterk ze niet keihard heeft uitgelachen bij de presentatie.

 1. 1

  Appart, zat me net af te vragen waarom sinds enige tijd die hoehethoort.nl reclames (“Ik wil mijn vriendje Alex lekker pijpen – weet u hoe dat moet?”) gecensureerd worden. Is dat ook weer opgehelderd…

 2. 2

  – Lijkt me toch geen goed plan dat de overheid gaat meebetalen aan een organisatie die er alleen maar is om de conservatief christelijke moraal op te leggen aan alle media en daarmee alle Nederlanders. Zouden de moslims eens moeten proberen, zo’n voorstel. –

  Recht op het doel af. Lijkt mij ook niet nee.

 3. 4

  Na 1000 stellingenoorlogen zou ’n stuk klok wel ’s teruggedraaid kunnen zijn. Het blijft een strijd, progressievoos, om het onkruid te blijven wieden … met argumenten, ipv emootsies.

 4. 8

  FCC voorzitter Kevin Martin meent dat, wanneer krachttermen straffeloos kunnen gebruikt worden, ”Hollywood alles kan zeggen wat ze wil, wanneer ze dat wil”. De FCC neemt het standpunt van ouders met jonge kinderen in en denkt dat ”deze beslissing erg teleurstellend is voor de FCC en alle Amerikaanse ouders”

  Wat erg zeg, Hollywood mag zeggen wat het wil, wanneer he wil. Wat naar, die vrijheid van meningsuiting, dat zou toch niet moeten mogen! Als je kleine kinderen hebt, zet je toch je TV gewoon niet op programma’s waar vloeken in voorkomen (mits je zo hypocriet bent om kinderen vloeken op TV niet te willen laten horen), of je doet zoals ultra-orthodox Nederland: Je schaft geen TV aan.

 5. 12

  @Gezellig : Meer kinderen krijgen??? Weet’ie zelf wel wat een heisa het is als je er EEN probeert op te voeden, laat staan meer???? Daarnaast is het ook zo dat de wereld, imho, al vol genoeg is

  BTW, Gezellig, heb je zelf kinderen??? Zo ja, leuk, niet waar?