1. 1

  Zoals GeenStijl al opmerkte: Alle goede beslissingen hebben één ding gemeen: ze worden op het juiste moment genomen.

  Overigens wel veel sportnieuws vandaag :-)

 2. 2

  Ik vind dat die Gullit veel te snel de handdoek in de ring gooit. Het is wel heel veel de schuld van anderen volgens hem. Feyenoord heeft gewoon niet zoveel geld als Ajax en PSV.

 3. 4

  Ach man… Gullit is gewoon niet compatible met Feyenoord, Hij past beter bij Ajax.
  Breng Co maar bij feyenoord. Lijkt me wel wat. Maar ja zoals Think Tank al zei: Feyenoord heeft gewoon niet zoveel geld als Ajax en PSV.
  Hadden we maar aandelen bij Dudek nu.

 4. 5

  5 redenen om tegen te stemmen
  1 juni: Grondwet Nee

  Steeds meer mensen twijfelen over de Europese Grondwet. De regering zet alles op alles om ons vóór te laten stemmen. Maar er zijn minstens 5 goede redenen om dat niet te doen.

  De Europese Grondwet is een onleesbare bulk papier
  In een Grondwet staan gewoonlijk de belangrijkste spelregels van een land. Maar in deze onleesbare Europese Grondwet staat van alles wat er helemaal niet in thuishoort. Zoals uitgangspunten voor het economisch en militair beleid: daar moeten landen gewoon zelf in democratische verkiezingen over kunnen beslissen. In een Grondwet hoort alleen de verhouding tussen de burgers en de overheid te staan.

  Met deze Grondwet zitten we vast aan een ondemocratisch Europa
  Europa is niet democratisch en wordt niet democratisch met deze Grondwet. In Europa wordt veel over onze hoofden heen beslist. We mogen het Europees Parlement kiezen, maar dat heeft weinig macht. De Europese regeringsleiders en de ondemocratisch gekozen Europese Commissie blijven de echte macht houden. Als er al een Grondwet moet komen, dan moet die democratisch zijn. We zitten er immers nog jaren aan vast.

  Deze Grondwet is niet goed voor mens en milieu
  In de Europese Grondwet gaat de vrije markt vóór alles. Goede arbeidsomstandigheden, voldoende werk en sterk sociaal beleid zijn minder belangrijk. Het is een keus voor het recht van de sterkste, terwijl een Grondwet juist bescherming moet bieden. Ook dieren en het milieu komen er bekaaid van af. De bio-industrie, stierengevechten en drijfjacht kunnen met deze Grondwet gewoon blijven bestaan. In deze Europese Grondwet staat verder dat de landbouw meer moet produceren. Maar er wordt nu al veel te veel geproduceerd. De wereldmarkt wordt overspoeld met Europese landbouwoverschotten. Daardoor gaan veel boeren hier en in ontwikkelingslanden failliet.

  Deze Grondwet maakt Europa niet veiliger
  In de Europese Grondwet staat dat landen hun militaire capaciteiten moeten verbeteren. Dat is koren op de molen van de wapenindustrie. Er staat ook in dat Europa overal ter wereld oorlog mag voeren. Zonder dat de Verenigde Naties daarover het laatste woord krijgen. Als een land het daar niet mee eens is mag het dat niet altijd meer zeggen, want internationaal moet met één mond worden gesproken. De oorzaken van onveiligheid worden niet aangepakt. Op de kwaliteit van ontwikkelingshulp wordt beknibbeld en vluchtelingen worden steeds minder als mens behandeld.

  Een ander Europa is nodig: sociaal, rechtvaardig en democratisch
  Het referendum op 1 juni gaat niet over de vraag of we voor of tegen Europa zijn, maar of we deze Grondwet willen. Comité Grondwet Nee is voor een sociaal, rechtvaardig en democratisch Europa. Daar draagt deze Europese Grondwet niet toe bij.