1. 1

  14% van de Chinese muur van een sterkte waar de Berlijnse muur een puntje aan kan zuigen. De broederschap in het MO is voorbij. Irak is niet meer te redden, Irak wordt veracht door zijn broeders. Hoewel dat niet het beoogde doel van de VS was zullen die er vast wel blij mee zijn. Of niet? Wat gaat dit voor effect hebben?

 2. 2

  Het is een radicale oplossing, maar het hek is wel een manier om een aantal Spill-overs van een burgeroorlog tegen te houden: Vluchtelingen, radicalen en wapens. Radicalisering van groepen binnen je eigen grenzen houd je er niet mee tegen, maar je zorgt er wel voor dat er niet gemakkelijk steun van over de grens voor komt.
  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2006/08/18/AR2006081800983_pf.html

  “the fence was on course to be finished by the early summer of 2008. “

  Dan is het op tijd klaar voor de amerikaanse presidentsverkiezingen in november 2008. Denk dat de Saoedi’s er weinig vertrouwen in hebben dat een nieuwe presidentskandidaat nog lang troepen in Irak zal houden.

 3. 3

  Dan ging dat recente bezoek van Olmert aan de Saoedi’s natuurlijk over de vraag: hoe bouw ik de beste muur. Met publiciteitstips (organiseer een prijsvraag, bv verzin een pakkende naam voor onze muur), thee, koekjes, weetjes (een mijn in een muur mag wel!) , ditjes en datjes (‘Kim is echt gek weet je’).

 4. 4

  Zijn de saoedi’s ook niet zo’n beetje veel bevriend met de VS??
  Volgens mij is de VS er nog steeds niet over dat de Berlijnse muur is afgebroken en willen ze nu absoluut dat er overal wat muurtjes worden gebouwd.

  Zelf doen ze dat aan de grens met Mexico en ze laten hun vriendjes in het MO dat ook maar snel doen.

 5. 5

  Net zoals de Marokkanen een muur in de Spaanse Sahara hebben, de Koreanen tussen Noord en Zuid, en de Indieers langs de grens met Bangladesh.

  Amerika is misschien wel het Rijk van het Kwaad, maar werkelijk iedereen buiten Europa bouwt muren.