Satire en burgerschap – lastige zaken!

De geheel geautomatiseerde zerocontent ™ bij Drunkmenworkhere blijft al tijden misverstanden oproepen. Ook ex-Bitmagic chef Michiel Frackers heeft moeite met het Bitmagic-weblog op DMWH, zo schreef hij in een mailtje. Eerder kon hij al niet lachen om DMWH’s Quotelog.

Verder dit weekend: GeenStijl besluit dat een verdere polarisatie tussen moslim en niet-moslims onnodig is, en helpt de politie bij het opsporen van racistische posterplakkers bij een Rotterdamse moskee. Maar dat vinden de stoottroepen in het reactieforum niet leuk! Het is toch satire?

 1. 1

  Ik wil het eigenlijk niet hardop zeggen, dus fluister ik het maar zachtjes:
  Die hele netwerk/groenteman/fvj/geenstijl affaire heeft bij geenstijl, maar bijvoorbeeld ook bij retecool in zekere zin een fatsoenerende impuls tot gevolg gehad.

  Er zijn mensen die dit als een succesje mogen doen gelden.

 2. 3

  Ik denk dat GS gaarne de semi-professionele relnicht mag uithangen, maar dat wanneer het er op aan komt niet de partij wil zijn die de lont in het kruitvat gooit. En geef ze eens ongelijk.

 3. 4

  Is affiches plakken geen “recht op vrije meningsuiting” dan ? Op die affiches staat toch ongeveer hetzelfde als wat onze grote voorvechter van het vrije woord Theo v Gogh altijd schreef ?

 4. 9

  Het ligt allemaal veel simpeler. Ten eerste schrijven de columnisten niet meer zo regelmatig, het enthusiasme is blijkbaar behoorlijk afgenomen om zomaar voor de lol zo onder vuur te liggen van werkgever/vrienden/omgeving, daarnaast heeft Jaap Stalenburg (aka de Chileen, St*rfucker, Fleischbaum) natuurlijk na de Netwerk uitzending een gesprek gehad met zijn werkgever, en Stalenburg is een loonslaaf, wiens brood men eet etc. De enige ‘pittige’ stukjes komen nu nog van Wiegers (aka Hoxha, Koos P.). Geenstijl is zoals alle rechtse partijtjes een relnichten club, die soms al voor de oprichting uiteenvalt (Wilders, Edmund Burke), andere houden het beetje langer vol (GS), hetgeen samenhangt met de aard van hun marginale radicalisme. Wiegers zal zich ook wel intomen, aangezien Stalenburg anders dalijk ook niet meer meedoet. Tsja, je hebt ruggegraat of niet.

 5. 11

  ksnapputnie. Gogh zei dingen die veel grievender waren dan deze affiches en “dat MAG in in dit land” aldus Cohen. En nou is Gogh vermoord en gaat Geenstijl kaalkopjes erbij lappen die een beetje ludiek affichetjes plakken.

 6. 15

  Caprio neem nog eens wat pilletjes grote fantast. Wat je nu weer roept geeft ons weer mooi kijkje onder je schedeldak: namelijk, dat als het er op aan komt, jij zo ontzettend uit je cranium kletst. Ik vrees dat dit geblaat zich niet beperkt tot je zogenaamde opinies over GS, maar betrekking heeft op alles wat je doet. En stuur ons ook geen mails meer waarin je om een column zeurt, je komt er niet in.

 7. 16

  @hoxma

  Hopsa..heisa hoxma. Er is wel degelijk iets veranderd ter burele uwerzijds en dat te ontkennen geeft mij te denken. Verder geef ik de voorkeur aan geluiden die uit de opening van het cranium komen.

 8. 17

  Ik heb het niet over mogelijke veranderingen, ik heb het over de beweringen van caprio.. cranium.. cabrio die ons zo rabbiaat als extreem-rechts bestempelt. Trouwens om veranderingen te zien moet je gs wel heel erg goed volgen en over een erg lange periode. Zou je dat doen, dan zie je dat we constant veranderen, gewoon omdat het anders snel saai wordt.

