1. 2

  Is je punt moet zijn dat SA anno 2008 niet middeleeuws meer zou mogen doen?
  Waarom eigenlijk niet? omdat ze tegelijkertijd olieverkopen (mouse over) of uit morele superioriteit van ons t.o. van hen (de kop)?
  Of vind je dat doodstraf te veel is voor hekserij? Wat zou dan een betere straf zijn?

 2. 3

  @Dr. Banner, ik vind dat de Behörden overal ter wereld ernstig moeten proberen om achterlijke barbarij tegen te gaan. Met behoud van de eigen cultuur natuurlijk, dat spreekt vanzelf. ;-)

 3. 5

  @ larie:

  Doe geen moeite. Gewoon de zoveelste verlichtte persoon die via inzien dat ‘ie zelf niet perfect is heeft weten te concluderen dat een moreel oordeel over moord niks nie verlicht nie is.

 4. 9

  @8, Volgens mij heeft de Sharia niet echt heel veel met hekserij te maken. Maar zelfs dan, dus dan moet je het “als mens” maar goed vinden dat iemand vermoord word voor iets wat niet bestaat? Want dat is dan wel zo consequent?

 5. 11

  Afstandelijkheid zuigt..

  Ooit eens was ik onbedoeld getuige van een steniging van een ingegraven “heks” in het zuiden van de sahara..ik dacht wat zie ik nu (dacht nog ..goh folklore enzo) en moest ter plekke kotsen. Ieder die dat goedpraat ook u Banner!! zou ik toewensen dat u eens moge leven in een maatschappij die waarden hanteerd en respecteerd niet de uwe zijn..en wat dan..denk..u wordt dan ook ingevraven..!

  kwaad.

 6. 13

  En weetje..ik stond daar verdaasd en wat dacht je..de toevallige westerse passanten (veelal fransen die hun peugeotwrak wilden verkopen in nigeria) gooiden ook..zum kotzen.

  De lijn tussen “beschaafd” gedrag en chaos(beest) is flinterdun.

 7. 14

  Verder nog Banner..jaren gewerkt in een soort van ER in rotterdam maar dan real..ik werd daar emotioneel beschadigd..maar in retrospect wegen deze ervaringen niet op tegen de Achterlijke dingen die ik daar zag. En U praat dat goed!! FLAME… mijn bloed kookt.

 8. 16

  Nog eentje..mijn hart bloed en ik ben van de dunne, dus opletten..

  Het gaat zo..kuiltje..dame wordt eerst naakt gemaakt om haar te vernederen..dan doeken en sluier om het inmiddels gelaten persoon..in de kuil..mannen met dikke piemels onder hun rok staan met wijd open ogen te staren…kuil dicht…wat koranliedjes geciteerd en een of andere bobo geeft met ernstige blik z’n toestemming n deelt (deelt!) de kleine steentjes uit..die worden geworpen..de ingegraven dame gaat niet dood maar begint te bloeden..en dan en dan…

  shit ik kan vannacht niet slapen..lummel! Ga naar je burostoel n halt die Klappe.

  end.

 9. 19

  Twas in de omgeving van “In Salah” in Algerije..mijn Franse buur in de slaapzak naast me maakte me wakker…”Wat gebeurt daar zei hij”..he?wat zei ik..ik sliep, moe van de hitte…te porren voor wat gedoe ik volgde hem in het aardedonker.

  Soort van jurk aangetrokken en op het lawaai af..we keken en ik bevroor..de figuranten op het toneel merkten ons op..ik liep zo hard ik kon weg (kan, kon,heel hard lopen) M’n franse slaapzakbuur niet..werd meegenomen. Hij (ik keek stieken van afstand met m’n bino’s) redde zich omdat hij van wie maar wilde ter plekke een grappige cartoon maakte (werkte voor Le figaro, soort van krant) door zijn moedige aktie bleef de vrouw in leven.

  Wat me nu nog pijn doet, zie mijn reacties, is de meewerking van zogenaamde beschaafde passanten.

  meer niet, ik haak nu af, dankzij het verkoelende washandje van kittekat (what a nick:))

 10. 21

  Whow … Larie.
  Het is al heel wat om zo’n verhaal ano ‘nu’ in de media te vernemen. De machteloosheid, daar zijn geen woorden voor.
  Het is evenwel heel wat anders een ooggetuigenverslag van zo’n verwerpelijke ‘gerechtsgang’ (hoe moet je zoiets in godsnaam noemen ?!) te lezen hier in Sargasso.
  Je woede, allemaal heel terecht.
  Ook ik kan mij ook soms ergeren aan bepaalde comentaren (van aan de schrijfwijze en formulereing te oordelen) best wel intelligente mensen, die een haast autistische kijk op de wereld hebben. Bijna emotieloos.
  Toeristen die mee wat beginnen stenigen… Verdomme !

