Sargasso Café | Gemeenteraadsverkiezingen


Goedenavond, hier live vanuit Juinen het Sargasso Café dat vanavond geheel in het teken staat van de gemeenteraadsverkiezingen 2010. Het zijn weliswaar lokale verkiezingen maar die worden uiteraard net als overal elders overschaduwd door de landelijke verkiezingsstrijd. Hier in Juinen volgt men vanavond met argusogen de score van de lokale PVV-kloon: Juinse Vrijheid. Want ook al woont er in Juinen slechts één Bosnisch gezin en één aangetrouwde Vlaming ook Juinen ontloopt de islamisering, globalisering (en wat iets meer zij) niet!!! Lokale belangen in een mondiaal perspectief: dat wordt het vanavond. Wij drinken bier in een eikenhouten interieur, uw commentaar kunt u deze avond kwijt in de comments.
sargassocafé2

 1. 2

  Dit is de laatste keer dat ik nog quasi inhoudelijk gestemd heb (voorlopig). Het is onbevredigend. De tendens naar het ‘onbewust kiezen voor de knapste’ (zoals zo “knap” door Jort Kelder gebeanalyseerd in DWDD), moet maar helemaal worden doorgetrokken. Althans uiterlijk EN de gegevens zoals die vroeger in vrienden-vriendinnenboekje stonden: favoriete kleur, gerecht, film, boek, land, voetbalclub etc. En daarnaast ook een paar drempels opwerpen op het persoonlijke vlak: In elk geval niet bij je ouders mogende wonen (exit Rutte).

 2. 5

  er wordt getwitterd:

  Cda 29 pvda 27 sp 11 vvd 21 pvv 24 gl 12 cu 7 d66 15 sgp 2 pvdd 2 ton 0

  geen idee waar men dat vandaan haalt, oude media wellicht?

 3. 6

  Ik ga eerst even naar de uitslag in het Goudse stadje G, en verslaggeef later wie er in zijn bier zat te huilen. Of had ik in Almere moeten stemmen? Ik weet het gvd ook allemaal niet meer….

 4. 8

  Er wordt nog meer getwitterd:
  “Adulthood, in a nutshell, is making your kids finish their fruit while you hide in the pantry & eat popcorn for breakfast.”
  (@kellyoxford)

 5. 11

  @4: daar heeft de rechter nog geen uitspraak over gedaan.

  Behalve dat ik vanwege agenda- en oppastechnische redenen niet gestemd heb, moet ik bekennen dat ik een beetje verkiezingsmoe ben. En dat terwijl de echte ellende nu pas gaat beginnen. Alleen het vooruitzicht Balkenende weg te kunnen stemmen geeft me de kracht de volgende verkiezingen goed in te plannen.

 6. 13

  SP normaliseert, PVV ridiculiseert

  @mauricedehond
  Peil Peiling: CDA 26(-15), PvdA 24(-9), SP 10(-15), VVD 21(-), PVV 27(+18), GL 14(+7), CU 7(+1), D66 16(+13), SGP 2(-), PvdD(2), TON 1(-1) 9 minutes ago via TweetDeck Retweeted by laurensl and 26 others

 7. 14

  Gelukkig dat Almere en Den Haag het land helpen door de PVV-ellende zichtbaar te maken.

  Plaatsvervangend ongemak voor Rita met haar 0 zetels in 50 gemeenten… Maar dat ongemak neem ik graag op me.

 8. 16

  Ik vond het al opvallend tochtig in het stemhokje zo zonder gordijn. Maar dat is dus blijkbaar een landelijke textielbeslissing? Scheelt Verdonk denk ik toch die ene zetel.

 9. 22

  Ik had nog goede hoop, maar blijkbaar is een heel groot gedeelte van Nederland dus echt heel erg dom. Zeker in mijn stad (Den Haag), ongelooflijk hoeveel mensen er op de PVV stemmen. Kan er met mijn pet niet bij.

 10. 23

  Hoerastemming bij de PVV in Den haag en Almere. Pet af voor Geert en Sietse (net bij de nos) die het aandurfden om in het hol van de linkse leeuw te gaan zitten, want je moet wel van zeer goede huize komen als je in deze tsunami van linkse drogredenen en vooroordelen het hoofd boven water kan houden…

  Op Naar Den Haag.

 11. 31

  @28: idd, ik snap niet dat Ferry Mingelen dat niet oppikt. Bij de Europese verkiezingen had de PVV nog 27% van de stemmen, nu 21%. In Den Haag waren ze ook de grootste, nu niet.

  Dat sterkt mij in mijn vermoeden dat de tweede kamerverkiezingen wel eens anders zouden kunnen uitpakken dan nu wordt gedacht.

 12. 33

  Goeiemoggel. Zo te zien begint de kans op Wilders I reële vormen aan te nemen. Zou het dan toch nog goed komen met dit land?

 13. 35

  @33 zolang er mensen zijn die denken dat Wilders I goed is voor het land, zal het nog wel even duren voordat het goedkomt.

 14. 36

  @33

  Het ziet er naar uit dat het een regering wordt met 4 partijen.

  Daarom is het idee van Rottenberg en Marijnissen erg goed; ga campagne voeren met overeenkomst op 25 punten.
  Mensen kunnen dan echt wat kiezen.
  4 jaar pvv beleid – met steun van de cda en vvd (dat zal onbekend en grillig zijn) of de 25 hoofdpunten van de progressieve partijen?

 15. 37

  Wat een toestanden, je bent een paar weken weg en komt terug in een land waar een complete politieke anarchie heerst. Nsb-er’s zijn terug in Almere, Angnes is politiek van kant gemaakt en knorrige CDA-ers beginnen zacht doch dringend de rug van Balkenende te duwen. Gelukkig heb ik sinds vorige week een exit strategie als het echt uit de hand loopt.