Salugen & Genotrim Canard bij De Leugen Regeert

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Canard du Jour Logo, klik voor vergrotingVan oplettende lezer Mike kreeg ik de tip dat vanavond (Vrijdag 13 januari Ned 3, 20.25 uur) het programma “De Leugen Regeert” aandacht zal besteden aan “De DNA wonderpil” waarover reedsch eerder is bericht op Sargasso, hier en hier.

Weinig nieuws over dit wondermiddel. Oprah heeft het middel nog steeds niet geintroduceerd in de USA, de pil is nog steeds nergens te krijgen (je kan wel geld sturen, veul geld) en de Telegraaf heeft het bericht nog steeds niet gerectificeerd. Weliswaar heeft een Sargasso-redactielid via e-mail laten weten “uit betrouwbare bron te hebben vernomen dat de wonderpil goed verkoopt” maar persoonlijk hecht ik meer geloof aan mijn eigen insinuaties en verzinsels (bij gebrek aan antwoorden op mijn vragen aan het marketingburo, de telegraaf en het bedrijf Salugen) die hier op Sargasso te lezen zijn over dit onderwerp. Het spreekt kennelijk ook aan want ik heb naar aanleiding van deze berichten veel e-mails gehad, wat behoorlijk leuk was voor een keertje.

Iedereen even op de site van de vereniging ter bestrijding van kwakzalverij klikken dan weten ze dat ze vanavond niet alleen hun eigen site moeten promoten maar ook sargasso even (hadden) moeten noemen als mede-ontmaskeraar van deze hoax. Zijn wij ook een keertje op national TV.

Reacties (7)

#1 Sikbock

goeie axie DP ;-)

 • Volgende discussie
#2 caprio

Ik heb uit goede bron vernomen dat men bij de telegraaf niet zo heel tevreden meer is over de slogan: “De krant van wakker Nederland”

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Carlos

Ze lezen de persberichten blijkbaar niet, daar op de VARA-redactie…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Mike

Zojuist terug uit de studio alwaar ik “mijn goede vriend Frits” heb bijgestaan. “Mike” is de auteur van het stuk op de site van antikwak en heeft de redactie van het VARA programma getipt. De opmerking dat wij Sargasso hadden moeten noemen is mijns inziens niet helemaal terecht. Ons artikel is onafhankelijk van jullie “ToBeOne hypothese” (een wat wankele beredenering waar de redactie van het TV programma toch wat bedenkingen bij had) tot stand gekomen. Ons stuk is wat later op het net gezet omdat het vergaren van concrete wetenschappelijke informatie nu eenmaal wat tijd in beslag neemt. Anyway, ieder zijn vakgebied. We streven hetzelfde na! We hebben Sargasso netjes gelinkt met de titel “de Rene Steenhorst jazz-connection?”. Hierop kregen wij gisteren een woedend telefoontje van Steenhorst die bij hoog en laag ontkende iets met de totstandkoming van het Telegraaf artikel te maken te hebben. Sterker nog, hij zegt de hoofdredactie sterk te hebben afgeraden het DNA stuk te plaatsen. Helaas bleek zijn stem van weinige importantie. Nog wat inside info?
Vanuit Nederland zijn inmiddels 30.000 DNA testen a 325 euro aangevraagd. Dat maakt 9.750.000 euries! Er lagen 6000 testen klaar. Nu worden de Nederlandse varkentjes geplaagd door inklaringsvertraging bij de douane. Brian Meshkin van Salugen komt binnenkort naar Nederland. Om Peter Maltha, de Europese vertegenwoordiger, te ontslaan.
Op naar de volgende hoax!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Degtyarev Pekhotny

ja die rene steenhorst had jij volgens mij zelf verzonnen, of een reageerder, ik heb niks over rene steenhorst geschreven. Maar goed wij zullen met onze volgende canard zelf wel de leugen regeert even inseinen…… overigens vind ik de leugen regeert een walgelijk programma, zeker vandaag, allemaal damn lies and statistics over hoe goed de publieke omroep is en hoe slecht de commercielen en ik heb verder niks over die pillen gezien of gehoord, ik zal wel even met mijn ogen geknipperd hebben en ik heb het dan ook zappenderwijs bekeken tussen 3 films door terwijl ik gitaar aan het studeren was.

Maar goed, de leugenaars hebben weer gewonnen, 10 miljoen euro winst maar liefst, met neppillen. Ere wie ere toekomt; sjappoo.

En waarom moet Maltha ontslagen worden ? Hij heeft dit toch maar voor elkaar gebokst samen met de jazz zingende directeur van het obscure reclame buro.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Ron

Even kleine update over die Genotrim, bevat DHEA
en dat staat op dopinglijst van 2006
http://www.fonteine.com/genotrim.html

gr
Ron

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Niet Maltha

Peter Maltha staat bekend om zijn oplicht praktijken en blof BVs! Hij heeft meerdere bedrijven die failliet gingen. Veel mensen hebben hier schade van gehad, behalve Peter Maltha zelf!

Brian Meshkin heeft overigens een achtergrond met hoaxs!

Heb jij een bron dat jij Peter gaat ontslaan? Salugen.com levert namelijk alle medewerking aan dit hoax!

 • Vorige discussie