Sargassode aan de Nieuwsgierigheid

06-12-sargasso5lalalalala.jpgZiehier, een weblog dat maar liefst 5 jaar bestaat en dat tegelijkertijd objectief als het beste weblog van Nederland wordt beschouwd (subjectief kunt u er uiteraard, als immer, het uwe van denken ten reactiepanele). Dat vraagt, nee schreeuwt, om een verklaring. Zo’n verklaring kan alleen worden verkregen door nauwgezet krities en vooral uitvoerig historisch onderzoek. Of door fingerspitzengelühl van de toevallige weblogger (stukjestyppassant) van dienst. Dat laatste kost zowel de schrijver als de lezer minder moeite en zorgt dat er nog wat tijd over blijft voor meer existentiële kerstbeslommeringen zoals impregneren.

*****NIEUWSGIERIGHEID*****
hooters.jpg

De Sargassale geschiedenis overziende, kan de stuwende, trekkende en zuigende kracht achter de digitale wederwaardigheden van het gistende mengsel van potsers en reaguro’s, het beste worden gevat in een woord: nieuwsgierigheid. In de regel wil men zich verre van gierige mensen houden, maar bij nieuws is dat anders. De gelukkige omstandigheid dat nieuws in waarde toeneemt naarmate dit tussen meer mensen wordt gedeeld, maakt de nieuwsgierigen opeens tot sociaal verdraaglijke (en soms zelfs verdraagbare) lieden. Zolang ze uiteraard wel hun naam aan het gescoopte nieuwtje of de oogopenende onderbuikboer kunnen verbinden, dat spreekt. Dat zo’n naam ook de vorm kan aannemen van ‘Arie Knalkadaver’ doet daar niets aan af.

*****VERDER KIJKEN*****

nieuwsgierig3b-sneaky.jpg

Verder kijken dan wat? Dat blijft de vraag. Landsgrenzen. Is een antwoord. Atomaire structuren. Is een ander antwoord. Verder kijken dan wie? Dat is simpel. Dan de rest. En om 4 uur? Cup-a-Soup.


Voor mij maakt het niet uit, of het verhaal klopt of niet. Ik kijk sowieso alleen maar porno. Dirrek

*****NAVELSTAREN*****

scarlettjohansson.jpg

Als je je eigen navel verwaarloost, kan het pluis zich tot ontembaar geschimmelte ophopen.

“Wat een gelul over dat plaatje. Zit niet zo te zeiken politiek correcte zeiklul.(..)
Wat een trage kutlog is dit trouwens.” Nick

*****BUSHBASHEN*****
bush_cleavage.jpg

“Een blik kan altijd opener,” volgens een pre-religieus spreekwoord. Het streven om een dergelijke open instelling te hebben (c.q. te zijn), staat hoog in het Sargasso-vaandel en is als zodanig dan ook vastgelegd in “Het Handvest van Stalinistische Suggesties en Revolutionaire Tradities voor De Ware Sargassociaal”. Maar er zijn grenzen. En een duidelijke hedendaagse grens is de 43e president van de Verenigde Staten, George W. Bush. Waar in een land van blinden bij Balkenende achter het lispelende ambtenarenproza nog wel contouren van iets visie-achtigs kunnen worden ontwaard, en waar Seedorf niet meer dan wat puberale hoogmoed kon worden aangewreven die inmiddels al geruime tijd is vergeven, is de derde component van de As van het Kwaad nog immer de personificatie van onbenul, onkunde en onpeilbare ongeschiktheid. Inmiddels lijkt Bush na onder meer honderdduizendenvier antibushstukjes vleugellam gebashed, maar de blik kan pas volledig ongetroubleerd open, als het vrije westen wordt vertegenwoordigd door iemand anders dan het schandknaapje van Satan.

Zeg, Sargasso, letten we er een beetje op dat diversiteit niet steeds amerikaanse bronnen idoleert ? De usa is een smet in de evolutie, een historische vergissing, de staat van Lucifer, de beul van vrije staten. De fetish van de bezittende ,heersende klassen wereldwijd.(..) Er wordt meer nieuws gemaakt in mijn achtertuin, daar heerst pas heroische strijd. Usa, laat ze maffen. nove

[Wordt mogelijk vervolgd met episodes als ‘religie’ en ‘rechts vs links’, suggesties in woord en beeld zijn welkom.]

