Scientology-baas schreef de FBI

LaFayette Ronald Hubbard was een genie. Door zijn verzameling science fiction prut-geschriftjes tot religie te bombarderen schreef hij ongeveer de duurste literatuur ter wereld. “Gelovigen” moeten tienduizenden dollars betalen om de bijbel van de scientologen helemaal uit te lezen. De “kerk” heeft een prima pr-machine in de vorm van een aantal van het pad geraakte acteurs, die altijd bereid zijn om jonge vakgenoten te bekeren. De Church of Scientology gebruikt de beschikbare gelden vooral om tegenstanders van de club kapot te procederen, onder het motto: if you can’t beat them, sue them.

Maar Hubbard was ook een gek, zo blijkt uit de FBI-dossiers. Niet dat dat een enorme verrassing is. Hubbard schreef regelmatig met de FBI over zijn angst voor nazi’s, Cubaanse communisten en -natuurlijk- buitenaardse wezens. The Smoking Gun zet het een en ander op een rijtje.

  1. 9

    Ooit liep ik met een volle blaas langs de Scientology kerk in Amsterdam, en ben toen langs de receptie naar binnen gesneakt om te pissen, is dat stoer of wat?