Rumsfeld bood Saddam deal aan

Twee weken terug heeft Rumsfeld Saddam in de gevangenis opgezocht. Hij vroeg hem om -in ruil voor vrijlating- op tv een oproep te doen aan de rebellen/terroristen (doorhalen wat u blieft) om te stoppen met de geweldadigheden, maar Saddam weigerde…

ouwe vrienden...The visit to Saddam occurred when Rumsfeld paid a ‘surprise’ visit to Iraq some two weeks ago and was known only to a few Iraqi officials in Jordan (Al-Jazeera.com) [arabische lulkoek, of toch niet?]

 1. 1

  Dit is wel de limit. Een blinde klaarover weet toch ook dat Saddam geen schijn van kans maakt om ook maar een jaar als vrije burger te blijven leven in een onafhankelijk Iraq (na zo’n deal met de Amerikanen al helemaal niet). Saddam had maar een sekonde nodig. Rumsfeld, Rumsfeld, glaasje op ?

 2. 2

  “Donald Rumsfeld [..] offered him freedom and a possible return to public life if… ”

  Volstrekt ongeloofwaardig.

  Overigens is de Al-Jazeera waar het bericht vandaan komt niet het bekende TV station:

  “Aljazeera Publishing and Aljazeera.com are not associated with the controversial Arabic Satellite Channel known as Jazeera Space Channel TV station whose website is Aljazeera.net.”

 3. 4

  Of ik ben aan het veranderen of net merendeel van de Sargasso bezoekers doet dat. Alsof er niets anders op de wereld de moeite waard is dan amerikaanse of balkenende politiek af te wateren. Wat er ook gebeurt en “die” twee worden er weer door de reaguurders en heel soms ook potsers bijgesleept. Nu weer zo’n via via via berichtje met heel kleine lulkoek verwijzingkje. Het enige leuke is de geplaatste foto met link naar Singing detective, echte humor veel te weing van,dank u don’t mention the war, i’m from barcelona.
  Ik ben aan het vervreemden in gemeenschap van de eerder genoemde niche targeting en content streamlining en wordt daar verdrietig van..

  nu ik het toch over een punctuated bottleneck heb..neem ik nog een slok…;-)

 4. 5

  het is inderdaad pure lariekoek dit bericht,
  te snel overgenomen van een linksubmitter…
  te weinig tijd, krijg je dergelijke toestanden van…
  ik voeg even de categorie “Satire” toe…

  @larie: maak je niet te veel zorgen over je vervreemding, dat heb ik ook wel eens, soms drie keer op een dag en dan komt het plots weer goed.

 5. 7

  @5 (Al-Jazeera) [arabische lulkoek, of toch niet?]

  Als je toch gaat hertaggen, de echte is geen onbetrouwbare lulkoekdoorgever.

 6. 8

  wat wel nuttig is: wat gaat er eigenlijk met hem nou gebeuren? hoor ik strafhok, oh nee, bush komt op bezoek… dat zal wel even stil blijven.

 7. 9

  Ik had het berichtje ook gezien maar niet geplaatst. Het kwam niet door het strenge filter dat ik gebruik om mijn anti-balkenende en anti-amerikaanse agenda te te faciliteren.

  Er zijn leukere die ik vandaag ook niet heb gebruikt;

  Diverse “9/11 kapers” helegaar niet dood:
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/world/middle_east/1559151.stm

  The U.S. military is considering allowing regional combatant commanders to request presidential approval for pre-emptive nuclear strikes against possible attacks with weapons of mass destruction on the United States or its allies, according to a draft nuclear operations paper.

  http://www.japantimes.co.jp/cgi-bin/getarticle.pl5?nn20050502a3.htm

  U.S. NATIONAL DEBT CLOCK ;
  http://www.brillig.com/debt_clock/

  The so-called global war on terrorism does not exist, a high-ranking army officer has declared in a speech that challenges the conventional political wisdom.

  http://mparent7777.blog-city.com/read/1234660.htm`

  etc…

  Dit zijn allemaal berichten die op zich interessant en de moeite van het bekijken waard zijn maar die vandaag niet door het DP-kwaliteitsfilter kwamen.

 8. 11

  Ik hoorde het bericht overigens keurig op de Amerikaanse publieke omroep trouwens. Mijn eerste reactie was furie, maar in tweede instantie vond ik het niet eens zo gek. Er sterven in het huidige tempo van 30 Iraqi per dag jaarlijkse zo’n 10000 Iraqi. Het is het leven van 1 kloothommel tegen het leven van 10000 per jaar. Op zich best een redelijke gedachte, zeker in ogenschouw genomen dat Saddam van zijn leven niet in leven blijft in welk verbanningsoord dan ook.