Rutte kondigt einde openbaarheid bestuur aan.

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Rutte kondigt einde openbaarheid bestuur aan.

Ik heb geen ambtenaren voor al die brieven.

Dat antwoordde Rutte op de de vraag van Pechtold of het kabinet de macro-economsiche omstandigheden van de Europese landen wil toelichten.
Waarmee impliciet wordt toegegeven dat een stukje democratie zal sneuvelen ten gevolge van de bezuinigingen?

Reacties (3)

#1 Michel Verbeek

Niet alleen dat, voor maco-economie hebben ze geen interesse, dat is misschien nog wel erger. Dat het ze niets interesseert blijkt ook uit het beleid: bezuinigen, meer niet.

  • Volgende discussie
#2 JSK

Ehm… ben ik de enige die de vraag van Pechtold niet snapt? Hoe kan onze PM nou de macro-economische omstandigheden van andere landen toelichten?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 P.J. Cokema

@JSK: Tja zo staat het letterlijk in de NOS-tekst. Pechold zal wel gewoon op de macro-economie per land gedoeld hebben en volgens mij kan-ie dat zelf ook opzoeken, bijvoorbeeld bij het CBS.
Maar hij vraagt, denk ik, niet alleen om de cijfers, ook om een toelichting. Volgens mij zat Pechtold nog eens te hengelen naar de scenarios die De Jager niet wil laten zien.
Maar goed, een Kamerlid vraagt om extra informatie en volgens Rutte kan dat niet worden geleverd wgens gebrek aan ambtenaren. Dat wordt bij het eerstvolgende afgewezen wob-verzoek natuurlijk ook het excuus

  • Vorige discussie