  Je hebt toen voor die vrouw weinig kunnen doen. Het is niet anders. Maar ik denk dat u voor velen de met uw verslag de ogen heeft geopend, om eerst eens in jezelf te kijken voor je de grofste kul op ’t blog smijt.

  ’t Spijt mij echt diep, dat ik (schrijftechisch) niet beter bij machte ben u zaak mee te verdedigen, noch om uw gemoed op dit moment ietwat te verlichten.

 11. 22

  Een kus van mij Popeye, ik ben alweer overeind..(ik ben geen homo, vanwege de “kus” en “overeind” maar weer als vanouds ietwat melig..bliss.)..en nu en bruisend bad met deadse-salt om de beginnende rimpels te verdoezelen. (na zo’n bad bn je een en al rimpel)

  groet:)

 12. 24

  Huiveringwekkend verhaal larie. Maar…zal de woede zijn waarin je e.e.a. optikte..ik kon het hele relaas namelijk niet zo 1,2,3 volgen. Dus niet kwaad worden als ik er naast zit. Even recapituleren. Je ligt in het open veld in een slaapzak naast een franse cartoonist van Le Figaro. Kabaal. Soort van jurk aangetrokken…kotsen, rennen, de figuranten op het toneel zien dat ook (dus jullie waren met meer?). En met “bino’s” die “mannen met dikke piemels” stiekem liggen bespieden. En gelukkig redt uiteindelijk die Fransoos de boel “omdat hij van wie maar wilde ter plekke een grappige cartoon maakte”. Als je niet beter weet doet het namelijk denken aan zo’n “O moeder wat is het heet” gezelschap of zo…in de woestijn. Kan aan mij liggen. Die dan ook niet weten wat met zo’n gruwelijke gebeurtenis die op hun pad komt áán te vangen.

  Wonderlijk. Maar geen schuldgevoel aan over houden larie je bent Rembo niet.
  Gaat nog wel een eeuwtje of wat duren. Dit soort middeleeuwse toestanden

  En misschien moet de VS die oliesjeiks dan toch ook maar niet zo in de watten blijven leggen. Wat dat betreft heeft (had) Bin best een punt: “Lazer op”.

 13. 25

  Lazer (god is m’n helper) op..in het Engels heet dat “bugger off` in alhier sodemieter op”..grappig hè die homo/wereld -overeenkomst.
  Woorden..hoe komen die toch tot stand.

 14. 26

  Gekke wereld toch. China moet gestraft worden want handelen niet conform de rechten van de mens, maar als een (dé?) moslimland met mensenbloed spat vind je steeds wel iemand die het goedpraat.

 15. 27

  De vraag is wat je er aan kan doen. Volgens mij op korte termijn niks. Op lange termijn op zoek naar alternatieve energiebronnen, maar dat moet toch al.

 16. 28

  @larie: wat een naar verhaal en ik snap de woede in je posts.

  Ik vroeg toch echt alleen maar een beetje zeikerig naar een wat explitiere mening van de poster, omdat ik wilde weten of ik me
  – verbaasd zou moeten voelen (was ik niet, ‘gaat nog wel een eeuwtje of wat duren’ – leuk internet en globalisering van het nieuws… maar wel confronterend ook – duh – ’t is maar een Waan postje natuurlijk)
  – intuitief een ‘ik voel ook afkeer’ moest reaguren (wilde ik gaan doen, wees gerust, dat voelde ik ook wel hoor, maar ’t werd postje #2)
  – of dit erger is als het in SA gebeurt omdat we daar klant van zijn dan als het ergens gebeurt in donker Afrika zonder noemenswaardig economische band (kwam of kom daar niet uit) -’t was vooral de mouse over tekst die me triggerde (#2 staat).

 17. 29

  @28: Om even op de laatste vraag uit te komen: Het is altijd verschrikkelijk als er iemand gedood wordt. Het is alleen deste pijnlijker als dat gebeurt om onbestaande redenen (ja sorry, ik geloof niet in hekserij) en we voelen ons schuldiger als het gebeurt in landen die we tot onze vrienden tellen. Saudi Arabie hoort immers bij de “good guys” volgens de de defenitie van onze regering…

 18. 30

  OK Dr Banner..de rimpels in m’n storm in glas zijn alweer glad. Soms mis ik de nuance zeg maar..adrenaline spiegel..tot nu toe nog steeds niet onder controle.

 19. 31

  @ 28 & 30 Toch vind ik deze uitval van Larie een goede zaak (voor ons allen hier op het blog). Het houd ons scherp. Mensen maken dingen mee. Niet alle nieuws in krantenpapier, T.V, of computer is per definitie ‘afstandelijk’.
  Evengoed ben ik blij dat er over de ‘kloof’ alweer een brugetje hangt.