Rudy Kousbroek: overleden.

Reacties (7)

#1 KJ

Weer een collega katten-liefhebber ons ontvallen.

 • Volgende discussie
#2 mescaline

Dageraad der magiers en Aaibaarheidsfactor. En hield “ons”, die van “ons Indië” een lelijk tonende spiegel voor. Met recht.

RIP

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Horst Grogmuller

Ik werd bijna een cultuurpessimist van het feit dat Sugar Lee Hooper 5x zo veel aandacht kreeg als Rudy Kousbroek (in NOSjournaaltijd dan). Las vorig jaar een interview met hem, oa over dat hij eigenlijk al dood had moeten zijn en dat het zo zonde is als je dood bent omdat er zo veel kennis verloren gaat, en dat nam me toch wel erg voor hem in.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Snaporaz

Oei. Dit treft me, de man z’n schrijven heeft me mee gevormd. RIP. Voor mij is RK alleen al onsterfelijk omdat ik via hem van Queneau ben gaan houden, en dan heb ik het nog niet eens over z’n eigen oeuvre.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Horst Grogmuller

Overigens bleek Theodor Holman het vandaag in het Parool met me eens te zijn, dat is altijd gevaarlijk.

Maar het uitstekende afscheidsinterview met Kousbroek is hier te vinden: http://www.nrcboeken.nl/interview/%E2%80%98kennis-gaat-boven-geloof%E2%80%99

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Snaporaz

Ha, dankuwel daarvoor #5!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 mescaline

Dank Horst.

 • Vorige discussie