1. 1

  Het zal wel aan mij liggen, maar ik lees: de rechter wordt door zijn omgeving (te weten politiek, samenleving, eigen intuitie) beinvloedt in zijn beslissing. Echter de beslissing is nog steeds geheel de zijne, er kan hun geen partijdigheid worden verweten.

  Dan is er toch wel scheiding der machten????

 2. 2

  Ik bedenk even hardop dat de stelling vooral “bewezen” wordt door de gevallen waar het fout ging, zie ook methode in persbericht.
  M.a.w. de rechter wordt behoorlijk gemanipuleerd. En dat is natuurlijk wel waar.

 3. 4

  De politiek is in mijn kijk te verdelen in 5 machten die samen de economische aansturen. De wetenschap en doorgeven van die kennis, de trias en de media samen zijn het instrument om het volk te sturen, door de economische macht. Geld is niet meer een middel om het handelen te bevorderen maar, voor velen een soort geloof. De menselijke drang naar meer is onverzadigbaar en voor vele vanzelfsprekend en wordt door geld als middel gebruikt om richting te geven. Dat is dan maar mijn mening uiteraard, maar het is voor mij meer een feit dan een mening.