1. 2

  Helaas is dit abakadabra voor me, een ding begrijp ik wel in ieder geval als Zwitserland een wedstrijd gewonnen heeft krijg ik driemaal punten bij de coop en een gratis schnaps bij de ingang e.d. en bovenal blijven de tenten de hele nacht open.

 2. 4

  Kaaskop die ik ben. Weet helemaal niet of de Argentijnen een trauma van opns hebben. Dan lopen ze zich dood zoals wij tegen Duitsland en kon Brechtje wel eens gelijk krijgen.

 3. 5

  “One of the most shocking incidents for me was the publication by El Grafico, the country’s oldest and most established sports magazine, of what they claimed was a handwritten letter from the Dutch captain Ruud Krol to his daughter, saying things like: “Don’t worry about my safety, soldiers whose rifles shoot flowers protect me”. The letter was a fabrication.

  (..)

  It was the Dutch press who broke the story, interviewing the mothers and portraying a little of the horror of what was going on. Nowadays, we complain at the number of journalists who linger at the World Cup desperately seeking something to write about when the games aren’t on. But had Holland not still been in the tournament, the plight of the Mothers of Plaza de Mayo might still be unknown. Argentina owes a huge debt of gratitude to Holland for the inadvertent introduction of the notion of a democratic free press.”

  Marcela Mora y Araujo

 4. 7

  ‘olland B tegen Argentine “B” zonder enige prestige behalve dat ze 1 of 2 van pool kunnen worden… tis dat argentine wel total voetbal heeft gespeelt (dus niet slechts doelpunten maken, maar gewoon het spel) dat ik misschien alsnog kijk.

 5. 9

  Eerste worden in de group is kwa speelschema uitermate voordelig, om niet te zeggen dat de weg naar de finale dan open ligt via mexico, zweden (of duitsland) en waarschijnlijk italie. De “rechterkant” van het speelschema is vele malen sterken met landen als argentinie, brazilie en spanje.

 6. 10

  @ TRS:
  “zweden (of duitsland)”?

  Dat wordt dus Duitsland, en met die in de linkerhelft (en hun vertoonde spel tot nu toe, zij het tegen zwakke tegenstanders) wil ik misschien toch liever in het rechterrijtje.

  Ik verwacht een leuke pot waar de twee ploegen lekker vrij kunnen spelen, en ieedereen gelukkig wordt met de uitslag:

  Argentinië B – Nederland B: 1-1

  Argentinië wint de groep, krijgt in de volgende ronde een makkelijkere tegenstander, en ontloopt aartsvijand Brazilië.

  Nederland krijgt in de volgende ronde de Portugezen die net als wij willen voetballen en die nog geen indruk hebben gemaakt, en ontloopt aartsvijand Duitsland.

  Wat wil een mens nog meer?

 7. 11

  Duitsland heeft de laatste maanden, zo niet jaren niet kunnen winnen van sterke tegenstanders. In de oefenwedstrijden werden ze bijna vernederd door Japan. In de groep hadden ze slechts zwakke tegenstanders en de sterkste daarvan, equador heeft niet eens de moeite genomen om er een wedstrijd van te maken omdat ze toch al waren geplaatst. Nee, kom maar op met die duitsers.

 8. 14

  Even off topic: ben weer terug van vakantie en heb er meteen maar een waantje van de dag in gezet:

  # De Roy van Zuydewijn onthult meer uiterst belangrijke staatsgeheimen! …(0)

 9. 18

  Ik ben bang dat de geest van Ivoorkust over het Nederlands elftal zal hangen als een natte vaatdoek. Maar laten we het beste ervan hopen.

 10. 25

  Dacht ik een na de dingen buitengaats bij binnenkomst een goed gesprek te hebben met mijn vriendin/partner is ze geheel niet aanspreekbaaren en is vastgekleefd aan ons wel erg mini-tv’tje. Ole ole of zoiets.

  Ga maar wat lezen dan..buiten, shiet wat is het warm.