 9. 18

  Veranderen ok en het liefst tegen de maelstroom in, het blijft schipperen het onkruid vermijdend. Sargasso is ook zo een rondtrekkende waterkolom in een wereldse poel waarin het onkruid de matrozen op de passerende schepen angst inboezemde. Ze waren bang dat het onkruid (sargassum wat portugees voor onkruid is )het schip onbestuurbaar zou maken. Iets gemeenschappelijk niet?

 10. 19

  Heb je last van Caprio? Luister Stef Bos en alles sal reg kom!

  tekst: Remco de Knikker / muziek: Stef Bos
  Liefde is te dragen
  Besloten door haar handen
  Maar gedachten vloeien voort
  Tot stromen die verzanden

  En de dagen die vervagen
  En tijden gaan voorbij
  Er bekruipt mij het gevoel
  Gevangen vrij te zijn

  Ik voel het verlangen
  Ik voel het verlangen
  Ik voel, ik voel het verlangen
  Vrij te zijn

  Maar vrijheid gaat verloren
  In een zee van eenzaamheid
  Het verlangen wordt bedrogen
  Op zoek naar eeuwigheid

  En bekllemmend zijn haar ogen
  In de herinnering gedrukt
  Hoe kunnen mensen leven
  Met de pijn van het geluk

  Ik voel het verlangen
  Ik voel het verlangen
  Ik voel, ik voel het verlangen
  Vrij te zijn

  De wind beving de dagen
  Die met haar zijn vervlogen
  Toch is liefde te dragen
  Maar de vrijheid
  Maar de vrijheid gaat verloren

  Ik voel het verlangen
  Ik voel het verlangen
  Ik voel het verlangen vrij te zijn
  Het verlangen vrij te zijn

 11. 25

  Ik geloof niet dat je mijn mailtje aan Hans van der Riet over dat drunkmen-nepblog hebt begrepen. Niet ik had er last mee, ik heb er nog weleens naar gelinkt in het verleden, maar nu *kreeg* ik er last mee. De mensen die de rechten van BitMagic hebben opgekocht dachten dat ik een weblog was gestart onder de BitMagic naam.

 12. 26

  Het is misschien wat te stevig gesteld Michiel (ik wil niet twijfelen aan je gevoel voor humor), maar ik verbaasde me eigenlijk vooral over dit zinnetje in je mail aan HvdR:

  Het is niet uit te leggen dat ik niks met die site te maken heb, want mijn foto (copyright van Roger Creemers overigens) en mijn naam staan er.

  Waarom is dat niet uit te leggen? Ze snappen toch ook wel dat Whitehouse.org niks met het de Amerikaanse president te maken heeft? Toch staan zijn foto en de Amerikaanse vlag er regelmatig op hoor…

 13. 27

  Ik kan me best voorstellen dat mensen een weblog waarop de naam en logo staan van een bedrijf dat ik leidde, plus postings met mijn naam als afzender met daarnaast mijn foto, verwarren voor iets dat van mij is. Zo gek lijkt me dat niet. Maar ik kan de proef eens op de som nemen en ze vragen of ze op whitehouse.org ook iets geks gezien hebben… Overigens is het lastig voor me om feit en fictie uit elkaar te houden sinds premier Balkenende probeerde om een RT11 programma te pikken.

 14. 29

  Ik vind Caprio’s voorstelling van zaken helemaal niet zo vergezocht. Daarnaast hou ik er wel van als iemand zijn hypotheses met bravoure brengt.

  Wat mij aan Caprio’s stelling het beste bevalt is de voorstelling dat Jaap Stalenburg op het matje wordt geroepen bij zijn baas. Wellicht dat zich een dergelijk gesprek ontspon:

  – Ben jij Starfucker of niet?
  – Nee.
  – Jij bent niet Starfucker?
  – Nee.
  – Kijk me eens goed aan..
  – Nee.
  – Echt niet?
  – Nee.
  – Nee ok, je bent niet Starfucker.

  Voor mensen met minder fantasie:
  http://www.xs4all.nl/~inikim/movie/starfucker.avi