1. 4

  …en ik kan me al zorgen maken om de beperking die de gemiddelde stoeprand het gemiddelde vrolijk rondwandelende amfibietje oplegt…

 2. 6

  Visas to the KSA are not easily obtained, though they’re somewhat easier to get today than even a few years ago. But visas for religious purposes—Hajj or Umrah pilgrimages—are not difficult to get. Or to abuse.

  “The Saudi authorities have warned that the figures (27,000 illegal Nigerians) would be subtracted from the 65,000 quota allocated to Nigeria for annual pilgrimage” if the Nigerian government fails to take action, Tanko said.

 3. 8

  @5: Maar waarom dan ook een hek tegen Yemen? Om te stangen, of een grens te claimen (ik meen me te herinneren dat de beide landen het niet eens zijn over de loop van hun tussengrens)?

 4. 10

  @9: Of van de Oost-Duitsers, Koreanen, Indiërs, Romeinen op de Britse Eilanden, etc. Doe niet zo voorspelbaar anti-amerikanistisch.

  @8: Hmm.. naja, ik denk dat vergeleken met de regio, SA een welvarend paradijs is (Oman en VAE uitgezonderd).

 5. 11

  @9 Misschien heeft de VS het wel sterk geadviseerd. Een opdracht voor een fiks hi-tech-hek brengt toch weer wat geld in het laadje (Israel (ik zie het voor me, proven and tried in Gaza), VS).

  Het nieuws zal leren of de Chinaman de opdracht krijgt.

 6. 14

  @Blammeke

  Ja, de rest van de mensheid is veel te stom om op het idee te komen dat je een hek zou kunnen bouwen. Pas toen de Amerikanen een hek gingen bouwen ging bij anderen een lampje branden.

  Zonder Amerika leefden we in een compleet hekloze wereld.

  Al die Chinezen, Europeanen en weet ik wie allemaal zijn gewoon te dom om op zoiets als een hek te komen.

  De Chinese muur is ook helemaal niet zo oud hoor! Dat wordt wel vaak gezegd maar iedereen weet dat dat een CIA-samenzwering is.

 7. 16

  jaja amerika en israel..pffft..blinde vlek.

  In La douce France vreest men de verkoop van plekjes..vooral de komst van Nederlanders…als er iets verkocht wordt..komen de hekken.

  Zo ook in Zwitserland, dutchmen comming means gates.

  Zo ook in Zweden (uppsala) dutchmen means no allemansrecht maar hekken.

  pot en ketel.

 8. 19

  Gelijk heeft U gewaardeerde, maar dat is de staat. Ik doel op het individu..tweede huis in een ander land, zo vaak gezien..het gegeven is mijnsinziens dat een nederlander in den vreemde “das ist meine Kaule” als normaal ziet, en hekken plaatst.

  Ik ben tegen hekken waar dan ook @Bismarck.

 9. 20

  @19: Helemaal eens, maar toch flauw om behoorlijk off-topic te gaan. Dat hek langs de saudische grens is toch ook van de staat. Dat heet, tenzij je (zoals het huis Saud zelf waarschijnlijk doet) Saudi Arabie ziet als het persoonlijke eigendom van de plaatselijke koninklijke familie.

 10. 22

  @Larie#16
  Di ehkken en afsluiting van eigendom in Frankrijk – en algemeen in de latijnse wereld – lijkt mij meer een overblijfsel uit de Romeinse tijd (de villa weet je) en de ruige tijden daarna dan dat het geinstigeerd wordt door Nederlanders of buitenlanders in het algemeen. Men is noitoir wantrouwend.

  Ik vind overigens de suggestie van Bismarck#20 helemaal niet zo gek: Saudi’s plaatsen gewoon een tuinhek. Saudi-Arabië is hun tuin. Iedereen op de wereld doet hetzelfde. Mogen ze?! Als verklaring heel plausibel hoor.

 11. 23

  @LMP
  Is wel handig als de pleuris van de heilige strijd tussen beschaveningen gaat uitbreken, niet?

  Wel eens van vliegtuigen, bommen, raketten en meer van dat spul gehoord?
  Wel eens van de Maginot linie gehoord?

 12. 26

  Maar @HansR..eerst toch de (schapen) geest in vlammen zetten, dan de hekken en dan binnen de hekken “opschonen” en dan de hekken naar buiten plaatsen..soort van? Huntington, toen ik hem ooit las en daarna van “niet naar” viel het kwartje bij me.

  Muren in alle vormen zijn niet off-topic @Bismarck, lijkt me.

 13. 29

  @HansR#22: als het een hek om hun tuin is, vind ik dat ze gewoon, net als ieder ander, hun tuinscherm bij de Gamma dienen te kopen (komt er ook nog wat van onze olie-Euri terug!).

  ~ GBA.