 1. 1

  ‘Rechts vs links’ hmm..

  [img]http://coe.sdsu.edu/eet/articles/dominance/brain_24.png[/img]

  Left side processes:
  * Speech
  * Analysis
  * Time
  * Sequence

  Right side processes:
  * Creativity
  * Patterns
  * Spatial Awareness
  * Context

  Ik krijg het gevoel dat de Sargasso redactie toch wel aardig in het midden van het links-rechts spectrum zit.

  via: http://coe.sdsu.edu/eet/articles/dominance/index.htm

 2. 3

  Blij dat ik mijn knuppel-uit-de-zak bij me heb. Je kan Sargasso ook een stelletje saaie zeiksnorren vinden die oeverloos beppen over iedere keer hetzelfde.

  Correct, aanvaardbaar, respectabel ? Vast wel.
  Echte nieuwsgierigheid ? Neu, niet echt als je ziet hoe klein de cirkeltjes zijn geworden. (De vroege Sargasso was Retecooler…)

  Panzerfaust (mijn andere kluppie) is een beetje te bescheten om het hardop te zeggen, maar die van Retecool, GS en Ochblog denken dit wel eens hardop. En ze hebben geen ongelijk.

  Knuppel weg. Dit is geen fundamentele of ook maar een negatieve kritiek op Sargasso. Er is namelijk een grens aan wat je als weblog kunt zijn. Hoe die grenzen en heel verschillende types liggen, dat is aardig duidelijk. Maar waarom ? Dat is een groot psychologisch raadsel.

 3. 4

  @mescaline: In het kader van mijn nieuwsgierigheid (en gebrek aan historisch perspectief soms), wat is Retecooler (want Retecool is ook veranderd)?

  Wat mist qua nieuwsgierigheid?

 4. 5

  Van het betreden pad afwijken wellicht. Ik denk mescaline te volgen in deze , heb in het jonge verleden ook wel eens gedachten uitgesproken daaromtrend maar minder welbespraakt.

 5. 11

  – That was wonderful!

  – Bravo!
  – I loved that!
  – Ah, that was great!
  – Well, it was pretty good.
  – Well, it wasn’t bad …
  – Uh, there were parts of it that weren’t very good though.
  – It could have been a lot better.
  – I didn’t really like it.
  – It was pretty terrible.
  – It was bad.
  – It was awful!
  – It was terrible!
  – Take ‘em away!
  – Bah, boo!
  – Boo!

 6. 12

  @Carlos, U staat boven de dagelijkse gang der dingen blijkt..hulde. Wat in 3 en 5 staat, ik spreek namens mijzelf uiteraard is naar mijn idee een moment van reflectie, niet ongewoon bij mijlpalen.
  Ik moet ook bekennen dat mijn vorige “confrontatie” met de poster (beleefd verzoek vertalen als eis) nog niet geheel is weggezakt en een rol speelde hier, een zwakte van mij dat erken ik volkomen.

 7. 14

  @larie: Moet u niet geenstijl mailen dat ze het potsje van James Brown is Dead hebben gepikt van Grobbo?

  ;-)

  Ik stel overigens voor dat dergelijke futiele “confrontaties” voortaan al binnen max. een kwartier volledig zijn weggezakt, dat maakt het wat gemoedelijker rond de kampvuren.

  [img]http://z.about.com/d/animatedtv/1/0/N/T/sp902_Die_Hippy_Die.jpg[/img]

 8. 19

  Zo de eerste kerstdagver(p)lichtingen zitten erop..zegt Bob.

  Wat ik nog steeds niet in de hand heb is het waarom van de ook door mij gewaardeerde decolete’s. Het oog trekt ernaar toe en kleeft wat, de foto’s hierboven zijn Q.E.D.

  Een microseconde is al genoeg en de drager weet het en reageert dan soms wat hautain of trekt een uitdrukking aan van” zeg..kijk naar je eige”. Maar waarom dan deze niet klimaatfunctionele kledij denk ik dan. Stel u eens de mannelijke variant voor, waarom gebeurt dat niet en stel dat het mode was hoe zou de man reageren na zo’n microseconde..

  Een raadsel..